Herken en verzorg de gedehydrateerde vochtarme huid - Skincare Boulevard

Herken en verzorg de vochtarme huid

Je glijdt met je vingers langs je wang en je voelt dat je huid wat ruw is, heel oneffen en dat er precies kleine korreltjes op zitten. Nu je erover nadenkt: je huid is wat droger dan anders, en ja, voelt ook wat trekkerig aan. En zag je deze ochtend geen plotse fijne lijntjes in de spiegel ? Wat nu ?

Veel mensen leiden uit deze uiterlijke tekenen af dat ze een droge huid hebben, en gaan vette crèmes smeren om zo snel mogelijk dat droge gevoel aan te pakken, en de huid weer glad te maken. Wie het al probeerde, heeft vaak een ander-dan-gewenst resultaat: een vette crème kan je huid doen glimmen, je krijgt plots een opstoot van pukkels en je huid voelt nog altijd trekkerig aan. Waarom werkt die vette crème niet ?

Omdat jij waarschijnlijk een vochtarme huid of gedehydrateerde huid hebt ! Er zijn heel wat gelijke kenmerken tussen een droge en een gedehydrateerde huid: een trekkerig gevoel, de huid voelt ruw en droog aan, de huid is dof, er zijn schilfers, je ziet overal kleine fjine ljintjes, de huid voelt oncomfortabel. Toch is er een verschil, én een oplossing die wél werkt specifiek voor de gedehydrateerde huid. Lees je even mee ?

Hoe herken je een droge huid ? Hoe herken je de gedehydrateerde huid ? Wat is het verschil tussen een droge en vochtarme huid ?

De echt droge huid van nature is altijd droog, en is ook altijd droog geweest, ook op vroegere leeftijd. Dit komt omdat de echt droge huid een tekort heeft aan eigen talg of eigen vetten omwille van onvoldoende talgproductie. De droge huid wordt nog droger naarmate je ouder wordt, maar was altijd al droog.

De gedehydrateerde huid heeft vocht te kort door een verstoorde vochtbalans. Dehydratatie is een huidconditie die kan komen en gaan: het is een fenomeen dat voorkomt bij een beschadigde huid barrière die vocht verliest, en beïnvloedt wordt door oa het weer (koud of warm, incl airco), te agressieve verzorging, te veel UV,  maar ook: medicatie, alcohol, een slecht voedingspatroon, ed.

Wie heeft een gedehydrateerde huid ? Kan elk huidtype een vochtarme huid krijgen ?

Dit gaat je misschien verrassen, maar iedereen kan een vochtarme huid krijgen. Welk huidtype je ook hebt:

  • Bij de droge huid ontstaat dehydratatie omdat een gebrek aan vet de barrière verzwakt en vocht niet voldoende kan vastgehouden worden;
  • Ook huid die zich verder heel normaal gedraagt, kan last krijgen van vochtverlies;
  • zelfs de vette huid die teveel talg produceert en daardoor vochtig lijkt, kan dus gedehydrateerd zijn omwille van de beschadigde huid barrière.

Wat is de oorzaak van een vochtarme huid ?

Uitdroging van de huid treedt op wanneer de huid niet genoeg vocht heeft om gezond te blijven. Veel voorkomende boosdoeners zijn barre weersomstandigheden - zowel hete als koude lucht, uv-straling en lage luchtvochtigheid - maar ook warme douches en het gebruik van uitdrogende huidverzorgingsproducten. Niet genoeg water drinken, een slecht dieet en overmatige cafeïne en alcohol kunnen ook bijdragen.

Door de beschadigde barrière verdampt het vocht te snel, en dat leidt tot een heel scala aan huidproblemen. 

 the-essentials-extra-wild-beauty

Hoe verzorg je de vochtarme gedehydrateerde huid

Om uitdroging van de huid tegen te gaan is de keuze van het ingrediënt belangrijk, maar ook de aanvullende huidverzorgingsproducten die je gebruikt: 

  • verwijder dode huidcellen, kleine schilfers en vuil zodat de vochtinbrengers diep kunnen intrekken. daarom is dagelijks 2x reinigen zeer belangrijk. MAAR: vermijd agressieve reinigingsmiddelen: kies voor zachte, hydraterende reinigingsmiddelen die jouw huid niet ontdoen van natuurlijke oliën en ga niet over-exfoliëren;
  • kies altijd vocht inbrengende ingrediënten: gebruik hyaluronzuur, glycerine, natriumlactaat, of melkzuur. Dit zijn ingrediënten die de vocht tekorten in je huid heel snel gaan aanvullen;
  • een beschadigde huid barrière ligt aan de basis van een vochtarme huid: werk dan ook aan het herstel van je huid barrière, waardoor vocht beter bewaard blijft in je huid;
  • let vooral ook op met zonnestraling: zowel UVB als UVA straling van de zon zorgt ervoor dat de huid opwarmt en daardoor vocht verdampt, én verergert schade aan de huid barrière. Bescherm je huid tegen uitdroging met zonnecrème elke dag, niet alleen in de zomer !


Daarnaast heb ik een aantal extra lifestyletips voor je, let ook op:

  • Drink veel water: van binnenuit gehydrateerd blijven is cruciaal. Streef naar minimaal 8 glazen water per dag;
  • Luchtbevochtiger: gebruik een luchtbevochtiger in je leefruimte, in je slaapkamer en op je kantoor om een ​​optimale luchtvochtigheid binnenshuis te behouden;
  • Beperk warme douches: heet water kan de huid van natuurlijke oliën ontdoen. Kies voor lauwe douches en vermijd overmatig baden;
  • Beperk alcohol en cafeïne: beide kunnen je lichaam en cellen uitdrogen, dus consumeer ze met mate. Doe wel: kruidenthee ! Sommige kruidentheeën zoals kamille en groene thee kunnen huidverzachtende en hydraterende eigenschappen hebben;
  • Essentiële vetzuren: voedingsmiddelen zoals avocado's en noten bevatten essentiële vetzuren die helpen de gezondheid van de huid te behouden.



Diepgaande verzorging van de vochtarme verouderde huid Extra Wild Beauty - Skincare Boulevard

Huidverzorging die de vochtarme huid instant verbetert: Extra Wild Beauty

The Essentials by Extra Wild Beauty zijn drie producten die samen alle essentiële ingrediënten bevatten voor een stralende, jeugdige huid. De set bevat een hyaluronzuur serum, een krachtige vocht inbrengende herstellende crème en een luxueuze natuurolie.

Wat doen The Essentials ?

  • strijkt rimpels en oneffenheden glad
  • hydrateert de vochtarme huid
  • vernieuwt de huid
  • maakt de huid glad en zacht
  • kalmeert roodheid en zonneschade
  • verbetert het uitzicht van de verouderde huid


Deze Extra Wild Beauty Skin Set is samengesteld met de meest krachtige anti-aging ingrediënten, waaronder hyaluronzuur, melkzuur, probiotica en bio-retinol. Deze ingrediënten werken in synergie om rimpels en fijne lijntjes glad te maken, de huidtextuur te verbeteren en de uitstraling te herstellen. Nu tijdelijk met gratis exclusieve geurkaars. Shop jouw The Essentials hier


Ook interessant voor jou:

Collectie: alle producten die hydratatie boosten

Op de blog: verbeter je huid met hyaluronzuur

Collectie: zonnecrèmes voor elk huidtype

Hydrateer je huid vanbinnenuit: neem collageen in

Op de blog: hoe reinig je best je gezicht (met stappenplan)

Terug naar blog