belang prebiotica huid microbioom balans Skincare Boulevard

De belangrijke rol van prebiotica voor een huid microbioom in balans

Heb je last van acné, en een vette T-zone, ook al ben je de dertig voorbij ? Voelt je huid vaak trekkerig aan, zie je droogtelijntjes en voelt je huid verslapt aan ? Vaak zijn dit tekenen van een huid barrière uit balans. De bacteriën op de huid vormen samen met de epidermis (toplaag  van dode huidcellen, eigen huid vetten, zuren en vocht) een beschermlaag die, eens verzwakt en beschadigd, niet meer kunnen verhinderen dat varia huidproblemen de kop op steken. Huidverzorging met prebiotica, de ideale voeding voor goede bacteriën, ondersteunt de balans van het microbioom, en versnelt het natuurlijk herstel van de huid.

 

Gevarieerde huidproblemen door schade aan het microbioom

Hoe ontstaat schade aan het huid microbioom en hoe ontstaan huid problemen

Het microbioom, oftewel de unieke en onzichtbare toplaag van bacteriën op onze huid, vormt een onmisbare beschermlaag en is de schakel tussen onszelf en de buitenwereld. Wanneer dit huidlaagje perfect in evenwicht is dan straalt onze huid: goed gehydrateerd, mooi egaal, natuurlijk glanzend en zuiver.

Helaas zijn er veel factoren die invloed hebben op het microbioom waardoor het evenwicht uit balans geraakt en huidproblemen kunnen ontstaan. Uv-straling is alvast één grote boosdoener, maar ook suiker, alcohol, medicatie, stress, foute cosmetica, vervuiling en chloorwater verzwakken de kwaliteit van de huid eigen bacteriën. Daardoor verliest onze natuurlijke beschermlaag haar evenwicht, waardoor huidproblemen ontstaan: overgevoeligheid, couperose, dehydratatie, eczeem, meer rimpels en huidverslapping. Acné bacteriën overwoekeren goede bacteriën, je huid wordt dof, droog, grauw en je verliest je natuurlijke glow.

! Snelle oplossingen zoals antibiotica, agressieve peelings en krachtige reinigingsmiddelen - alhoewel deze soms tijdelijk een verbetering brengen - zijn nefast voor het herstelproces van het microbioom op lange termijn.

 

Wat is het microbioom ?

Het huid microbioom bestaat uit levende micro-organismen, of de microbiota die zich bovenop de bovenste dode huidcellen laag bevinden. Het microbioom bestaat uit een verzameling van bacteriën, schimmels en virussen die in symbiose leven met mekaar. Elke mens (maar ook dieren en planten) hebben een bacteriële laag.

Hoe breng je het huid microbioom terug in balans

Om je microbioom te beschermen, te ondersteunen en te herstellen, zet je huidverzorging in die specifiek probiotica en / of prebiotica bevat. Zo wordt het bestaande microbioom versterkt met meer goede bacteriën, en krijgen deze goede bacteriën het krachtvoer, de prebiotica, die ze nodig hebben.

Wat is het verschil tussen probiotica en prebiotica?

* Wat zijn probiotica

Probiotica zijn levende micro-organismen, ook gekend als goede bacteriën. Probiotica bestaan meestal uit meerdere bacterie-culturen, die in miljarden hoeveelheden worden losgelaten op de huid, waar ze het aanwezig bacteriële laag gaan versterken met nieuwe, krachtig gezonde positieve bacteriën.

* Wat zijn prebiotica

Prebiotica zijn microscopisch kleine voedingsstoffen die je microbioom voeden en beschermen en zo de huid herstellen. Prebiotica zijn het favoriete krachtvoer van alle goede bacteriën, zowel huideigen als toegevoegde. Dankzij prebiotica kunnen de bacteriën optimaal functioneren, waardoor de huid barrière intact en in balans blijft. Dankzij prebiotica voeden we de micro-organismen die ervoor zorgen dat de huid in staat is om zich te beschermen tegen indringers.

 

Synbiotic Skincare bevat probiotica en prebiotica voor een snel herstel van het huid microbioom

Huidverzorgingsproducten met probiotica en / of prebiotica

Synbiotic Skincare by Skincare Boulevard

Synbiotic Skincare bevat een combi van probiotica - miljarden gezonde bacteriën - plus prebiotica, de ideale voedingsbodem voor alle goede bacteriën. Deze bewezen technologie verlaagt het risico op ziektekiemen, kalmeert en herstelt jouw huid, en maakt de huid barrière sterker. De Synbiotic producten, bestaande uit een serum en spray, zijn geschikt voor iedereen en worden gecombineerd aanvullend aan de bestaande huidverzorging. Echte LIFESAVERS en 100% Belgisch.

Ontdek Synbiotic Skincare by Skincare Boulevard of lees meer over de Synbiotic Skincare technologie 

 Stratum Symbiosum huidverzorgingslijn met prebiotica van Nannic houdt het microbioom in stand

Stratum Symbiosum ® by Nannic

De Stratum Symbiosum ® huidverzorgingsproducten bevatten de beste actieve ingrediënten in hoge werkzame concentraties, en bevatten daarbovenop een ontzettende variatie aan prebiotische voedingsstoffen. Daardoor vormt deze lijn een volledige verzorgingsroutine met hoge kwaliteit voedende en hydraterende ingrediënten, 100% microbioom vriendelijk met extra prebiotisch krachtvoer.

Ontdek het assortiment Stratum Symbiosum ® by Nannic lees meer over de Stratum Symbiosum ® technologie 

 

Terug naar blog