Met deze detox tips huidverzorging en nieuwe huidverzorgingsroutine zie jij er na de feestdagen in no time weer stralend en fris uit. Detox je huid.

Alcohol, vet eten, laag na laag make-up, warme huiskamers afgewisseld met ijskoude kerstmarktjes, en veel kussen (aka: uitwisselen van bacteriën): alles samen een explosie van invloeden op jouw huid. De bacteriën op je huid en die van je darmen zijn van slag, je huid ziet na de feesten eerder rood, voelt trekkerig en meer gevoelig aan en jouw natuurlijke glow is ver te zoeken. What to do ?

 

Clean clean clean met detox klei

Detox met klei: een aanrader voor de onzuivere huid, die grauw en dof is. Terracotta Clay is een diepe zuivering mét intense voeding: de mix van zuivere rode en witte klei egaliseert je huid. En het is een zalig verwenmoment !  TERRACOTTA CLAY MASK is tijdelijk beschikbaar met een gratis masker borstel.

 

Snel fris: het Rozenwater masker

Simpel en fris: drenk een paar watten in (organisch – dus zonder alcohol) rozenwater en leg op je gelaat en je ogen. Geef de tijd om rustig in te trekken in je huid. Je voelt je nadien als herboren. Extra tip: wist je dat rozenwater ook de dofheid uit je haren haalt ? Spray dus ook extra over je haardos.

Hyaluronzuur: de diepe vochtbooster

Je huid is ruwer en droger na de feesten, en enige calming is welkom. Wist je dat hyaluronzuur ook je huid oppervlakte kalmeert en daardoor ontstekingen remt ? TIP: breng een dikke laag aan na je reiniging, en laat goed intrekken. Als je na 10 minuten bijna niets meer hoeft af te nemen, dan  was het hoog tijd voor deze diepe hydratatie.

 

OMG peptide masker

Krachtig effect: met deze OMG duo maskers heb je een eyepatch die de wallen opvangt, en een sheetmasker dat je huid tot diep, diep vanbinnen hydrateert. De peptiden peppen (haha) je helemaal op: na dit OMG masker zie je er terug super fris uit en 10 jaar jonger.

Focus: ogen

Vermoeide ogen, vocht wallen en donkere kringen na de feesten ? Hierboven las je al over tips als watten met rozenwater op je ogen leggen, of het omg masker gebruiken (bestaat trouwens ook in een eye only versie), maar investeer vooral nu in een oog serum dat je ganse oogcontour op punt zet. Met the Eye Serum worden donkere kringen lichter en de huid errond strakker.

  

Verzorg je darmen: dat zie je aan je huid

Water met een vitamine plus

Drink water en flush it all out: een detox voor je huid, dat begint in de darmen. Drink elke ochtend minstens 2 glazen (lauwwarm of warm) water met een grote citroen geperst, en zorg ervoor dat je darmen geflushed worden. Onderhoud gedurende de dag met fris bronwater met stukjes citroen en gember.

Seldersap ontgift sterk

Een groot glas puur vers geperst seldersap voor het ontbijt zou je lichaam ontgiften en je darmen zuiveren. Daarnaast kan seldersap ook de vertering van eiwitten en vetten stimuleren. Een natuurlijk wondermiddel dus om je spijsvertering te optimaliseren na de feestdagen. De effecten zijn veelbelovend: een stralende huid, betere nachtrust, verbeterde spijsvertering, sterker immuunsysteem én meer energie. Doen !

Kies betere bacteriën

Voeg betere bacteriën toe aan je darmen: kies voor probiotica bacteriën in capsules, en let ook op je voeding. Eet good food: meer groene bladgroenten, en fruit als bosbessen. Minder rood vlees en vooral: minder koolhydraten. Extra tip: voeg extra veel gember toe aan je maaltijden om je vertering te boosten, of kies voor kurkuma dat ontstekingsremmend werkt van binnenuit.

  

🤍 Met deze detox tips zie jij er na de feestdagen in no time weer stralend en fris uit. Voor een zelfverzekerde start van 2023. Liefs,

Kris

 

Ook interessant voor jou:

Terracotta Clay Mask + gratis borstel

Blog: verbeter je huid met hyaluronzuur

Blog: Ogen, pak donkere kringen en wallen aan

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.