Waarom is collageen supplement belangrijk en heeft het zin om collageen in te nemen Skincare Boulevard

Heeft het zin om een collageen supplement te nemen ?

Het collageen in je huid is een belangrijke factor om je huid stevig, soepel, strak en jong te houden. Is een collageen supplement nemen een oplossing ? Want die voorraad op peil houden is een uitdaging. Door natuurlijke veroudering breekt je collageen voorraad af terwijl de eigen collageen productie vertraagt. Andere invloeden zoals roken, UV-straling, stress en medicatie laten je collageen-emmertje in snel tempo leeglopen. 

De afbraak van collageen gaat sneller dan de aanmaak

Tegen dat we 40 zijn hebben we gemiddeld nog slechts 50% van onze collageen voorraad over, en dat zakt naar 10% na de menopauze. De huidveroudering door verlies van collageen is zichtbaar: meer en diepere rimpels, een ruwe huid, verlies van natuurlijke glans, en meer huidverslapping.

Dé oplossing: neem een collageen supplement. Alle sterren doen het: Jennifer Aniston en de Kardashians promoten het nemen van een collageen supplement elke dag. Worden de collageen peptiden uit supplementen opgenomen door je lichaam ? Heeft het echt zin om een collageen supplement te slikken ? 

Wat is een collageen supplement ? 

Een collageen supplement kan bestaan uit poeder, pillen of een drankje. Het supplement bevat een vorm van collageen, meestal gesourced van een dierlijke bron zoals rund, varken of vis. Het dierlijk collageen wordt bewerkt, verrijkt met enzymes die het collageen fragmenteren in kleinere stukjes, waardoor het opneembaar wordt, via onze spijsvertering en de bloedbaan tot in onze dermis.

Wat doet een collageen supplement ? 

Het collageen dat wordt opgenomen gaat het bestaande collageen in de dermis (tussenlaag van de huid) aanvullen, stimuleert de eigen vertraagde collageen productie (de fibroblasten) en verbetert de kwaliteit van de nieuwe huidcellen. Dat resulteert in een dikkere en vollere huid, meer elasticiteit, een betere hydratatie.

Zichtbare voordelen van een collageen supplement voor je huid:

 • minder rimpels: je huid wordt beter bestand tegen collageen breuk door spiertrekkingen die rimpels kunnen veroorzaken
 • je huid wordt elastischer en gaat meer opspannen
 • de huidcellen zijn beter gehydrateerd en daardoor krijgt je huid een natuurlijke glans
 • sommigen collageen soorten verbeteren ook DNA schade en pigmentvlekken

Mag je elke dag een collageen supplement innemen ?

De dagelijkse opneembaarheid collageen door ons lichaam is beperkt tot maximaal 8-10 gram. Je kan dus beter elke dag 1 collageen shot nemen met een correcte aantal opneembare peptiden, in plaats van een overdosis aan collageen. Het teveel plas je sowieso uit, en je overbelast je systeem als je steeds teveel binnenkrijgt.

Door dagelijks een collageen supplement in te nemen, wordt de huid consistent van binnenuit gestimuleerd om collageen aan te maken. Binnen de 4 weken geven collageen supplementen een beginnend zichtbaar resultaat, na 8 weken is het resultaat zichtbaar en voelbaar en dat verbetert nog de weken nadien.
 


Een collageen supplement innemen is zeer zinvol

Het heeft dus absoluut zin om een collageen supplement te nemen ! Hier bij Skincare Boulevard raden we het standaard aan bij iedereen die ouder is dan 35 jaar. Afhankelijk van je leeftijd, adviseren we een lange of korte kuur, een onderhoudsbeurt of dagelijks een collageen shot op lange termijn.

Collageen is hot, dankzij de volgende redenen en voordelen: 

1. Een collageen supplement houdt de natuurlijke huidveroudering tegen

De huid van oudere mensen is meestal slapper, meer gerimpeld en dunner dan die van jongere mensen. Dankzij collageen hou je je eigen voorraad collageen op peil en ga je daarmee de veroudering tegen.

2. Een collageen supplement vermindert het aantal en de diepte van de rimpels

Dankzij collageen wordt de huid dikker en steviger, zen ie je een duidelijke vermindering van rimpeltjes en de diepe rimpels worden veel gladder. Ook zeer nuttig als preventiemiddel bij beginnende veroudering.

3. Een collageen supplement bevordert de elasticiteit en de huidspanning

Collageen zorgt over je ganse lichaam voor stevigheid en huidspanning. Als onderdeel van het bindweefsel trekt collageen de huid beter samen en maakt deze beter bestand tegen de zwaartekracht. Hangende wangen, maar ook hals buik en billen gaan erop vooruit.

4. Een collageen supplement herstelt schade aan de huid na zon, en bij ongezonde levensstijl

Wist je dat je van oa (snelle) suikers rimpels kunt krijgen? De suikers hechten zich vast aan het collageen in de huid, waardoor dit verhardt en beschadigt (glycatie).

Rokers krijgen veel sneller veel diepere rimpels en algemene pollutie stimuleert ook collageenafbraak. Maar de grootste boosdoener is de blootstelling aan de zon.

Collageen houdt je collageen voorraad op peil en dankzij de toegevoegde antioxidanten, worden andere verouderingsverschijnselen zoals pigmentvlekken en andere DNA schade ook aangepakt.

5. Een collageen supplement stimuleert niet alleen de huid: ook haren, nagels en bindweefsel

Collageen supplementen die specifiek collageen type 1 bevatten hebben ook een positieve impact op:

 • haar: haren hebben meer volume, groeien sneller en krijgen meer glans
 • cellulite: je huid wordt algemeen steviger
 • nagels: nagels worden sterker en groeien sneller


Waarop let je bij de aankoop van een collageen supplement ?

Kies voor:

 • Gehydrolyseerd collageen: dit is reeds gefragmenteerd voor snellere opname;
 • Collageen type 1 is eigen aan het collageen in de huid, maar ook aan de nagels, haren en bindweefsel. Rundercollageen ligt het dichtste bij het menselijk DNA en garandeert de beste opname.
 • Verisol ® collageen is een bioactief collageen peptide, waarvan klinisch bewezen werd dat deze de huid zichtbaar en voelbaar verbetert. De volledige studie kan je trouwens hier (download studie in pdf) raadplegen.
 • Vermijd pillen of poeders die bindmiddel (cellulose) bevatten. Kies altijd voor een zo puur mogelijke formule, vaak vind je die in een drankje, en liefst in een dagportie.

  

Ook interessant voor jou:

Luxe collageen supplement: Luminous Gold, de collageen drank tegen huidveroudering en zonneschade.

De collageen collectie: bekijk alle formules drinkbaar collageen

Ontdek: alle voordelen (incl voor en na foto's) van de brand Collagen Lift Paris

Op de blog: Wat kies je best: een collageen poeder of een drankje ?

NU BESCHIKBAAR: een jaar collageen aan een vaste korting ! Ontdek het collageen abonnement.

 

Terug naar blog