Verminder-donkere-kringen Skincare Boulevard

Verminder donkere kringen dankzij deze oplossingen: huidverzorging en make-up

Donkere kringen onder de ogen zijn een veelvoorkomend probleem dat niet alleen wordt veroorzaakt door een gebrek aan slaap of ongezonde gewoonten. Zelfs mensen met een gezonde levensstijl en voldoende rust, kunnen soms last krijgen van donkere kringen onder de ogen. Afhankelijk van het huidtype kunnen de schaduwen onder de ogen bruin of blauwachtig zijn, en in sommige gevallen kunnen donkere kringen, zowel bruin als blauw, genetisch bepaald zijn. 

Welke soorten donkere kringen zijn er ? Waar let je op bij de verzorging van donkere kringen?

Bij de bruine donkere kring zit er overtollig pigment in de huid, waardoor je een bruine vlek of schaduw ziet. Hier focussen we vooral op het afbreken van dat teveel aan pigment, het verbeteren van de circulatie en het oplichten plus beschermen tegen UV van de zone.

Het tweede type, de blauwe donkere kring, is eigenlijk het zichtbare gevolg van bloedvaatjes die door de dunne huid onder de ogen doorschijnen. De bloedvaatjes worden donkerder wanneer het lichaam onvoldoende zuurstof of vocht krijgt. De dunne huid onder de ogen, die geen vetweefsel bevat maar wel veel bloedvaten en lymfeklieren, wordt nog dunner wanneer de veroudering vordert, waardoor de blauwe kringen steeds meer prominent aanwezig worden. Bij de blauwe donkere kring focussen we op het verdikken en gladtrekken van de huid, het verbeteren van de circulatie, het toevoegen van bouwstenen om huid en bloedvaten te versterken en het beschermen van de delicate huid tegen oa UV.

Waardoor worden blauwe donkere kringen veroorzaakt ?

Verschillende factoren kunnen donkere kringen veroorzaken, waaronder een gebrek aan slaap, maar ook andere aspecten van de levensstijl spelen een rol. Ik heb tien lifestyle invloeden  opgelijst die je kan inzetten als je last hebt van donkere kringen. Je kan deze checklist gratis downloaden (vul je emailadres in en ontvang de checklist meteen in je mailbox).


Huidverzorging om donkere kringen aan te pakken

Er zijn verschillende manieren om van donkere kringen onder de ogen af te komen. Aanpassingen in de levensstijl - zoals beter slapen, voldoende water drinken etc, zoals opgelijst in de gratis checklist -  kunnen helpen. Maar vooral ook het behandelen van de oogcontour met aangepaste verzorging, is een belangrijke factor.

Ik focus hier bij Skincare Boulevard altijd op alle facetten bij het behandelen van donkere kringen: ik geef aandacht aan het verdikken van de huid, het verlichten van de zone, het afbreken van eventueel aanwezig pigment, en het bevorderen van de circulatie rond het oog waardoor afvalstoffen afgevoerd worden en zuurstofrijk bloed aangevoerd wordt. Last but not least: ook aan de bescherming van de oogcontour geven we aandacht.

1. Verzorging met fruitzuurpeeling

Een heel effectieve behandeling is een chemische peeling met fruitzuren. Ik raad vaak een glycolzuur peeling aan, om lokaal te gaan gebruiken op donkere kringen. De bovenste laag van de huid wordt gepeeld en daardoor gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken, waardoor de huid dikker en gladder wordt. Maar ook onderliggend pigment wordt afgebroken, en de teint wordt lichter.

Na de peeling gaat de huid zichzelf herstellen waardoor die dan jonger, strakker en frisser oogt. Om donkere kringen onder de ogen te verminderen is dit dus een prima behandeling.

Product tip:

Luminous Brightening Night Peel is een glycolzuur serum, dat je meermaals per week kan gebruiken op de donkere kring. Bouw je gebruik op, meng eventueel met je nachtcrème.


2. Verzorging met hyaluronzuur en collageen

Huidversterkend collageen en hydraterend hyaluronzuur zijn de sleutel tot het verminderen van donkere kringen onder de ogen. Maak de dunner wordende huid fysiek dikker door deze twee belangrijke bouwstoffen toe te voegen. Je kan deze op de huid aanbrengen, maar je kan ook een voedingssupplement gebruiken om de huid vanbinnen te verbeteren.

Product tip:

Pure Ha Trio is een super vloeibaar hyaluronzuur, dat zowel diep en oppervlakkig vocht aantrekt en vasthoudt. Gebruik na de reiniging, dep over de volledige oogcontour.

Coup d' Excellence is een anti-age serum dat de huid opvult door collageen aanmaak te boosten. Breng aan, na het hyaluronzuur, over de volledige oogcontour.

Red Carpet drinkbaar collageen bevat collageen peptiden plus hyaluronzuur, waardoor alle huidcellen verbetert worden vanbinnenuit. Maakt alle bindweefsel in de huid en de aders dikker.

Luminous Gold drinkbaar collageen bevat ook collageen peptiden en hyaluronzuur, en een boost van antioxidanten. Daardoor heeft Luminous Gold hetzelfde effect op huid en aders als Red Carpet, en pakt daarbovenop pigment DNA schade aan.

 

Verzorg de oogcontour met serum, oogcreme en oogcontourolie

3. Vitamine C verlicht donkere kringen

Dit fantastisch ingrediënt geeft de huid een boost, en pept een grauwe of doffe huid snel weer op. Dit antioxidant versnelt de afbraak van onregelmatig pigment, en herstelt de teint.

Vitamine C is trouwens de motor van collageen aanmaak, boost je immuniteit en ondersteunt vele andere lichaamsfuncties. Vitamine C is beschikbaar in vele vormen. Gebruik het in een serum zoals deze Ferulic Vit C. + Dmae: stip een paar druppels aan rondom de oogcontour voor een gladde huid en een snelle éclat !

4. Verzorging met oogserum, oogcrème of oogolie

De behandeling van donkere kringen onder de ogen kan worden ondersteund door oogcrèmes, die daarnaast ook nuttig zijn om de huid te voorzien van belangrijke voedingsstoffen. Producten specifiek geschikt voor de oogcontour focussen meestal op meerdere factoren: ze verminderen donkere kringen, verdikken het dunne weefsel onder de ogen en trekken walletjes en rimpels glad. Je kan kiezen tussen serums, crèmes en olie.

1. Instant strakker, de all-in-formule: The Eye serum.
Deze super vloeibare formule bevat actieve ingrediënten en helpt rimpels en donkere kringen onder of rond de ogen te verminderen.

2. Anti-age oogcrème: Ageless eye cream 

Deze krachtige oogcrème beschermt de huid rond de ogen tegen uitdrogen, vermindert lijntjes en rimpels en verlicht donkere kringen. Bevat antioxidanten die helpen de delicate huid van de oogcontour te versterken en de vorming van nieuwe rimpels te voorkomen.

3. Voedende olie: Restoring Eye Serum

Rijk en intens olie concentraat. Deze herstellende olie met antioxidanten voedt de huid, verlicht donkere schaduwen, en vormt een beschermend laagje over de dunne en kwetsbare huid van de oogzone. Voor een gladde en zachte huid. 

Hoe breng je een oogcrème, oog serum of oogcontour olie aan?

Breng het product zachtjes aan op de huid, in kleine stipjes. Wrijf niet: gebruik je vingertop van je ringvinger (de zachtste) en klop zachtjes van de binnenste ooghoek naar buiten toe.

Je gebruikt de oogcrème, het oogserum of de oogcontour olie na de andere verzorgende producten, zoals hyaluronzuur. Je werkt eventueel nadien af met je dag-nacht crème en vergeet je zonnecrème / zonnebril niet !

Extra tip: massage technieken

Door een simpele beweging kan de bloedcirculatie rondom de ogen gestimuleerd worden. Daardoor worden afvalstoffen beter afgevoerd en zal zuurstofrijk bloed worden aangevoerd. Opgelet: ga niet hard duwen of wrijven, masseren rond de ogen vraagt een zachte aanpak !

5. Bescherm donkere kringen tegen UV

Deze stap wordt vaak vergeten, maar is zeer belangrijk om je oogcontour fris en vrij van donkere kringen te houden. Bescherm de dunne, fragiele huid tegen UV straling. Straling van zowel de zon als ook van blauw-wit licht (computers, ipads, gsm), heeft invloed op de huidkwaliteit van het oog. Gebruik elke dag een vloeibare zonnecrème of zonnespray, en zet zo vaak als je kan een zonnebril op, met UV glas. 

6. Tip met instant effect: concealer voor de donkere kringen


Of je donkere kringen nu genetisch bepaald zijn of je niet genoeg slaap hebt gehad, een wondermiddel om donkere kringen onder je ogen te camoufleren is peach concealer. Deze oranje base concealer covert bruine en blauwe kringen.

Peach concealer is verkrijgbaar in stickvorm, je kan deze bijvullen met een refill.

Je kan donkere kringen ook gaan oplichten met een huidskleurige concealer, verkrijgbaar in een concealer stick of liquide concealer. Kies bij voorkeur een tint lichter dan je natuurlijke huidskleur of de make-up die je gebruikt. De regel is: een kleine hoeveelheid is genoeg om donkere kringen te verbergen. Breng de concealer direct onder het oog aan met een fijne concealer brush of met de vingertoppen en verdeel gelijkmatig.

 

OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Producten die wallen, rimpels en kringen aanpakken: bekijk de collectie voor de verzorging van de oogcontour

Reinig je wimpers en oogmake-up: de zachtste vegan olie Eye Make-up Remover

Wat kan je doen aan rimpels onder de ogen ? Lees de blog.

Download gratis checklist: 10 lifestyle tips bij donkere kringen

Geef je huid meer glow: de Vitamine C collectie

Terug naar blog