Hou je huid mooi en gezond op reis Skincare Boulevard

Hou je huid mooi en gezond op reis

Kieper jij de inhoud van je badkamerkast en alle items uit je volledige verzorgingsroutine in je koffer, en neem je ALLES mee op reis ? Nee ? Ik ook niet. Eerst en vooral omdat mijn partner zeurt dat mijn huidverzorgingsproducten meer dan de helft van onze koffer innemen 😉 én omdat een aantal items niet functioneel zijn op vakantie.

Alles wat je doet en ontmoet tijdens je reis, heeft een impact op je huid: van de zon tijdens de autorit tot het zand dat aan je huid plakt na een dagje strand, tot de spicy foods die je darmen in de war brengen en daarmee ook je huid.

Ik heb een aangepaste vakantie – reis verzorgingsroutine om mijn huid fris en in top conditie te houden, en die deel ik hier graag met je. Inclusief mijn tips voor onderweg, want de reis start aan de voordeur 😉

 

Huidverzorgingstips voor onderweg

AUTO

Start je jouw trip met een lange autorit ? De zon, en daardoor de straling UVA – UVB, bereikt je ook door de autoruiten heen waardoor zonneschade start. Start je trip met een flinke laag zonnecrème, en herhaal deze gedurende de dag.

Wanneer ik een nachtje on the road moet logeren, zorg ik ook steeds voor een noodpakketje in een overnightbag. Ik heb een zachte reiniger bij, Synbiotic Skin Serum voor een boost van hydratatie en goede bacteriën, een herstellende nachtcrème en zonnecrème.

VLIEGTUIG

Een vliegreis is echt nefast voor je huid. De lage luchtvochtigheid in de cabine, de slechte luchtkwaliteit, gebrek aan gezonde voeding en het gedwongen samenzitten met heel wat mensen heeft invloed op je huid. Extreme dehydratatie maakt je huid droog en grauw, en het nauwe contact met veel mensen – en hun microbioom - rondom je, kan je eigen huid bacteriën serieus van slag brengen.

Ik heb altijd deze 3 onmisbare items mee tijdens mijn vliegreis:

  1. Synbiotic Skin Spray: deze nevelspray hydrateert mijn huid, heeft een frisse geur én verdeelt miljoenen goede bacteriën. Elke uur even kort sprayen houdt je vochtbalans en bacteriële kwaliteit op peil.
  2. Instant Flight Protection: specifiek ontwikkeld voor die klimatologische schommelingen tijdens het reizen, in airco-omgeving of bij lage luchtvochtigheid. Voorkomt de typische uitgedroogde, vochtarme huid en vermindert vochtwallen onder de ogen. Gebruik voor de reis een laagje van deze gel, en herhaal tijdens lange reizen.
  3. Hydrating Hand Sanitizer: alcoholspray die super lekker ruikt, en je handen reinigt én zacht maakt tegelijk. Spray deze alcohol formule op je handen en de omgeving.

 ✈ En met verpakkingen in 15 en 50 ml, zitten deze kleine items safe in je handbagage.

 

Huidverzorging op reis

 

HUIDVERZORGING VOOR ELKE VAKANTIE DAG

Ik neem een kleiner, zeer functioneel assortiment van huidverzorging mee op congé. Mijn focus op de warme en zonnige vakantie bestemming ligt op reinigen, hydrateren en beschermen, en dat geldt in principe voor elke huid, van de vetste tot de droogste. Een paar extra tips:

Ochtend

Gebruik’s ochtends vooral voldoende hydratatie. Een vette huid kiest vooral een product op basis van hyaluronzuur, zoals Pure HA Trio. De diepe hydratatieboost van de Instant Flight Protection kan hier voor de droge huid echt een redding zijn.

Smeer je huid in met zonnecrème, van top tot teen, voor je je aankleedt en naar buiten gaat. De eerste smeerbeurt van de dag covert alles; ook wat je nadien onder kledij verbergt, maar wat soms toch eens komt piepen (en dan verbrandt). En zonnebescherming heeft even tijd nodig; smeer een 30 minuten voor je gaat genieten van de zon.

Ik neem meerdere zonnecrèmes mee: een specifieke zinkoxide (Amazinc Things) voor mijn vette acné huid, de Sunny SPF 50 voor mijn lichaam en extra zonnesprays zoals de Easy Things en UV-Shield om snel bij te sprayen overdag. En last but not least: de SPF lippenbalsem 3D Miracle Lips; want onze lippen hebben absoluut die hydratatie en zonnebescherming nodig.

Afwerken doe ik steeds met mijn Synbiotic Skin Spray; een laatste laag goede bacteriën die mijn huid barrière versterken.

Avond

SPOELEN: Spoel eerst ruim met lauw-warm water: spoel al het zand, zout, zonnecrèmes en vuil van je huid. Vermijd irritatie door te hard wrijven, schuren of scrubben. Behandel je huid super zacht.

REINIG: Was je huid met een zachte waszeep zoals Face Wash, en herhaal een tweede keer als je het nodig vindt. Gebruik elke avond de Konjac Spons; deze super zachte natuurspons

KALMEREN-HERSTELLEN: Verzorg je huid na de reiniging met Synbiotic Skin Serum: dit serum met probiotica bacteriën herstelt je huid, kalmeert roodheden en versterkt je microbioom. Leg een iets dikker laagje, en laat goed intrekken.

HYDRATEREN: Hydrateer je huid met hyaluronzuur zoals Pure HA Trio, om vocht toe te voegen en goed vast te houden. Werk af met een hydraterende en herstellende crème zoals Total Renew. Voeg eventueel een druppel Face Oil toe, voor een extra voedend en glowy effect.

 

Bescherm je huid tegen schade van de zon

EXTRA TIP

1. Een ampule collageen voor elke ochtend:

Herstel je huid, inclusief de schade aan collageen en ander DNA schade door de zon, met een collageen boost + krachtige antioxidant die je huid van binnenuit herstelt. Met Luminous Gold drinkbaar collageen geef je je huid een anti-age boost en herstel je actief rimpels, huidverslapping, zonneschade.

2. Help je vertering en je darmen

Geïrriteerde darmen kunnen invloed hebben op de huid, en overgevoeligheid veroorzaken. Super 8+, probiotica voedingssupplement, brengt het gezonde evenwicht terug in de darmbacteriën, voor een betere transit en verwerking, en daarmee uiteindelijk een frissere huid.

  

✈🌴👙☀ Neem deze huidverzorging mee op reis en kom terug met een gezonde, mooie en stralende huid. Reis je super licht en je hebt enkel plaats voor de meest essentiële items ? Check dan mijn Travel Essentials.

  

Ook INTERESSANT voor jou:

De collectie zon, aftersun en zelfbruiners

Travel Essentials: minimale musthaves voor kleine koffertjes

Zwemmen en zonnen: huidverzorgingstips na een chloor - en zonnebad

Extra Wild Beauty: 3 musthave producten in een eindeloze combinatie

Veilig zonnen en bruin worden zonder zonneschade

Terug naar blog