Voordelen-van-olie-voor-je-huid Skincare Boulevard

Vloeibaar goud: voordelen van olie voor je huid

Een goede gezichtsolie is een must in ieders huidverzorgingsroutine, van de meest droge tot ja, zelfs de vette huid. Ik ben grote fan van pure plantaardige oliën, die rijk zijn aan vitamines, mineralen en essentiële vetzuren, en daarnaast antioxidanten bevatten. Ze voeden niet alleen maar hydrateren en versterken.

Een olie kan, door de veelheid aan actieve bestanddelen, een grote troef zijn in het herstel van de huid, en een kalmerende of stimulerende werking hebben. Zo kan een olie bijdragen aan het verminderen van symptomen als droogte, gevoeligheid, dehydratatie, roodheid, eczema, psoriasis, en zelfs acné helpen verbeteren.

Voor wie is gezichtsolie geschikt

Olie kan een kalmerende werking hebben, en je huid ook stimuleren en verbeteren. Natuurlijke oliën bieden talloze voordelen voor de huid, dankzij hun hydraterende, voedende, verzorgende en herstellende eigenschappen.

Een olie voor het gezicht wordt vaak gelinkt aan een droge huid of een normale huid. Maar ook een vette of gevoelige huid kan absoluut een olie gebruiken. Een goede gezichtsolie, op basis van natuurlijk hoogwaardige ingrediënten, is geschikt voor elk huidtype. Let op de keuze van de olie (ingrediënten zijn belangrijk), en vooral hoe en wanneer je deze gebruikt in je verzorgingsroutine.

Wat doet een olie voor je huid: alle voordelen

Ik som een aantal sterke voordelen op van gekende oliën voor je huid. De meeste oliën hebben meer dan één voordeel, en combineren vaak heel wat oplossingen. Ik vernoem voorbeelden bij elke voordeel. In realiteit wordt er in een huidverzorgende olie niet slechts één soort olie gebruikt, maar is de formule een combinatie van meerdere oliën.

Olie hydrateert je huid.

Olie bevat essentiële vetzuren die de huid diep hydrateren, waardoor droogheid en schilferigheid worden verminderd. Deze oliën helpen de natuurlijke vochtbalans van de huid te herstellen, wat resulteert in een zachtere en gladdere huid. Voorbeeld: Jojoba olie en olijf olie.

Olie bevat antioxidanten die huidveroudering tegengaan.

Oliën zijn vaak rijk aan antioxidanten zoals vitamine E en polyfenolen, die vrije radicalen neutraliseren en vroegtijdige veroudering van de huid tegengaan. Ze beschermen de huidcellen tegen schade door omgevingsfactoren zoals UV-straling en vervuiling. Voorbeeld: rozenbottelzaad olie en druivenpit olie.

Olie werkt ontstekingsremmend.

Olie wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege de ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen. Bijvoorbeeld avocado olie: rijk aan vitamines, mineralen en essentiële vetzuren, zoals vitamine E, vitamine K en omega-3 vetzuren, die helpen bij het kalmeren van geïrriteerde of ontstoken huid, zoals bij acne, eczeem of psoriasis. Ze verminderen roodheid, zwelling en ongemak op de huid.

Olie stimuleert regeneratie.

Plantaardige oliën zoals pracaxi olie (van de tropische pracaxi boom) wordt als helende olie gebruikt bij wondjes, zwangerschapsstriemen, littekens en overpigmentatie. Dit type olie bevordert de celvernieuwing en helpt de huid bij het vervagen van littekens, fijne lijntjes en pigmentvlekken. Stimuleert de collageenproductie en verbetert de elasticiteit van de huid.

Olie verzacht de huid.

Een van de fijnste eigenschappen van bijvoorbeeld rozenolie is dat deze zachte olie anti-inflammatoire werkt. Dit betekent dat rozenolie kalmeert bij roodheid en jeuk, onzuiverheden verzacht en, bij de onzuivere huid, nieuwe pukkeltjes kan voorkomen. Rozenolie vormt een beschermende barrière op de huid, waardoor vochtverlies wordt voorkomen en de huid glad aanvoelt.

Olie brengt de huid in evenwicht.

Oliën zoals teunisbloemolie en borageolie helpen bij het herstellen van het evenwicht van de huid door de talgproductie te reguleren. Ze zijn geschikt voor zowel droge als vette huidtypes en kunnen helpen bij het verminderen van puistjes en mee-eters.


OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Door regelmatig plantaardige oliën te gebruiken als onderdeel van een gezonde huidverzorgingsroutine, kan je profiteren van deze diverse voordelen voor een stralende en gezonde huid. Een olie is echt een onmisbare toevoeging voor elk huidtype. Wanneer en hoe gebruik je olie in je verzorgingsroutine: lees verder op de blog.

The Face Oil; allround beauty booster olie in een waanzinnig krachtige formule.

Krachtige rozenolie en andere anti-age oliën: 100% biologisch en natuurlijk. Ontdek de collectie Alteya Organics, op basis van Bulgaarse rozenolie.

Van top tot teen: ontdek onze geurige lichaamsolie Radiance Body Oil.

Terug naar blog