Hydrateer je huid om acné en gevoeligheid te verbeteren Skincare Boulevard

Hydrateer acné en gevoelige huid om problemen te verbeteren


Het is een onderwerp dat te weinig wordt benadrukt: het belang van een goede hydratatie bij een gevoelige of een acné huid. Wanneer ik uitleg aan klanten dat hyaluronzuur als bevochtiger belangrijk is, dan krijg ik vaak deze typische reactie, vooral bij mensen met een acné huid is: ‘maar mijn huid is toch vet genoeg, waarom moet ik beter hydrateren ?”

Idem bij een rode en gevoelige huid: de link tussen vocht en een betere huid kwaliteit is voor de meeste mensen niet duidelijk. Ik leg dan vaak uit waarom hydrateren (met vb hyaluronzuur) alleen maar ten voordele is van de barrièrefunctie van de huid, met een zeer positieve invloed op huidproblemen zoals ontstekingen - inflammatie, en bij de onzuivere acné huid.

Heb je een reactieve, rode gevoelige huid, of heb je een onzuivere acné huid met te veel talg ? Dan som ik graag alle redenen nog eens op waarom je zeker een goede kwaliteit hyaluronzuur in huis moet halen en elke dag gebruiken. Het is even een proces waar we samen doorheen fietsen, ik neem je mee door de logica van hydratatie.

Waarom moet je de gevoelige en acné huid hydrateren ?

Huidbarrièrefunctie

De buitenste laag van de huid (stratum corneum) fungeert als een beschermende barrière. Deze barrière helpt waterverlies te voorkomen, beschermt tegen omgevingsfactoren en zorgt voor een optimale gezondheid van de huid. Wanneer deze toplaag van je huid aangetast is of uitgedroogd geraakt, verzwakt de beschermingsfunctie. Dit leidt tot een verhoogde gevoeligheid van de huid algemeen, en ook een verhoogde gevoeligheid voor irriterende stoffen en allergenen die ontstekingen kunnen veroorzaken.

Hydratatie en ontsteking

Een uitgedroogde huid is vatbaarder voor ontstekingen omdat een aangetaste huid barrière irriterende stoffen en allergenen gemakkelijker laat doordringen. Voldoende hydratatie vermindert dus het risico op ontstekingen. Bovendien reageert een goed gehydrateerde huid minder snel met overmatige ontsteking op lichte irriterende stoffen.

Verbetering van acné

Acné kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder overmatige talgproductie, verstopte poriën en ontstekingen. Een goede hydratatie kan de talgproductie helpen reguleren en overmatige uitdroging van de huid voorkomen. Als de huid te droog is, kan deze gaan overcompenseren door meer talg te produceren, met nog meer verstopte poriën en acné als resultaat. Door een evenwichtige hydratatie doorbreek je de kettingreactie van uitdroging en talgproductie, en verminder je het risico op verstopping van de poriën en vorming van acné. Bovendien zal een gehydrateerde huid minder snel ontstoken en geïrriteerd raken.

Huidcelfunctie

Gehydrateerde huidcellen functioneren efficiënter. Wanneer huidcellen voldoende gehydrateerd zijn, zijn ze beter uitgerust om hun natuurlijke processen uit te voeren, inclusief vernieuwing en herstel. Dit kan bijdragen aan een gezondere, veerkrachtigere huid barrière en een verbeterde algehele gezondheid van de huid.

CONCLUSIE:

De huid beter hydrateren is de balans vinden tussen de opname en het vasthouden van water. Je kan dit gaan bevorderen door:

  • Ingrediënten op de huid aan te brengen die vocht aanbrengen, aantrekken en vasthouden, zoals hyaluronzuur en glycerine,
  • De barrière versterken om waterverlies te voorkomen, door ingrediënten als shea boter die een laagje leggen, en het gebruik van probiotica producten zoals de Synbiotic Skincare.

Beter hydrateren is één van de key factoren voor een gezonde huid !

OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Lees meer over hyaluronzuur: op de blog

Deze producten zijn de beste om de vochtarme huid te hydrateren.Terug naar blog