Hoe reinig je best je gezicht stappenplan Skincare Boulevard

Hoe reinig je best je gezicht en met welk stappenplan 

Reinigen: iedereen vertelt je dat je best twee keer per dag je huid grondig reinigt, maar soms is grondig te veel. Een reinigingsroutine die té veel stappen bevat, of té veel - vaak irriterende - producten kunnen je huid beschadigen. Je huid barrière krijgt niet meer de tijd om te herstellen, en na elke reiniging voelt je huid nog meer trekkerig aan en ziet er geïrriteerd uit.

Hoe vermijd je huidschade tijdens het reinigen ? Hoe kan je wel grondig reinigen, en zowel vuil als huidcellen verwijderen, zonder huidschade ? Ik deel met jou mijn stappenplan: hoe je elke dag grondig maar zacht kan reinigen, zelfs als heb je een vette of droge of gevoelige huid. 

Welke stappen zijn er nodig in de gezichtsreiniging ?

In een gezichtsverzorgingsroutine om te reinigen, en die je elke dag kan gebruiken, zijn er drie basis stappen: vuil reinigen, dode huidcellen reinigen en tonen / nareinigen. 

Nota:
Als je make-up draagt, haal dan eerst je make-up weg met een specifieke make-up remover, zoals deze Eye Make-up Remover of algemene MakeUp Remover. Start dan met stap 1.

 

  1. Gebruik een zachte wasgel: was dagelijks vuil weg met een wasgel die geen irriterende of uitdrogende stoffen bevat, en zacht reinigt. Je spoelt daarmee vuil en overtollige talg en resten weg.

  2. Scrub je huid zachtjes met een natuurspons: dode huidcellen weghalen doe je elke dag met een natuurspons. Deze zijn superzacht voor elke huid - ook de meest gevoelige - en halen net voldoende dode huidcellen weg zonder de huid barrière te beschadigen. Dankzij de softscrub wordt ook celvernieuwing gestimuleerd, verbetert het lymphe systeem (afval afvoer) en verbetert de aanvoer van zuurstofrijk bloed.

  3. Tone je huid: kies een toner zonder alcohol zoals een rozenwater of lavendelwater. Spray veelvuldig, kalmeer daarmee de barrière en voeg daardoor al deels herstellende ingrediënten en vocht toe. Dep met een watje de laatste vuilresten weg. Je mag de huid vochtig laten van de toner.

Er is nog een vierde stap die je kan toevoegen: wie last heeft van open poriën, te veel aan talg, en acné, kan deze lokaal gaan behandelen en uitdrogen met een

tonic

.

 
 

Deze basisstappen omvatten alle fases in een dagelijkse reiniging, zonder enige schade en met een frisse huid met een mooie natuurlijke glans als gevolg.

 
 
 

Wat met scrubs en chemische exfolianten, zijn dat ook reinigers? Hoe zet je een scrub of exfoliant in ?


Het verschil tussen een scrub met korrels en een chemische exfoliant:

Een scrub bevat korrels, en die ga je manueel toepassen, door aan te brengen en te wrijven. Opgelet: een reeds geïrriteerde of reactieve huid, ook als die droog is, kan nog sneller irriteren met scrubs. Scrubs zijn eerder geschikt voor een zeer ruwe, niet-gevoelige huid, die een flinke opfrissing kan gebruiken. Ook bij vb rokershuid. Tip: Silky Smooth Scrub

Een chemische exfoliant bevat een acid of zuur, waardoor oa dode huidcellen worden losgeweekt. Je brengt deze meestal aan over de volledige zone, en laat dan het product zelf het werk doen. Wij zijn grote fan van:

  1. Salicylzuur:


keratolitische peeling met natuurlijk salicylzuur ook gekend als BHA of salicylic acid, dat oude en dode huidcellen verwijdert. Naast een exfoliërende werking heeft deze peeling ook uitstekende ontstekingswerende eigenschappen, vermindert vrije radicalen en werkt zeer gunstig in op schilfers, pukkels, poriën, acné, talg. Ook bij aandoeningen als rosacea, doffe teint, veel onregelmatigheden, vlekken of imperfecties en bij een ruwe huid. Deze gezichtspeeling zorgt voor meer gladheid, minder ontstekingen én een betere structuur. Tip: White Willow Bark Peeling Mask.

2. Glycolzuur:


AHA zuur, bevordert de celvernieuwing en versnelt de exfoliatie voor een gladdere, helderdere en soepelere huid met minder pigmentatie en minder onregelmatigheden. Super geschikt voor de iets oudere huid met zonneschade en rimpels. Tip: Luminous Brightening Night

 

Chemische exfolianten zet je best in als masker 3x per week of als kuur. Deze ondersteunen jouw dagelijkse reiniging. Afhankelijk van je huidtype en doel kies je de extra reiniging die bij je past.

 

Welke reinigers kies je voor welk huidprobleem of bij welk huidtype ?

 


Om jou te helpen een gepaste keuze te maken, creëerde ik 4 reinigingssets, telkens toegespitst op een ander huidtype, en steeds gebaseerd op het principe van softscrubben met natuurspons. We noemen ze daar om de Softscrub sets, dagelijkse reinigers voor elk huidtype.


Set Soft & Calm:
Voor de normale tot droge en gevoelige huid.


Set Soft & Clean:
Voor de gecombineerde en vette huid


Set Acné & Clean:
Voor de vette huid met veel onzuiverheden, puistjes, open poriën en teveel talg


Set Acné & Deep Clean:
Voor de vette huid met acné ontstekingen
Deze laatste set bevat ook een chemische exfoliant met salicylzuur ter ondersteuning.

 

🤍 Met deze informatie en perfecte aantal stappen reinig jij je huid elke dag, zonder zorgen en met een fris resultaat. Want is reinigen is een super belangrijke stap voor je serums of crèmes aanbrengt. Waarom ? Dat lees je op deze blog: waarom reinigen belangrijk is. 

Geniet ! Liefs, Kris

 
 

OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Kies de reinigingsset bij je huidtype: Reinigende Softscrubs Sets.

Start to peel: waarom een peeling nuttig is.

Start to peel: stappenplan voor een peeling kuur.

Bekijk het assortiment Reinigers.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.