skincare boulevard blog tips soepele gezonde lips lip verzorging droge gebarsten gesprongen lippen advies

TIPS voor soepele LIPS: oplossing voor droge gesprongen gebarsten lippen

 

 

Heb jij last van droge lippen met korstjes en velletjes ? In de zomer, op reis, in de airco of in de winter? Zijn jouw lippen vaak gesprongen, met kleine barstjes ?

De beste aanpak om je lippen soepel te houden, is ze elke dag aangepast verzorgen, en ze af en toe eens extra in de watten te leggen ! In deze BLOG: advies van SkinExperte Kris voor soepele en gezonde lippen, met vele extra (product) tips.

Eerst al even uitleggen: waarom heb ik het hier over soepele lippen ? Ik kan ze ook zacht noemen, flexibel, mooi, vol, kissable en gezond. Ik stel voor: we mikken op ‘all of the above’, en vooral op soepel. Dat vat het mooi samen: een soepele lip kan alleen maar gezond en sterk zijn. Eentje die na elke kus, lach of babbeltje, gewoon terug in de plooi springt zonder te barsten !

 

Soepele lippen elke dag

Onze lippen staan onder hoge druk: we praten, kussen, lachen. En we bijten er zelfs op – of er wordt al eens op gebeten. We geven ze wel eens extra aandacht (red lips, anyone ?) maar wat doe jij specifiek om ze in het algemeen gezond te houden?

Want naast bewegen, kussen etc staan onze lippen in direct contact met lucht (en gebrek aan vochtigheid), warmte, UV, maar ook warme en koude dranken, varia voeding en dan durven we daar bovenop lipsticks of glossen zetten die misschien niet altijd voeden – eerder uitdrogen.

 

OEPS ! Likken aan je lippen is heel normaal, en dat ga je onbewust nog meer doen als je lippen droog zijn. Maar likken, en dus continue natmaken met speeksel, maakt het probleem enkel erger. Speeksel droogt de dunne huidlaag meer uit, en zorgt daarmee nog sneller voor pijnlijke, gebarsten lippen.

 
 

 

De huid op onze lippen is nl heel anders dan de rest van onze huid op ons gelaat:

  • De huidlaag op de lip is veel dunner,
  • De bloedvaten liggen dicht tegen de dunne oppervlakte, en reageren enorm snel op koude of andere invloeden, waardoor zuurstof (via de bloedbanen) gereguleerd wordt (ex: blauwe lippen bij extreme koude),
  • Er zitten geen of weinig talg klieren in je lip, en geen zweetklieren,
  • De lippen verliezen bijna 10x sneller vocht
  • Daardoor worden lippen sowieso sneller droog, en vooral in een warme - droge omgeving (kan zowel winter als zomer)

 

 

Met deze DO’s verzorg jij je lippen elke dag aangepast:

 

DO nr 1: demake-up

Gebruik je een lippotlood of lipstick ? Haal deze eraf met demake-up, en kies vooral voor een niet-uitdrogend product, zacht voor je huid.

Tip: Eye makeup Remover van Nannic op basis van kokosolie is niet alleen super soft voor je oogzone: gebruik deze ook voor je lippen.

 

DO nr 2: softscrub 

Gebruik de “Softscrub” techniek van Kris zeer bewust op je lip: de natuursponzen zijn voldoende soft en jij kan perfect de lippen meenemen in jouw dagelijks ritueel.

Voordelen van softscrubben, ook voor de lippen:

 

  • Verwijder overtollige dode huidcellen en geef daardoor korstjes en velletjes veel minder kans
  • Stimuleer tegelijkertijd de celvernieuwing
  • Masseren van de lip = je stimuleert doorbloeding voor een mooiere kleur

 

 

 

Tip: deze witte softscrubspons is zacht en verwijdert dode huidcellen bij elke gebruik. 

 

DO nr 3: gebruik hydraterend hyaluronzuur 

Heb je expressie lijntjes rondom de mond en op de bovenlip ? Breng na het softscrubben dan ook wat hyaluronzuur aan rondom de mond, en neem ook de liprand mee. Hyaluronzuur vult fijne lijntjes, geeft meer volume aan de huid, en hydrateert enorm.

 

 

Tip: deze Pure HA Trio bevat hyaluronan, het 'goodie' skincare ingredient dat lijntjes vult en je huid dikker en sterker maakt. Hoge hydratatie level !  

 

DO nr 4: gebruik lipbalm (but choose wisely) 

Gebruik een lippenbalsem, die jouw lippen hydrateert, beschermt tegen kou en droogte, en die idealiter ook nog eens SPF bevat. Herhaal gedurende de dag, vermijd vooral aan je lippen te likken, en laat de lipbalm rustig zijn werk doen.

 

Kies verstandig ! Een lipbalm die teveel irriterende ingrediënten en/of onvoldoende kalmerende en herstellende ingrediënten bevat, maakt je lippen droger. Vermijd daarom altijd lipproducten met geurstoffen, parfums of irriterende ingrediënten zoals menthol, kamfer, pepermunt of citrus.

 

 

Tip: de SPF lipbalm van Nannic is een LIPBOOSTER die je lippen verzorgt, de vochtbalans op peil houdt, voedt en plumped met tripeptiden. Lipiden beschermen tegen uitdroging, en SPF beschermt tegen UvA en UvB.  Absolute aanrader in elk seizoen.

 

Tip: deze organic lipbalms geven je lip een waxy laag, en je kiest uit Rose of Jasmijn.

 

DO nr 5: water water water 

Belangrijk: drink voldoende water ! Winter of zomer: maak er een blijvende gewoonte van jouw intern waterpeil op punt te houden. Dit merk je aan je huid, ook op de lippen.

 

 

SOS lippen:

O nee, toch super droge lippen met korsten? Wat kan je doen om je lippen terug soft te maken ?

 

TOP TIP: Scrubben, maar wel met enige voorzichtigheid !

Want de velletjes en droge stukjes van je lippen weg scrubben is wel een goed idee, kies vooral een super softe scrub die niet te grof is en je lippen niet uitdroogt.

 

Tip: de Silky Smooth Exfoliator van Nannic, op abrikozenolie basis, is zacht, aangenaam om in te masseren, en bevat voldoende korrels. Maak kleine cirkeltjes over gans je lippen, de liprand én het lippenrood.

Masseer nadien je lippen zachtjes na met een herstellende olie en gebruik de herstellende en hydraterende lipbalm 3D lips.

 
 

 

Soepele lippen in de winter

Warme en droge lucht binnen, koude lucht tot vrieskou buiten.

Wat kan jij extra doen in de winter ? Verlucht ruimtes en houd de luchtvochtigheid op peil. Drink ook nu voldoende water, en gebruik jouw verzorgende lipbalm. Bescherm de gevoelige huid extra tegen de koude met fysieke barrières: een sjaal voor je mond op een erg koude dag is al een grote hulp !

 

Soepele lippen in de zomer

Van hot beach naar koude airco en gans de dag in de zon. De wisselende temperatuur maakt het onze huid niet makkelijk. Gebruik lipbalm met spf zowel in de zon als in de airco, houd ook hier je waterinname op peil en let op met UV: ga uit de zon als je rood wordt, gebruik een hoed en ga lekker onder een zonneparaplu.

 

ALLE PRODUCT TIPS:

Je vindt alle TIPS voor LIPS, in deze collectie !

 

Verzorg die 2  💋 goed, you never know when you'll need them ;)

🤍 Liefs !
Kris

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.