Happy darmen zorgen voor happy skin. De invloed van de bacteriën in de darm op de gevoeligheid van de huid en de balans van jouw gezonde glow.

Hoe darm bacteriën invloed hebben op het microbioom van de huid

Wist dat jouw darmbacteriën invloed hebben op de kwaliteit van je huid, op de reactiviteit en zelfs in directe relatie staan met jouw gezonde glow ? Hoe ‘gelukkiger’ of gezonder het ecosysteem in je buik, hoe meer je dat zal zien aan de buitenkant: een gladde, frisse huid met een natuurlijke glow.

De bacteriën in onze darm en die van onze huid, staan in directe relatie met mekaar. De darmbacteriën leven in een donker, vochtig en afgesloten van zuurstof klimaat, terwijl de huid bacteriën leven in een drogere, eerder zure (pH waarde van de huid ligt rond de 5,3 – 5,5), zuurstofrijke omgeving. Toch kan je alle 2 de ecosystemen benoemen als familie van elkaar, ze communiceren met, en beïnvloeden mekaar. Bekijk het als verre familie, die communiceren dmv oa jouw immuunsysteem.

Jouw huid microbioom, dus de bacteriën (en gisten en schimmels) die op jouw huid leven, staan onder grote druk van UV, medicatie, verkeerde cosmetica, pathogene virussen ea. Terwijl we hier bij Skincare Boulevard dankzij advies op maat ervoor zorgen dat we de buitenkant super goed en aangepast verzorgen om 1000x weerbaarder te worden en actief te herstellen, kan het toch zijn dat je, ondanks alle inspanningen in de badkamer, af en toe nog last hebt van acné, van reactiviteit (aders, roodheden, doffe huid ea).

 

Synbiotic Skincare bevat probiotica en prebiotica, en zijn echte lifesavers voor je huid en microbioom

Eén van onze favoriete hulpmiddelen – sommigen noemen het zelfs ‘de lifesavers’ – zijn de Synbiotic Skincare producten. Deze bevatten probiotica en prebiotica. Synbiotic Skincare Spray en Serum kalmeren en herstellen je huid microboom door miljarden gezonde bacteriën (pro) en hun gezonde voeding (pre) toe te voegen aan je huid.

Als de dagelijkse huidverzorging op punt staat, wordt het tijd dat we kijken naar onze darm.

 

Hoe kan jij ervoor zorgen dat jouw darmbacteriën happy zijn ?

Tijdens de begeleiding van huidverzorging op maat, merken we vaak dat mensen die klachten hebben als rosacea, acné of reactiviteit, ook vaak last hebben van constipatie, winderigheid, opgeblazen darmen en pijn in de buik, overprikkelde darmen en zelfs diarree.

Al deze tekenen van disbalans in de darmen, uiten zich vooral in een soort van tijdelijke tot langdurige ontstekingen, en die leiden vaak tot een overdrive of onderdrive van ons afweersysteem, en daarmee naar een scala van huidproblemen:

  • roodheid, jeuk en schilfers
  • grauw, dof en grijs,
  • varia allergieën,
  • overgevoeligheid in het algemeen van de huid, aan zon / UV maar ook aan cosmetica of vb warmte
  • rosacea en acné,
  • sneller afbraak van collageen ,
  • de productie meer rimpels

 

Het wordt dus belangrijk om de ontsteking in de darm te verminderen, en te zorgen voor een kalme omgeving met een balans in het voordeel van probiotica – de gezonde bacteriën ook in de darm -  zodat dit uitstraalt ten goede naar jouw huid. 2 grote aandachtspunten voor je darmen, of het nu een tijdelijke (vb na een vakantie) of continue situatie van ontsteking en disbalans is:

 

1. Voeding binnen een gezonde levensstijl

Ik herhaal wat de meeste mensen reeds weten wat een gezonde levensstijl omvat: stop met roken, beweeg elke dag voldoende, hydrateer beter, vermijd stress en alcohol en let op met medicatie.

Voeding is een belangrijke pijler, en het mag gezegd worden: de goede bacteriën in jouw darm houden enorm van gezonde voeding. De grootste killers voor jouw gezond buik ecosysteem zijn ongezonde vetten, suikers (incl koolhydraten als brood, en suikers uit alcohol) en zuivel. Hoe meer aangepast de voeding is aan de darm, hoe vlotter de spijsvertering werkt, en hoe beter de vertering, hoe minder risico op ontstekingsreactie.

 

 

Geef jouw darm bacteriën dan ook specifiek bacterievoedsel. Deze zijn de absolute favorieten van de goede darm bacteriën:

* INULINE

Inuline is een type oplosbare vezel, met de eigenschappen van een prebiotische suiker. Maw: inuline is een vezel die niet wordt verteerd door de maagsappen, en daardoor in de darm belandt waar het als een prebioticum fungeert. Prebiotica helpen om het aantal goede bacteriën in ons spijsverteringsstelsel te voeden en hun groei te ondersteunen.

Bronnen van inuline vind je in knoflook, aspergewortels, artisjok, aardpeer, pastinaak, andijvie en cichoreiwortel, die allemaal 15-20% inulinegehalte hebben. Inuline kan ook worden gevonden in een aantal meer gangbare voedingsmiddelen zoals bananen, uien, prei en gerst, hoewel veel van deze slechts een 1-5% inulinegehalte hebben.

** RESISTENT ZETMEEL

Resistent zetmeel, ergens te vergelijken qua werking met de inuline, is een type zetmeel dat niet wordt verteerd door de dunne darm. Daarom valt het in de categorie van voedingsvezels. Resistent zetmeel wordt wel in de dikke darm gefermenteerd en kan zo een positief effect hebben op de darmflora.

Bronnen van resistent zetmeel:

Onrijpe bananen, grove havermout, witte - rode - groene bonen, erwten, linzen, gerst, afgekoelde aardappelen, afgekoelde rijst, volkoren haverbrood, havermoutpap (gekookt en afgekoeld).

 

2 Supplementen die helpen bij vertering en darmkwaliteit voor een betere huid

Ondersteunende supplementen zorgen mee voor een instroom van gezonde probiotica bacteriën, net zoals de Synbiotic Skin Serum & Spray dat doen voor jouw huid. Opgelet; suppletie heeft het beste effect als je je richt op gezonde ondersteunende voeding.

Ik richt graag jouw aandacht op deze 3 producten: Belgisch, bevatten natuurlijke vitale ingrediënten, met de grootste zuiverheid en bio beschikbaarheid.

 

Super 8+ reguleert en herstelt de balans van de darm bacterie

Super 8+ bevat 8 bacteriestammen met in totaal 42 miljard levensvatbare micro-organismen en is speciaal ontwikkeld in een hoge maar veilige dosis om de darmen snel terug in balans te brengen.

Vooral geschikt als het echt even fout gaat: ik denk daarbij ook aan vakantie, reizen, bepaalde ‘vreemde’ voeding, en drinkwater dat je darmen krachtig ontregelt, met constipatie of diarree tot gevolg.

Bekijk de details van SUPER 8+ HIER.

 

Adult's Blend reguleert en herstelt de balans van de darm bacterie

Adult's Blend voedingssupplement bevat Bifido- en Lactobacteriën, 6 specifieke bacteriestammen met 17 miljard levensvatbare micro-organismen die bedoeld zijn voor de ondersteuning van de darmwerking volwassen mannen en vrouwen.

Reguleer darmbacteriën, voor een betere transit en verwerking, en daarmee uiteindelijk een frissere huid. Advanced Adult's Blend bevat 7 specifieke bacteriestammen met 34 miljard levensvatbare micro-organismen, met extra focus op de BIFIDO.

Bekijk Adult's Blend.
Bekijk Advanced Adult's Blend.

Resveratrol-Posome beschermt tegen veroudering

Het geheim tegen veroudering zit in Resveratrol: een super sterke antioxidant, die het verouderingsproces tegen gaat, je lichaam energie & zuurstof geeft, en ontstekingsverlagend werkt. 

Deze krachtige antioxidant bestrijdt vrije radicalen (bijproduct van ons leven, vermeerdert door stress, roken, pollutie, medicatie etc), schadelijke moleculen die onze natuurlijke veroudering enorm verhogen. Je vindt resveratrol vooral in de pitjes, steeltjes en schillen van de rode druif. Met 2 capsules per dag krijg jij voldoende resveratrol inname om jouw huid beter te beschermen tegen veroudering.

Bekijk Resveratrol-Posome.

 

 

Ook interessant voor jou:

Bescherm je huid: tips voor zwemmers (in chloor)

De mooiste manier om te verouderen: tips voor verzorging op lange termijn

Acné opstoot: verbeter je bacteriën met Synbiotic Skincare en probiotica

Beauty boost van binnenuit met collageen supplementen: de voordelen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.