Kris Schoeters: mijn verhaal I Skincare Boulevard

Mijn verhaal: Kris Schoeters, ondernemer en skin expert

Hey dag lieve lezer,
Tof dat jij benieuwd bent naar mijn verhaal: ik vertel je graag meer over mijn visie, achtergrond, werkervaring, studies en bedrijven.

Scroll verder om over deze onderwerpen te lezen:

1. Korte BIO
2. VISIE
3. ERVARING
4. STUDIE
5. SKINCARE BOULEVARD
6. PERSONAL STRUGGLE
7. SYNBIOTIC SKINCARE
8. IKONIK SKIN AGENCY B2B


1. Korte biografie Kris Schoeters

Ondernemer en huid expert met bijna 20 jaar ervaring in een clinical medisch-esthetische omgeving. Stond mee aan de wieg van de ontwikkeling van digitale huidanalyses (huid parameters into software) en de ontwikkeling en marketing van cosmetica op maat.

  • 2021: postgraduaat (BaNaBa) wetenschappen Cosmetic Sciences aan Erasmus Brussel.
  • 2021: start Skincare Boulevard, online shop voor huidverzorging, make-up en collageen, met huidtest en advies voor dagelijkse huidverzorging op maat. 
  • 2021: launch microbioom vriendelijke huidverzorging Synbiotic Skincare, probiotica met prebiotica voor natuurlijk herstel van de huid barrière.
  • 2022: start Ikonik Skin Agency: b2b distributie partner van innovatieve merken aan huid en beauty professionals in de BeNeLux.
  • Sinds 2021: deelt kennis en technieken via lives en cursussen via social kanalen, YouTube en de facebook groep 'Huidverzorging'.

 °°°

2. VISIE: I feel GOOOOOD - ta diedadida dum

Jezelf elke dag goed voelen in je eigen, gezonde vel. Voor mij is dat het ultieme doel. Sta jij ook niet liefst elke ochtend op met een blozende, frisse en gezonde huid ?

Kijk in de spiegel en zeg me wat je ziet

Net zoals jij zie ik elke dag in de spiegel dat mijn huid gaandeweg veroudert. Het kantelpunt was rond mijn 30ste: plots kreeg mijn gevoelige en vette huid extra wallen erbij, een rare rimpel op mijn voorhoofd en ik kreeg nog meer pukkels op mijn kin.

Dat was voor mij, en blijkt voor vele anderen, dé leeftijd te zijn waar we plots meer bewust gaan kijken naar onze huid. Die veroudering, die uiteindelijk vanbinnen op celniveau reeds vanaf het 21ste levensjaar begint, is dan meer en meer zichtbaar én we krijgen last van hormonale invloeden anders dan de puberteit. We beginnen ook specifieker te shoppen: anti-pigment serums en zelfs anti-rimpel crèmes staan op de skincare-verlanglijst.

Traject: van supermarkt tot parfumerie

Dus ga je van potje naar potje en begint vaak aan een gans traject: van het supermarktpotje krijg je nog meer pukkels, en die mooie anti-age crème, aangeraden door een prachtige jonge meid in de parfumerie, zorgt bijna instant voor rode en droge vlekken.

En zelfs al vind je eindelijk een potje dat bij je past, jouw huid blijft veranderen en zo start je elke keer opnieuw aan die zoektocht. Denk maar aan acné opstootjes tijdens zwangerschap, een stressy examenperiode of gewoon simpel: natuurlijke veroudering die zorgt voor rimpels, pigmentvlekken en huidverslapping.

Antwoord op de belangrijkste vraag

De belangrijkste vraag is en blijft: en wat moet IK nu doen? En met welke producten ? En in welke volgorde ? En wat doe ik als er toch een acné opstootje is ? Hoe kan ik mijn verzorging aanpassen zomer tov winter ? 

En van daaruit is, na vele ervaringen en studies, het concept SKINCARE BOULEVARD geboren: ik leer jouw huid kennen, en match deze aan het juiste product, mét gebruiksaanwijzing op jouw maat. En zo leer jij ook meteen jouw huid beter kennen en ermee omgaan, om op lange termijn een super toffe relatie te hebben met mekaar ;-)

Voor jou & jouw huid heb ik een paar ‘routes’ uitgeschreven. En die route start met de online Huidtest, voor een routine op jouw maat in vier stappen. Tijdens de verdere opvolging bekijken we samen hoe jouw huid evolueert, en houden we rekening met seizoenen, bacteriën, hormonen, veroudering: kortom het leven. 

 °°°

3. ERVARING

In 2004 startte ik, na jaren in marketing, sales en client services, een nieuwe job als medewerker bij een bekende, Antwerpse anti-aging arts.

Daar in de CARPE CLINIC kliniek groeide vrijwel onmiddellijk de interesse: ik leerde zowat alles over injectables ( botox spierontspanner, hyaluronzuur fillers ), en ook zachte facelifts, opvulling met eigen vet, ooglidcorrecties en zelfs liposucties waren bijna dagelijkse kost. Niet alleen moest ik de details kennen van elke behandeling (uitleg geven aan de patiënt), ook de artsen zelf vroegen regelmatig te komen assisteren, meekijken, voorbereiden etc.

Ook in het aanpalende huidverbeteringsinstituut werd stevig geïnvesteerd in groei: laserontharing, IPL voor vlekken en aders, varia soorten peelings voor acné ea. 

En terwijl de praktijk gestaag verder groeide, groeide ook ik mee (in kennis, in ervaring, en ook in functie). Ik ging mee naar congressen, zat mee in zowat alle meetings met leveranciers en opleidingen, leerde over lasertoestellen en handstukken maar ook samenstellingen van soorten hyaluronzuren. Ik had een technische aanleg, en ik vond het interessant om te zien hoe dat allemaal werkte en wat er gebeurde met de huid.

Zelf behandelingen uittesten hoorde daar uiteraard ook bij: dat begon met een botoxprikje in de frons (ja , dat doet wél pijn), en zo ging ik in die vele jaren het ganse scala langs.

A new level of expertise

Rond 2007 werd de ‘ level of expertise ‘ verhoogd en gingen we echt aan slag met ‘huidanalyse’: een hele nieuwe wereld, vooral van software en algoritme, ging open. Er werd gediscussieerd over homogeniteit, baby’s kregen huidmetingen, data werd verzameld. De huid werd in kaart gebracht via een geautomatiseerd systeem, dat een persoonlijke huidcode genereerde voor elke patiënt / klant.

En nu de huid kon gemeten worden, zochten we naar de juiste producten om die huidnoden te gaan invullen. Ook daar weer een zoektocht, langs apothekers en bestaande merken, tot de eigen productie. In 2010-2011 werd het merk IKARI geboren, en daarmee een volledig verhaal van software, gepersonaliseerd advies, cosmetica op maat, en bijhorende verkoop.

De laatste werkervaringen in deze medisch-esthetische en cosmetische omgeving waren de ontwikkeling van het concept “Induced Meditation”, en de ontwikkeling en het toepassen van  natuurlijke anti-aging met neurofeedback technologie: Superboost.
 
Alles bij mekaar spendeerde ik 16 intense jaren in deze medisch-esthetisch omgeving en kende een enorme professionele evolutie. Ik ben dankbaar voor de extreme leercurve, en heb veel geleerd.
 

kris, schoeters, expert, skincare, boulevard, online, advies, analyse, expertise, skinsider, huidverzorging, test, huidanalyse, skintrip, skin, road, map, huidtest, shop,4. STUDIE

In maart 2020 werd de hele wereld getroffen door COVID-19, en gedurende de vele maanden die volgden tijdens de lockdowns, stortte ik me nog meer op mijn interesse: cosmetica & de huid. Ik verdiepte me vooral in product testen, ingrediëntenlijsten en stond echt versteld van ons huideigen microbioom, oftewel de wondere wereld van de bacteriën op onze huid.

Ik koos voor een bijkomende wetenschappelijke opleiding, in postgraduaat: 'Cosmetic Sciences’ bij Erasmus Brussel geeft een intens deel theorie over de huid (histology-physiology-microbiome-dermatopathology-skintyping-skinaging), gevolgd door labo werk (formulatie, industriële productie en labo bereiding van cosmetica).

De enorme praktische ervaring opgedaan bij de kliniek en bij de ontwikkeling van huidverzorgingsproducten, kon ik meteen matchen binnen deze doorgedreven opleiding. Een heel andere wetenschappelijke benadering op bepaalde vlakken, en immens interessant !

Overzicht studies / opleidingen:

  • Tot 1995 Economie-Talen
  • 1992-1995 Prof. Bachelor Communicatiewetenschappen / Pers (Voormalig Ham - Thomas Moore)
  • 2018-2020 Opus programma CVDV (MIR, Marketing, Sales, Finance)
  • 2020-2021 Cosmetic Science Erasmus (Postgraduaat)


5. SKINCARE BOULEVARD

Ik kreeg ondertussen meer dan ooit vragen: jij bent een huidexpert, kan jij me helpen ? Mensen op zoek naar een geschikt product om thuis hun huid beter te verzorgen, maar die geen idee hebben welke verzorging voor hen geschikt is. 

Ik startte daarom met de ontwikkeling van mijn eigen online huidtest, en zette in op persoonlijk advies en expertise. De beste en geteste huidverzorgingsproducten kregen een plaats op de webshop bij Skincare Boulevard, samen met blogs en adviezen. De shop wordt ondersteund door de facebookgroep en community HUIDVERZORGING en met tutorials en Masterclasses op YouTube

Ik reik via Skincare Boulevard mijn hand uit naar alle mensen die op zoek zijn naar hulp voor hun huid. Ik begeleid jou op varia manieren naar een healthy en vooral happy skin!


 kris, schoeters, expert, skincare, boulevard, online, advies, analyse, expertise, skinsider, huidverzorging, test, huidanalyse, skintrip, skin, road, map, huidtest, shop,


6. Personal skin struggle 

Nee, ik heb absoluut niet de perfecte huid  !

Ik heb een moeilijke & gevoelige huid met open poriën op kin en voorhoofd, met puistjes en af en toe zeer actieve acné. Ik heb er best lang over gedaan om de juiste aanpak te ontwikkelen voor mezelf. Maar eens ik mijn huid kende, en die kon gaan matchen met producten, ingrediënten en technieken op basis van mijn kennis, werd het plots een zacht eitje.

Ik hou elke dag rekening met mijn gevoelige én vette huid, ik heb geleerd die te verzorgen en daar het beste en zelfs mijn voordeel uit te halen. Er zijn ook momenten (stress, teveel pc-uren, mindere goede voeding, of hormonaal) dat ik nog wel eens in de spiegel kijk en denk: oeps, even een maskertje nodig ;-) 


Maar ook dat hoort er bij, het levende orgaan onze huid staat in diepe connectie met de rest van ons lichaam, vooral onze darmen, dus invloeden van binnen zien we aan de buitenkant.


Dankzij mijn vele testen en studies, kon ik een stappenplan ontwikkelen dat niet alleen mijn maar ieders huid gericht en veilig aanpakt, met als resultaat een frisse en echt stralende huid. Wat een verschil ! Wat een comfort !

En dat wens ik jou ook toe. Ik goot al mijn ervaringen en kennis in een vierstappen plan op maat, geschikt voor elk huidtype en bij huidproblemen zoals de droge of gevoelige huid, bij pigmentvlekken, rimpels en huidverslapping. Vier simpele stappen is all you need om - thuis in je eigen badkamer - jouw huid te verzorgen. 

Huidverzorging, consistent en op maat is key ! Maar ook dankzij mijn studies ben ik nog meer overtuigd dat onze darmen ons tweede brein zijn, en onderschatte spelers in onze gezondheid. Onze darmculturen hebben directe invloed op onze huid, en ik verdiep me daar steeds meer in. De wetenschap hierrond is in volle ontwikkeling. Gelukkig weten we al heel veel over ons huidmicrobioom en kunnen we dat meer en meer gaan toepassen. De eerste stap is er al: probiotica.


Synbiotic Skincare bevat probiotica bacteriën versterkt met prebiotica of voedingssuiker, die je eigen microbioom kalmeren, herstellen en versterken voor een stralend gezond huid.


7. Productie & Distributie probiotica

Sinds juni 2021 ben ik de trotse eigenares van mijn eigen merk: Synbiotic Skincare by Skincare Blvd. De realisatie van deze innovatie was een droom sinds lang: de natuurlijke benadering van het microbioom met ...  probiotica bacteriën !

Onze huid bevat een onzichtbare laag van bacteriën die eigen zijn aan onze huid. Factoren als UV, medicatie en stress verzwakken onze bacteriën waardoor de huid barrière het begeeft en problemen als acné, trekkerigheid, onzuiverheden, hyperpigment en roodheden ontwikkelen. Daarnaast heeft de beschadigde huid barrière een versnelt effect op typische huidveroudering als rimpels en huidverslapping.

Het toevoegen van gezonde probiotica bacteriën helpt het eigen microbioom snel kalmeren en herstellen, en maakt de huid sterker en meer weerbaar.

Met deze serum en spray, die miljarden gezonde probiotica bevatten aangevuld met prebiotica voor sneller resultaat, wil ik dan ook zoveel mogelijk mensen helpen met de gezonde verzorging van hun microbioom.


Ikonik Skin Agency met Kris Schoeters premium distributeur cosmetica benelux.

8. Ikonik Skin Agency

Daarnaast kwamen op mijn pad nog andere merken die mijns inziens onmisbaar zijn in dagelijkse kwalitatieve huidverzorging: Extra Wild Beauty en Collagen Lift Paris. Onmisbaar én essentieel. Het is dan ook een eer om deze te mogen vertegenwoordigen als exclusieve distributeur en deze samen met Synbiotic Skincare aan te mogen bieden via mijn tweede bedrijf: Ikonik Skin Agency. Dus, ben jij een huid & beauty pro ? Dan ben ik op zoek naar jou ! 


Love your skin 🤍 Liefs, Kris 


Terug naar blog