Huidverouderin, rimpels en huidverslapping tegen gaan voor een stralende huid

Een gladde en natuurlijk glanzende huid  met huidverzorging op maat

Mooi en natuurlijk verouderen, en dus huidveroudering zoals rimpels en huidverslapping vertragen en tegengaan is perfect mogelijk met dagelijkse aangepaste verzorging, gewoon in je eigen badkamer. Vind eerst de juiste routine en de juiste producten, en blijf dan consistent verzorgen met hier en daar een tweakje voor het beste resultaat op lange termijn. De tips van Skin Experte Kris, om de veroudering van het gezicht tegen te gaan, ontdek je hier.


Natuurlijke huidveroudering en versnelde veroudering

Voor ik mijn tips op je loslaat, eerst dit: er zijn meerdere redenen waarom niemand ontsnapt aan veroudering. Naast de natuurlijke afbraak van weefsels en cellen - wat we kennen als natuurlijke veroudering - hebben de meeste van ons ook nog eens te maken met aanvullende factoren zoals oa uv-straling van de zon, die een enorme invloed heeft op oa de afbraak van collageen. Daarnaast wordt huidveroudering versneld door alles wat met levensstijl te maken heeft: ongezonde voeding, alcohol, luchtkwaliteit (reizen, pollutie, airco), medicatie, hoe goed we slapen, hoe gelukkig we zijn en hoeveel stress we hebben.

Het resultaat, aka de verouderingsverschijnselen, zijn: lijnen, rimpels,  pigmentvlekken, een ruwe huidstructuur, verslapte huid, een dunnere en drogere huid, uitgezette aders.

Afhankelijk van je eigen genetica en de bijkomende invloeden wordt de veroudering sneller zichtbaar. Voorbeeld: expressierimpels worden diepe breuklijnen, pigmentvlekken vermeerderen en worden donkerder vooral op alle (overmatige) aan de zon blootgestelde huid, de algemene huidkwaliteit wordt ruwer, meer leerachtig en stug, met grote aders en met een totaal verlies aan elasticiteit waardoor alle huid enorm gaat hangen.


Hoe kan jij huidveroudering tegen gaan en zelfs vertragen ?

Er is niet 1 trucje, een frisse gladde huid op lange termijn vraagt elke dag inzet en blijven volhouden. Belangrijk: zorg ervoor dat je start met producten die passen bij je huid, en die je huid gaan peelen of glad maken, verstevigen en voeden, en beschermen. En of je nu een vette, droge of reeds wat verouderde huid hebt: er is altijd een oplossing op maat voor iedereen, en zeker ook voor jouw unieke huid. Wat moet je doen om een mooie huid te krijgen?


Wil jij graag advies op maat ? Start dan hier jouw HUIDTEST en ontvang specifiek productadvies + gebruikstips in je mailbox !

 

Skincare Boulevard is jouw online shop voor bestsellers in huid verzorging, collageen en make-up

Tips: verzorgingsplan voor een gladde strakke huid

1 Haal dode huidcellen weg – van softscrub tot peelingcrème


Hoe krijg je een mooie gladde huid ? Een gladde huid krijg je als je deze ontdoet van alle overtollige residu (zoals talg, pollutie, huidschilfers). Zorg ervoor dat vuil en dode huidcellen twee keer per dag verwijderd worden. Zo blijft de toplaag glad, verhoog je de opneembaarheid van werkzame stoffen, kan de vochtbalans beter bewaard worden, en zorg je mee voor een gezondere huid barrière.

Tip: gebruik elke dag een softscrub natuurspons, waarmee je veilig dode cellen weg haalt op een zachte en effectieve manier; zelfs bij acné en zeer gevoelige huidjes.

Tip: gebruik een zachte scrub, liefst op basis van herstellende oliën: ideaal voor een zon verouderde huid die een boost kan gebruiken.

Tip: gebruik regelmatig een chemische exfoliator, die de toplaag van dode huidcellen losweekt. 


2 Serums verbeteren de kwaliteit van je huid 

Hoe krijg je een mooie egale huid ? Kies een serum met een werkzaam ingrediënt zoals vitamine C, vitamine E of Vitamine A (retinol) of bio-retinol, of melkzuur, hyaluronzuur, collageen en probiotica. Wissel regelmatig je serum, en eventueel de zone, ook eens af om je huid anders te gaan stimuleren.

Dankzij een serum duw je werkzame ingrediënten diep in de huidkanalen. Gebruik een serum om jouw huid actief te gaan verbeteren. Tip: Hyaluronzuur en collageen vullen je huid op en verminderen rimpels, vitamine c zorgt voor een éclat, probiotica herstellen je huid. Er zijn ook serums die pigmentvlekken verminderen, of je gevoelige huid kalmeren en de vorming van aders aanpakken.

Bekijk de collectie serums bij Skincare Boulevard.

 

3 Hydrateer meer voor een glanzende stevige huid

Hoe krijg je een mooie glanzende huid ? Kies een vocht inbrengende, balancerende crème, die verzorgt en voeding geeft, en de huid beschermt. Die sluit jouw actieve ingrediënten in, en geeft jouw cellen een boost van hydratatie, voor een comfortabel gevoel. De meeste hydraterende crèmes zijn geschikt zowel dag als nacht.

Tip: Kies een hydraterende crème aangepast specifiek om de vochtbalans van jouw huid te reguleren, soepel te houden, je huid te beschermen én te herstellen. Dewelke je kiest hangt sterk af van je huidtype ! De meeste hydraterende crèmes bevatten heel wat extra antiage goodies ingrediënten zoals hyaluronzuur, probiotica, squalaan maar ook vitamine E en rozenolie wordt ingezet.


4 SPF – Sun Protection Factor is de beste anti-rimpel crème

SPF wordt vaak “De beste anti-rimpelcrème” genoemd en dat is nog waar ook: aangezien de meeste huidveroudering enorm gestimuleerd wordt door (onbeschermd) UVA en UVB. Na de ochtend routine gebruik je dus best altijd een SPF: ook in de winter, ook als de zon achter de wolkjes zit. SPF ALWAYS.

TIP: je kan ook een zonnecrème of zonneserum kiezen passend bij je huidtype. Wie een vette acné huid heeft, gaat eerder voor een ultra beschermende formule, zoals de Amazinc Things. Met een droge huid kies je liever voor de hydraterende Sunny Things.


5 Pak huidveroudering aan van binnenuit

Essentieel op langere termijn: counter ongezonde voeding, stress en DNA schade van de zon met antioxidanten: ik gebruik deze als verzamelnaam voor alle goodies die je huid enorm helpen, voeden en herstellen aan de binnenkant. 

Tip: drinkbaar collageen met hyaluronzuur en antioxidanten maakt je huid voller, en strakker. OP lange termijn beter dan botox ! Ontdek Red Carpet en Luminous Gold, krachtige collageen supplementen die rimpels, huidverslapping en pigmentvlekken verminderen. 

 

Huidveroudering iets voor jou ?

Nope, wij gaan voor forever young met een stevige, gladde en stralend gezonde huid 🤍🤍 

Ook interessant:

Lees meer: verzorgingstips voor een stralende huid
Bekijk de collectie: zonnecrème, zelfbruiners en aftersun
Collageen supplementen verjongen je huid van binnenuit
Huidverjonging van de oogzone: pak donkere kringen en wallen aan

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.