Wat is het verschil tussen concealer, foundation en BB crème Skincare Boulevard

Wat is het verschil tussen concealer, foundation en BB crème ?

Of je nu snel snel aan de slag wil met wat make-up of je hebt tijd voor een volledig routine om je op te maken; met concealer, bb cream en foundation kan je alle kanten uit. Maar wat is nu het verschil tussen deze producten, en waarvoor kan je ze gebruiken ? Dat vraagt eventjes wat uitleg, en ik geef je graag wat extra tips om deze onmisbare make-up basis items optimaal in te zetten.

  

Wat is het verschil tussen concealer, foundation en BB crème ?

Het verschil tussen concealer, foundation en BB crème zit vooral in de textuur van het product, het niveau van dekking dat het make-up product geeft, en of je er gans je gelaat mee kan aanpakken.

Kort uitgelegd: een concealer verdoezelt lokaal kleine imperfecties, een BB crème is een licht dekkende crème die je over gans je gezicht gebruikt, en een foundation is meestal een meer dekkende cover, in poedervorm of in liquide vorm (de vloeibare vorm wordt ook wel CC crème genoemd) die je als basis make-up aanbrengt. Laat ons er even dieper op ingaan.


 Concealer voor donkere kringen

Wat is concealer ?

Een concealer bedekt oneffenheden of kleur. Een groene concealer gaat roodheden zoals adertjes verdoezelen. Een perzikkleurige concealer is perfect voor het verbergen van bruine en blauwe kleuren, zoals donkere kringen onder het oog of bruine pigmentvlekken.

Een concealer, zoals het woord het al aangeeft, is meestal een vaste stick of dikkere substantie om onvolmaaktheden te verbergen. En toch kan je concealers vaak, als ze lichter zijn dan je huidskleur, gebruiken als dekking en highlighter tegelijkertijd. Een voorbeeld van onze favoriete combinatie:
  1. Verberg de donkere kring met peach concealer
  2. Stip dan een lichte concealer (kleur 0.0 of 0.1) aan in de binnenste ooghoek om de zone op te lichten

Welke is de beste concealer en geschikt voor alle huidtypes ?

Onze favoriete Covering concealer van iamklean is door de minerale poeders en gebrek aan olie geschikt voor alle huidtypes, en kan ook perfect gebruikt worden op de vette zones. De smeuïge textuur en rijke poeder crème van deze stick is perfect voor zowel de droge als gevoelige huid. Tip: shop de Covering Concealer set en hervul je huls nadien met een refill !


Hoe weet je welke kleur concealer je nodig hebt ?

Bekijk je gezicht en bepaal welke zones of kleuren je wil aanpakken:

- Heb je veel rode vlekjes of aders, of heb je vaak last van rode wangen ? Kies MINT concealer, een groene basis die roodheden neutraliseert

- Heb je donkere (blauwe of bruine) kringen aan de ogen, blauwe aders, of bruine vlekken ? Stip deze aan met PEACH concealer, een perzikkleur die blauw, paars en bruin covert

- Heb je kleine plekjes die je neutraal wil aanstippen ? Gebruik huidskleuren 0.0 of 1.0 of 2.0, kies de kleur die zo dicht mogelijk tegen je eigen huidskleur ligt.

- Wil je donkere zones wat lichter maken ?

Gebruik huidskleuren 0.0 of 1.0 of 2.0 , kies de kleur die net een beetje lichter is dan je eigen huidskleur.

 

Prachtige zachte en gladde huid met Skincare Boulevard en Minerale Make-up

Wat is BB crème ?

Een BB crème is meestal een lichte crèmige fluïde, hydraterend en licht dekkend. Je gebruikt deze als volledige basis over gelaat en hals. In onze favoriete BB cream second skin van i am klean, zit net voldoende minerale poeder om je huid een dun laagje dekking te geven, en daardoor wat te egaliseren. Deze BB crème hydrateert je huid en geeft deze een glowy look.

  

Hoe moet je BB crème gebruiken ?

Breng een dunne laag aan op een reine en verzorgde huid. Wil je graag wat vlekjes verbergen, gebruik dan eerst je concealer, en voeg nadien een laagje BB crème toe.

Je kan een BB crème perfect gebruiken als een hydraterende en licht egaliserende basis make-up. Wil je meer cover, gebruik dan wat minerale poeder of bronzer om af te werken.

Onze favoriet is de BB cream second skin van iamklean, die de huid hydrateert (kan ook bij vette huid) en een lichte cover legt. Deze is beschikbaar in drie kleuren: van light over medium tot dark.

Tip: maak zelf je eigen tinted zonnecrème. Wij mengen onze BB cream vaak met minerale zinkoxide SPF tot een ideale mix van UV-bescherming en tinted glow.

 Wat is foundation I Skincare Boulevard

Wat is foundation ?

Met foundation leg je een volledige basis over gelaat en hals, die meer dekt en je huid (bijna volledig) egaal maakt. De ene heeft liever een poeder foundation, de andere een vloeibare. Welk type foundation je ook kiest, let vooral op de ingrediënten. Wij zijn enorme fan van minerale foundations, die zijn geschikt voor elk huidtype, en kunnen in laagjes aangebracht worden voor medium of full coverage.

Minerale poeder foundation

Topfavoriet voor elke huid: Loose Mineral Foundation van iamklean is 100% puur mineraal poeder. Extra troef: deze verpakkingen met los poeder zijn refillable dmv een refill tube, beter voor het milieu dus. Breng één of meerdere laagjes aan met de specifieke Kabuki brush, en vermeng het poeder met je huid door de borstel te draaien. Hoe langer je draait, hoe meer polished je glow wordt, en hoe egaler je teint.

Naast deze losse poeders, kan je deze mineralen ook vinden in compacte poeder vorm. De Compact Mineral Foundation van i.am.klean geeft een zijdezachte, matte finish. Beschikbaar in drie kleuren, en ook handig om mee te nemen en onderweg bij te poederen. Ook hier is duurzaamheid troef: de compacts worden geleverd als refill.

Liquide foundation

Liquid Foundation is een poeder, maar dan in liquide vorm. Dit soort van vloeibare cover foundations zijn meestal medium tot full dekkend voor oneffenheden, verkleuringen en poriën en algehele cover. Ze hebben doorgaans een dikke, rijke textuur. Let vooral op de inci: vaak zitten er oliën in liquid foundations, die poriën verstoppen en je huid een ongezonde glans geven.

Onze favoriet - niet comedogene liquid - is de vegan Liquid Glow Foundation op basis van minerale poeders van make-up merk i.am.klean. Op basis van minerale poeders, laat de huid ademen zonder vet te maken en 97% puur. Breng deze liquid cover aan met de liquid brush of met je vingers. Je kan een dunne laag aanbrengen

De vloeibare foundation is voelt zeer licht aan, geeft de huid ademruimte en is makkelijk om aan te brengen. Liquid Glow Foundation geeft een mooie gloed aan je huid en een natuurlijke dekking. Herhaal laagjes voor full dekking.

Gebruik je een concealer voor of na foundation ?

Er zijn heel wat tegenstrijdige meningen te vinden bij MUA’s en make-up producenten, maar wij neigen eerder naar: eerst foundation, dan concealer.

Waarom ? Wie eerst met de concealer aan de slag gaat, zal zich enorm focussen op verkleuringen en imperfecties, en zo eindig je al snel met en gezicht vol stippen. Leg eerst een laagje foundation, daardoor wordt je huid al een pak meer egaal en rustig; stip dan de opvallende vlekken of zones aan met concealer. Je gebruikt een pak minder concealer, en het resultaat is natuurlijker.

OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Make-up brushes: van concealer brush tot liquid foundation. Bekijk het assortiment Brushes hier.
Blog: voordelen van minerale make-up bij acné en een gevoelige huid
Onmisbaar tijdens en na je make-up: de hydraterende fixing spray met probiotica
De collectie: i am klean minerale make-up shop je hier.
De beste make-up primer ... is een serum ! Ontdek Hyalu'Plump.Terug naar blog