Verbeter je huid met hyaluronzuur: minder rimpels gladde huid Skincare Boulevard

Voordelen van hyaluronzuur voor je huid: meer dan anti-rimpel

Is hyaluronzuur werkelijk onmisbaar in jouw huidverzorgingsroutine ?

De huid - en beauty industrie denkt alvast van wel: er zijn een ontelbaar aantal producten op de markt die een vorm van hyaluronzuur bevatten. En ook ik ben mega fan: als één van de belangrijkste elementen in onze huid dat vocht aantrekt en vasthoudt is hyaluronzuur, of hyaluronic acid, een musthave voor een soepele en gladde huid, en ja: veel minder rimpels.

Naast het anti-rimpel effect, heeft hyaluronzuur een aantal andere voordelen voor je huid. Ik leg je in deze blog graag uit hoe jij dit wonderlijke ingrediënt kan inzetten bij je huidverzorgingsroutines om meer te bereiken dan een anti-rimpel effect alleen.

 

OVER DE AUTEUR:  Kris Schoeters is ondernemer, skin expert en gepassioneerd bezig met huidverzorging op een natuurlijke manier. Haar doel: iedereen beter leren smeren. Want een mooie huid, die begint thuis in de badkamer. Meer weten ? Lees het verhaal van Kris.

 

Wat is hyaluronzuur ? 

Hyaluronzuur is een suikermolecule die lichaamseigen is, en die zich meestal als een vulmiddel tussen cellen en in de gewrichten bevindt, overal in je lichaam. Deze suiker is een water-liefhebber (de natuurlijke vorm is aan de ene kant verbonden aan collageen en bindt zich aan de andere kant aan water, voor stevigheid). Nice to know: de combi van collageen en hyaluronzuur zorgt voor een optimaal resultaat in volume.

Als de bevochtiger die hyaluronzuur is, trekt deze water aan en kan tot 1000 keer zijn volume aan vocht vasthouden. Het is daarmee een super belangrijk onderdeel van de huid.

Met andere woorden: hyaluronzuur is een sterke hydratant of humectant en zorgt mee voor het volume in de huid, door vocht vast te houden in de onderste lagen, maar ook in de toplagen en versterkt daarmee ook de huid barrière.

Wat is het gewicht van hyaluronzuur ?

Er bestaan verschillende soorten moleculaire gewichten, en hier wordt het echt interessant: deze verschillende gewichten heb je nodig om hyaluronzuur al dan niet dieper te laten doordringen.

  • Lage moleculaire gewichten dringen dieper door, en brengen, trekken en houden vocht vast zoals een spons, wat vaak resulteert in het ‘opduwen van de rimpel’ van binnen naar buiten.
  • Medium en hoge moleculaire gewichten zetten zich dan weer op de toplaag van de huid en versterken het gladde (minder lijntjes) en zachte (optimale celstructuur) effect.

 Is hyaluron het populairste ingrediënt op de inci lijst ?

Het verwondert je dan ook niet dat dit een van de hotste ingrediënten is in skincare! Je vindt hyaluronzuur in alle formaten in veel antiaging formules, in hydraterende cremès, rimpelvullende serums, zelfs in spf en zeker in boostende maskers.

Als je de inci of ingrediëntenlijst nakijkt, dan zie je deze:

  • Hyaluronic acid of hyaluronzuur, de pure vorm
  • Hydrolyzed Hyaluronic acid of gehydrolyseerd hyaluronzuur, de gefragmenteerde vorm van de molecule, kleiner om de opname in de onderste huidlagen te bevorderen
  • Sodium hyaluronate of natriumhyaluronaat, een zout dat verkregen wordt uit hyaluronzuur. Het heeft dezelfde voordelen, met één verschil: de huid neemt het nog makkelijker op dan hyaluronzuur.


Is hyaluronzuur voor iedereen geschikt ?


Absoluut ! Door de omgeving waarin wij leven - vervuiling, slechte luchtkwaliteit, het continue wisselen van airco naar droge warmte, en UV – breekt hyaluronzuur sneller af en dat is nefast voor onze huid barrière. Een beschadigde barrière maakt de huid kwetsbaar en gevoeliger.

Hyaluronzuur houdt vocht vast diep en oppervlakkig in je huid, en zorgt daarmee voor meer volume, meer stevigheid, een gladde huid, minder rimpels en maakt de huid barrière sterker en meer weerbaarder.

Iedereen komt dus in aanmerking om hyaluronzuur toe te voegen en daarmee de vochtbalans op peil te houden, en de barrière gezond.


Tips voor het meest optimale gebruik van hyaluronzuur in jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine

TIP 1: Gebruik op een reeds vochtige huid: maw na de reiniging meteen hyaluronzuur aanbrengen. Wie Synbiotic Skin Serum in de routine gebruikt (probiotica): goed nieuws, want de opname van probiotica stimuleert de opname van hyaluronzuur. In alle andere gevallen: gebruik steeds hyaluronzuur als basis.

TIP 2: Gebruik 1 of meerdere hyaluronzuur producten bij een specifiek vochtarme huid, start eerst met de lichtste (meest pure vorm, meest ‘waterachtig') en bouw dan op naar een serum. Gebruik steeds dunne laagjes, en neem je tijd.

TIP 3: Sluit hyaluronzuur altijd in, dus na je specifieke serum of druppels, gebruik je best een dag-nacht crème die het hyaluronzuur insluit in het huidkanaal.

TIP 4: Hyaluronzuur is super geschikt voor letterlijk elk huidtype: de gedehydrateerde huid, de droge huid (bevat te weinig talg) die vochtarm is, de vette huid (die teveel talg bevat) en vochtarm is, en de gevoelige huid waarbij de aanwezigheid van hyaluron meespeelt in het kalmerend effect.

TIP 5: Versterk jouw dagelijkse huidverzorging met de inname van hyalurzonzuur ! Meest effectief: drinkbare collageen verrijkt met hyaluronzuur, geeft jouw huid meteen de beste combi voor een snel resultaat.

Conclusie; go hyaluronic acid, go !

 

TOP 5 – producten met hyaluronzuur die jij niet mag missen:


1 Pure Ha trio: 3 moleculaire gewichten in een superfluide voor een diepe en oppervlakkige hydratatie. Pure excellence !


2 Age Reverse: actief serum met hyaluronic acid in micro caps: duwt de rimpels weg van binnen naar buiten.

3 Hyalu'Plump & Hyalu'Intense:

2 sterke actieve serums by Collagen Lift, met actief hyaluronzuur. Zet in bij beginnende veroudering (Plump) of ga voor intense rimpelbehandeling nacht (Intense).


4 Total Renew: balancerende dag-nachtcrème met diepe hydra repair functie, bevat hyaluronzuur, melkzuur en probiotica.


5 Collagen Lift Red Carpet: collageen en hyaluronzuur in een effectieve en perfecte mix. Collageen verstevigt de cellen, en verjongt de huid van binnenuit. Tot 50% minder rimpels ! Drink elke dag 1 ampule voor optimaal resultaat.

 

OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Bekijk al onze hydratatie serums, crèmes en fluides via deze collectie: HYDRA TOPPERS.

Graag advies op maat ? Start jouw gratis huidtest.

 Ultimate Hydra Repair Duo: bekijk de set

 

 

Terug naar blog