SYNBIOTIC Skincare met probiotica herstelt jouw huid barrière en balans Skincare BoulevardSynbiotic Skin Spray & Synbiotic Skin Serum by Skincare Boulevard: de redders van jouw huid

Onze huid bevat een onzichtbare toplaag van bacteriën: ons huideigen microbioom. Dit unieke ecosysteem beschermt ons tegen schadelijke invloeden, houdt onze huid veilig en gezond én reguleert zelfs onze interne huishouding.

Onze huid en microbioom wordt elke dag onder druk gezet: externe slechte bacteriën en virussen, Uv, pollutie, foute cosmetica, stress, vliegen ea. Het resultaat is een verstoring van de natuurlijk huidbalans, en leidt tot: roodheid, irritatie, ontsteking, vlekkerigheid, schilfers, een doffe & grauwe huid, talgopstootjes, pukkels, acné.

Voeg ‘SYNBIOTICA’ toe aan jouw huid: een combi van probiotica (gezonde bacteriën), plus prebiotica (voeding voor gezonde bacteriën). Deze gepatenteerde en bewezen technologie verlaagt het risico op ziektekiemen, kalmeert en herstelt jouw microbioom.

De SYNBIOTICA producten van Skincare Boulevard bevatten een zeer hoge concentratie aan prebiotica en probiotica. Doordat deze producten actief zeer hoge aantallen goede bacteriën toevoegen (de probiotica), en daarbij de groei van reeds aanwezig goede huidbacteriën stimuleren (dankzij de voeding van de prebiotica), vormt er zich een zeer stabiele en stevig gezonde huid.


Prebiotica + probiotica = synbiotica: we weten allemaal dat gezonde bacteriën slikken via een capsule of drankje, een weldaad is voor het microbioom in onze darm. Ook onze huid heeft een microbioom: de bacterie-culturen of het ecosysteem dat als een aura van beestjes op ons leeft en rondom ons zweeft, is ons huideigen (zo uniek als DNA of een vingerafdruk!) microbioom. Deze onzichtbare bacteriën vormen samen met de epidermis (de zichtbare toplaag of hoornlaag) onze huidbarrière.

Deze barrière is het eerste en belangrijkste contact met de buitenwereld en beschermt ons tegen schadelijke invloeden en infecties, maar reguleert ook mee onze interne keuken: temperatuur- en vocht regulatie, zuurstofopname, opslag van vetten en vitamines etc.

Onze huid bevat miljoenen micro-organismen (vnl bacteriën) en die bepalen samen onze algemene toestand. Een stabiel en gezond microbioom is van primordiaal belang voor onze gezondheid.

Onze huid wordt de ganse dag onder druk gezet:

 • door ‘slechte’ omgevingsbacteriën, die op onze huid terecht komen en die willen ‘invaden’ & ziek maken
 • maar ook door negatieve ‘lifestyle’-invloeden zoals UV straling, verkeerde cosmeticaproducten, roken & pollutie, overdreven reinigen, make-up, vliegen, stress.

Deze vormen samen de oorzaken van de verstoring van het huideigen microbioom, waardoor de gezonde balans van de huidbarrière beschadigd geraakt en de gevolgen daarvan zijn zichtbaar.
 


Kenmerken van een huid uit balans = beschadigde huidbarrière:

 • Doffe, grauwe huid
 • Ruw en droog (verlies van hydratatie)
 • Verslapping (verlies van vetten in combi met water)
 • Roodheid, vlekkerige roodheid
 • Branderig
 • Prikkerig
 • Schilfers
 • Jeuk
 • Blinkende huid (overmatig talg)
 • Onzuiverheden (zwarte punten, tot pukkels)

Deze situaties kunnen zelfs leiden tot echte huidaandoeningen, zoals dermatitis, psoriasis, atopisch eczeem, wratten, schimmels, gordelroos.


Reinigen ?

Jouw eigen bacteriën doen ondertussen alles wat mogelijk is om jouw ecosysteem te reguleren, jouw huid te beschermen en de barrière te herstellen, maar soms wordt de wildgroei van slechte bacteriën zo groot, dat de goede de overhand niet meer halen, en dus ook geen adequate bescherming meer kunnen bieden tegen alle negatieve omgevingsinvloeden.

Daarbovenop doe wij er zelf vaak alles aan om onze huid ‘vrij’ te maken van de issues zoals talg, pukkels en schilfers: we gaan extra hygiëne inzetten en dus meer scrubben, zepen, ontvetten en zelfs ontsmetten, met de bedoeling onze huid te ‘reinigen’ en daarmee ‘proper’ te zijn. Het zijn soms ook net deze ontvettende en ontsmettende (en daarbij ‘agressieve’) zepen en methoden die ook onze eigen goede bacteriën gaan doden, en daarboven op de ‘slechte’ ziektekiemen resistent gaan maken. Net zoals anti-biotica, hebben ontsmettende middelen een sterke nadelige impact op nuttige micro organismen.

Geef jouw huideigen microbioom de kans om te herstellen, te versterken en te zorgen dat de beschermfunctie geoptimaliseerd wordt, zodat deze jouw huid in goede conditie houdt.

 


SKINCARE BOULEVARD KIEST VOOR DE NIEUWSTE TECHNOLOGIEKris, Skin Experte bij Skincare Boulevard, is geïntrigeerd door het microbioom en ons ecosysteem van bacteriën. Deze gepatenteerde technologie is dan ook de basis voor haar creatie van 2 vernieuwende cosmetica producten, die samen als duo of apart kunnen worden ingezet om jouw microbioom een stevig handje te helpen.

Tot nu kenden we al de ‘probiotica’ als de goede bacteriën die de gezondheid verbeteren. En nu voegen we daarbij ook ‘prebiotica’ toe: voedingsstoffen die de ontwikkeling van goede bacteriën stimuleren en jouw eigen microbioom de juiste voeding geven.

Samen vormen deze SYNBIOTICA de ideale combi van prebiotica en probiotica voor de gezondheid van jouw microbioom. Dankzij een stabiel en gezond microbioom, houd je jouw huid gezond, fris en stralend !

De Synbiotica producten van Skincare Boulevard bevatten een zeer hoge concentratie aan prebiotica en probiotica. Doordat deze producten actief zeer hoge aantallen goede bacteriën toevoegen (de probiotica), en daarbij de groei van reeds aanwezig goede huidbacteriën stimuleren, vormt er zich een zeer stabiele en stevig gezond microflora.


Kenmerken van een microbioom in balans = gezonde en goed werkzame huidbarrière:

 • Een frisse huid, met een goede doorbloeding
 • Een egale, blozende teint
 • Een gladde huid met een homogene, gelijke structuur
 • Een stevige, soepele, elastische huid
 • Een aangenaam en comfortabel gevoel
 • Een beter herstel na invloeden van buitenaf (UV etc)
 • Minder gevoelig, meer weerbaar
 • Een genormaliseerde talgproductie
 • Een meer zuivere huid

Voeg SYNBIOTICA toe aan jouw huid, en zie hoe jouw huid haar natuurlijke glow terugvindt.


Wetenschap en gepatenteerde technologie

Wetenschappelijke studies wijzen uit dat het toevoegen van prebiotica de werking van de probiotica versterkt én optimaliseert. De synbiose van deze 2 is de ultieme combi voor het beste resultaat.


Studies bewezen deze voordelen:

 • Verlaagd risico op ziektekiemen en infecties
 • Ontstekingsremmend ( anti-inflammatoir )
 • Herstel van de huidbarrière

Gebaseerd op studies werden uitgevoerd aan: U-Gent, Ferrara-Italië, North Carolina State University en Dr Jean Philippe Therrien USA.


Alle SYNBIOTICA producten zijn beproefd en uiterst veilig, zowel voor de huid als lichaam, met gebruik van enkel 100% natuurlijke, en niet-genetische gemanipuleerde pro/prebiotica, behorende tot de ATCC veiligheidsklasse 1 (de hoogste). Productsamenstelling:

Het werken met levende probiotica en natuurlijke prebiotica is niet eenvoudig en vergt heel wat expertise. We kozen bij de Probiotica voor ultra performante Bacillus die van nature voorkomen op de huid.

De prebiotica voegen we toe onder de vorm van INULINE, een prebiotische suiker, en wordt gewonnen uit chicoreiwortel. Deze stimuleren via een vertraagde werking de reeds aanwezige goede micro-organismen.

De volumes bevatten tussen de 50 miljoen en het half miljard probiotica per ml, voldoende hoge aantallen dus om de werking te garanderen.

Op die manier geven deze synbiotische producten ‘eten/voeding’ aan deze goede organismen en bevordert dit de diversiteit van het microbioom in positieve richting. Zo stimuleren synbiotica een efficiënte, langdurige werking van een goede, stabiele microbiologie.

Synbiotic Skin Serum

INCI: AQUA; GLYCERIN; CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE; Bacillus ferment; SODIUM POLYACRYLATE; PHENOXYETHANOL; ETHYLHEXYL STEARATE; PARFUM; TRIDECETH-6; INULIN; ETHYLHEXYLGLYCERIN

Synbiotic Skin Spray

INCI: AQUA; NITROGEN; Bacillus ferment; PHENOXYETHANOL; INULIN; ETHYLHEXYLGLYCERIN; PARFUM

 

 

Huidverzorging op maat

Heb jij last van een ruwe, doffere huid ? Rode vlekken, jeuk en schilfers ? Een droge huid die volume, hydratatie, vocht verliest ? Een huid die ‘trekt’ en blinkt tegelijk? Onzuiverheden?

Dan is de kans groot dat jouw ecosysteem, jouw microbioom beschadigd is. Geef jouw huid extra steun in de dagdagelijkse strijd tegen slechte bacteriën en negatieve invloeden. Gebruik elke dag, 2maal daags, een laagje Synbiotic Skin Serum aan en werk af met de Synbiotic Skin Spray. Miljoenen prebiotica en probiotica, samen in 1 synbiose gecombineerd als een ideaal duo van mekaar aanvullende toepassingen, verzorgen-verstevigen-versterken jouw huid.

De Synbiotic Skin Spray bestaat in 2 volumes: 200 ml en 50 ml. Het Synbiotic Skin Serum bestaat in 1 volume van 75ml. Alle 3 de verpakkingen zijn luchtdicht (airless). Zo wordt de kwaliteit optimaal bewaard.

Gebruik:

Voor dagelijkse ondersteuning van jouw microbioom:

 • Na de reiniging: neem 1 pompje Synbiotic Skin Serum, verdeel in stipjes over gans het gelaat, en werk uit.
 • Schud de Synbiotic Skin Spray en spray gedurende 3-4 seconden, op ong 20 cm afstand. Laat even drogen.


Dit SYNBIOTICA DUO is geschikt voor – ondersteunt de werking van alle types microbioom:

 • Gelaat-hals-decolleté
 • Hoofdhuid (spray)
 • Voeten
 • Handen
 • Intieme zone

En kan ingezet worden bij:

 • Versteviging & bescherming binnen de dagdagelijkse verzorging van de normale, gevoelige, vettere, drogere en gecombineerde huid.
 • Verhoog de snelheid van herstel na zonnebrand
 • Verhogen van het comfortgevoel bij een droge, trekkerige huid
 • Verzacht de gevoelige huid
 • Vermindert huidirritatie, jeuk, roodheid
 • Verlaagt het risico op infecties en / of ontstekingsreacties
 • Verbetert acné, pukkels, puistjes, bacteriële inbalans
 • Kan verlichting brengen bij eczeem, psoriasis, dermatitis


Is geschikt voor:

Iedereen van alle leeftijden.
Alle producten zijn: dermatologisch getest, niet comedogeen.

 

SHOP DEZE SET NU:

 

Geef jouw huid de allerbeste zorg: kies voor SYNBIOTICS by Skincare Boulevard. Heb je vragen ? Ik hoor graag van je.

PS: ook VRT News bracht een item over probiotica en bewezen effectiviteit op de huid. Benieuwd? Lees hier.

Love Your Skin.
Kris 

 

 

Terug naar blog