Wat-kan-je-doen-aan-een-verslapte-hals Skincare Boulevard

Van verslapte hals, aka kalkoennekje naar strakke hals

Het typische fenomeen van de verouderde huid: een verslapte hals. Ook gekend als de kalkoennek, wordt een verslapte hals gekenmerkt door een hangende en verrimpelde huid. Gelukkig zijn er heel wat manieren om de verslapte huid aan de hals aan te pakken, zonder dat je elke dag een sjaal moet dragen of meteen een halslift moet boeken.

De hals verraadt als eerste je leeftijd

Waarom verslapt de huid aan je nek bijna als eerste ? Het is een combinatie van factoren: je huid verliest door natuurlijke veroudering haar collageen voorraad en daarmee huidspanning en elasticiteit, waardoor ze steeds dunner wordt en gaat hangen. Bovendien kunnen schadelijke omgevingsfactoren, zoals Uv-stralen en vervuiling, de huid na verloop van tijd verder aantasten.

In deze blog bespreek ik manieren om je hals te verstevigen op een natuurlijke manier, én vertel ik je meer over de GRATIS CHALLENGE: in 21 dagen naar een strakke hals (onderaan deze blog).

 

Tips om de verslapte hals te verbeteren

De meest verwaarloosde zone tijdens de dagelijkse routine: de hals. Denk jij er aan om je hals grondig te reinigen van make-up ? Wist je dat een jojo-dieet ook nefast kan zijn voor je hals ? Hoog tijd om deze tell-tale zone in het zonnetje te zetten, we roepen op tot meer aandacht voor de hals. 

 

Vergeet je hals niet: het belang van huidverzorging

Veel mensen smeren hun belangrijke serums en voedende crèmes op hun gezicht, maar vergeten vaak de hals. Van reiniger tem zonnecrème: neem altijd je hals mee in je dagelijkse verzorgingsroutine. Meer nog: dankzij een gerichte anti-aging huidverzorgingsroutine hou je ook de huid van de hals stevig, gezond en jeugdig. Geef je hals dus ook het voordeel van je vitamine C serum, masseer met herstellende olie en ja, ook die dagcrème smeer je tot helemaal onderaan.

Product tip: voeg een paar druppels The Face Oil toe om je de huid van je hals strakker, egaler en weer fluweelzacht te maken. Dankzij het bio-retinol effect van deze luxe natuurolie, zal je huid veel elastischer worden, beter gevoed en aangenaam zacht. Een zeer treffende anti-age tool.

 

Oefeningen voor de hals

Hals oefeningen kunnen een verslapte hals helpen voorkomen door de spieren onder de huid strakker en steviger te maken. Omdat de spieren zich in een laag onder je huid bevinden, zullen hals oefeningen je huid niet echt veranderen, maar het kan de doorbloeding van je hals verbeteren, waardoor deze er strakker uitziet. Je vindt hele leuke tutorials op YouTube, waaronder de miauw, kus het plafond en de tennisbal onder de kin.

 

Peeling boost huidkwaliteit en nieuwe huid

Een peeling voor je hals ? Waarom niet, want een krachtige peeling is net wat je hals nodig heeft omdat het de ophoping van dode huid verwijdert en zo niet alleen cel vernieuwing stimuleert, maar ook de huid glad maakt.

 

Probeer hetzelfde gewicht te behouden

Als je aankomt, rekt je huid uit en als je later het gewicht verliest, zal je huid niet meer zo strak zijn als voorheen. Het jojo-effect van kilo’s aankomen-verliezen is niet alleen ongezond voor je lichaam, ook je huid en je hals ziet er vanaf.

 

Uv-straling bereikt ook je hals

Oorzaak nummer één van huidverslapping is UV straling. Hoe bereiken zonnestralen de huid onder jouw kin ? Heel makkelijk: door de weerkaatsing op grond, water en sneeuw.

En zelfs als je niet in de zon zit, is het uiterst belangrijk om je huid elke dag met SPF te beschermen. Het belang van zonnecrème is enorm: zonnebrandcrème voorkomt dat je huidkanker krijgt en beschermt je tegen veel voorkomende tekenen van veroudering zoals rimpels, verslapping en verlies van elasticiteit. Het is eenvoudige stap die je aan je huidverzorgingsroutine kan toevoegen, met een grote bijdrage aan jouw huidkwaliteit.

CHALLENGE: gladde hals ! Doe je mee ?

Gratis Ebook download

 

 

Hoe is het met jouw hals gesteld ? Heb jij last van huidverslapping en rimpels, aka: een kalkoennekje ?

Doe er meteen iets aan; start onze 21 dagen challenge en maak je verslapte hals weer strak! Je download het Ebook van Skin Experte Kris gratis.

Niet wachten: meteen starten! Download jouw gratis EBook 'van Kalkoennek naar Strakke hals ' (per email).

 

 

 

 

OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Krachtige serums en crèmes die huidveroudering tegen houden: de collectie anti-age

Start je dag met een collageen shot die huidspanning bevordert: ontdek onze liftende collageen drankjes

Kies een zonnecrème die past bij je gezicht en je hals: de collectie spf 

Voordelen van olie voor je huid (blog)

Terug naar blog