Beter hydrateren in de winter maakt je huid soepel en comfortabel Skincare Boulevard

Waarom heb je plots meer last van een droge huid in de winter?

De winter kan een behoorlijke aanslag zijn op je huid. De lage temperaturen, gure wind en droge lucht zorgen ervoor dat je huid snel uitdroogt. Dit leidt vaak tot huidproblemen als roodheid, rode droge vlekken, trekkerigheid, schilfers en een zeer oncomfortabel gevoel. Zelfs bij mensen met een vette huid ! 

Je huidtype verandert niet als het koud is, het wordt droger door gebrek aan vocht.

Een belangrijke oorzaak is de lage luchtvochtigheid. Buiten is de luchtvochtigheid lager dan in de zomer, waardoor het vocht in je huid verdampt en droog wordt. Binnen is de luchtvochtigheid vaak ook laag door de verwarming die aanstaat. Daarnaast kan ook warm douchen je huid extra uitdrogen.

Naast de luchtvochtigheid wordt je huid ook uitgedroogd omdat er minder talg geproduceerd door de talgklieren, waardoor de natuurlijke huidvetten ook verlagen.

Gure en koude wind afgewisseld met té warme huiskamers zorgen ervoor dat je huid als perkament aanvoelt. Maar hoe kun je dit voorkomen? Hieronder delen we 5 handige tips om je huid beter te verzorgen met meer hydratatie tijdens de droge wintermaanden. En ik eindig deze blog met 5 onmisbare producten voor de droge huid.

 

5 tips om je droge huid beter te verzorgen in de winter

1. Reinig voorzichtig en met respect voor je huid barrière

Jouw huid verliest vocht en maakt minder vet aan dan in de warmere seizoenen. Ga dus nog voorzichtiger om met jouw huid barrière, en hou de bovenste laag - die bestaat uit noodzakelijke huidvetten en schilfers - voldoende intact. Gebruik een ultra zachte reiniging, en exfolieer alleen dmv chemische exfoliants als salicylzuur of glycolzuur.

2. Remedie bij verhoogd trekkerig gevoel en droge plekjes

Heb je het gevoel dat je huid droog is en schilfert ? Ga niet keihard scrubben om de velletjes te verwijderen, maar softscrub zo zacht mogelijk zodat je huid niet geïrriteerd geraakt. Voeg extra hydratatie - zoals hyaluronzuur - toe vóór jouw dagcrème, eventueel in dubbele of 3dubbele lagen. Een iets rijkere dagcrème kan wel nuttig zijn om je eigen vetlaag te versterken, maar kies er eentje die wel past bij je huidtype.

Tip: gebruik een gezichtsolie om je dagcrème rijker te maken, voeg een paar druppels toe om je talg en vochtbalans beter te bewaren. 

3. Bescherm beter

Van kledij tot SPF: wie zich buiten waagt als het ijzig koud is, kan zich beter wapenen. Beschermende kledij bespaart je huid het ijzige contact met de buitenlucht of vermindert het shockeffect op je huid.

EN beschermen dat doe je ook met SPF: want schadelijke UV-straling is altijd aanwezig, ook wanneer het bewolkt is, en nog meer op koude zonnige dagen wanneer UV kan reflecteren op sneeuw maar ook grond en water.

4. Vul je voedingspatroon aan

Aangepaste voeding met een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren is over het algemeen een goeie tip in de winter. Je vindt deze in noten, zalm, avocado en olijfolie. Of neem elke dag een lepel Omega 3-6-9 olie: deze houdt de huid soepel van binnenuit en brengt balans in je vetzuren.

5. Boost lucht & vochtigheid alom

Verlucht beter en investeer in een luchtbevochtiger: deze kan het vochtverlies in de lucht compenseren die de droge kamerlucht aan jouw huid onttrekt. En drink zelf ook voldoende water: hydrateer je weefsels ook altijd van binnenuit en hou je vochtgehalte zelf mee op peil.

Tip: gember thee met citroen en honing. So good in so many ways ;)

6. Gebruik meer specifiek hydraterende producten in je routine

Wist je dat je niet je hele huidverzorgingsroutine hoeft aan te passen in de winter ? Je huidtype blijft hetzelfde, de verzorgingsproducten ook. Voeg een extra product toe dat je hydratatie op peil houdt, of gebruik een beschermde crème of olie die je huid helpt weerstand te bieden tegen vocht verlies.

Ik geef je hier een aantal product tips om je droge huid beter te verzorgen in de winter 👇🏻

 

 Droge huid in de winter product advies I SKincare Boulevard

 

5 product tips voor droge winterhuidjes

1 Instant Flight Protection

Serum ontwikkeld om de huid te beschermen tegen klimatologische schommelingen die kunnen voorkomen tijdens het reizen, in airco-omgeving of bij lage luchtvochtigheid. Voorkomt de typische uitgedroogde, vochtarme huid en vermindert vochtwallen onder de ogen. Ook heel nuttig als je lokaal (vb de wangen) wil beschermen, je legt hiermee een extra laagje vocht. 

Bekijk Instant Flight Protection hier

2 Pure HA + Total Renew: Ultimate Hydra Repair Duo

Ideaal voor elke huid: diepe hydratatie die je huid doet herademen. Deze 2 producten - serum en crème - zorgen samen voor een super comfortabel gevoel en een zachte huid. Extra tip: gebruik dubbele laagjes van elke product: elke laag dringt diep in de huid en zorgt voor een opbouwende hydratatie van de weefsels. 

Bekijk Ultimate Hydra Repair Duo hier

3 Collagen Boost

Collagen Boost zachte anti-rimpel crème Skincare Boulevard

Een verademing voor de normale tot droge huid: een volle, zachte en diep hydraterende crème die je huid zo zacht en soepel als een baby velletje maakt.

Bekijk Collagen Boost hier

4. The Face Oil

 

Krachtige anti-age olie, een echte beauty booster voor je huid. Gebruik een paar druppels en meng met je crème, voor een rijker crème en betere balans. Olie toevoegen is als een extra beschermlaag toevoegen, zeker in de winter.

Bekijk The Face Oil hier.

5.  Synbiotic Skn Spray

 

 

Hydraterende nevel mist met miljarden probiotica - goede bacteriën. Deze frisse mist hydrateert de huid en versterkt de huid barrière.

Bekijk Synbiotic Skin Spray hier.

 

👀 Ook interessant voor jou:

Wanneer en hoe gebruik je olie in je verzorgingsroutine ? (blog)

Door regelmatig een olie te gebruiken als onderdeel van een gezonde huidverzorgingsroutine, kan je echt profiteren van de diverse voordelen voor een stralende en gezonde huid.

Tips for lips: verzorg je lippen 

Droge lippen, velletjes, scheuren ? Verzorg je lippen met deze tips.

The Walking Hand Spa: intense verzorging voor droge handen

Ook een typisch winters fenomeen: droge en ruwe handen. Dankzij deze spa ervaring worden je handen asap zacht en glad.

Alle hydratatie boosters voor de vochtarme huid: bekijk de collectie hier

Je kan het vocht in je huid verhogen, door het gebruik van aangepaste producten: zowel serums, crèmes en zelfs drinkbaar collageen helpt je huid. Bekijk hier de ganse collectie.

Terug naar blog