Het mooiste make-up resultaat met liquid minerale foundation

Hoe krijg je het mooiste make-up resultaat met liquid foundation

Liquid foundations; dit zijn vloeibare poeders ( liquified ) die jouw huid een een mooie gekleurde glow geven. Wij gebruiken de Liquid Glow Foundation van i.am.klean, het Belgische vegan minerale make-up merk, als basis voor onze make-up.

Wat is het voordeel van liquid foundations ?

Liquid foundations of vloeibare make-up geven jouw huid een snelle natuurlijke dekking, hoe meer laagjes, hoe meer dekking. Je covert snel vlekjes en oneffenheden en je gezicht krijgt een egale kleur. Met een vloeibare foundation leg je snel een camouflerende laag.

De Glow foundations van i.am.klean zijn ademend en voelen licht aan en zijn makkelijk aan te brengen, vooral als je een grote liquid brush gebruikt. We vinden 6 KLEAN kleuren in zowel warme of gele als coole of roze ondertonen. En je kan ze allemaal mengen voor een neutraler kleurenpalet.

Hoe krijg je het mooiste resultaat met een liquid foundation - 10 tips:


TIP 1 voor een natuurlijke look
Kies de kleur zo dicht mogelijk tegen jouw basis huidskleur voor een natuurlijke look. Hou rekening dat deze lichter is in de winter, en donkerder in zomer, in het tussenseizoen kan je 2 kleuren mengen.

TIP 2 Bouw langzaam op
Gebruik weinig (1 mini pompje om te starten), en herhaal met een tweede laagje indien nodig. Hoe meer laagjes, hoe meer dekking, maar ook hoe meer maskereffect.

TIP 3 Gebruik de juiste brush
Gebruik liefst een liquid brush zodat je het product goed kan mengen en inwerken, vooral ook langs de neus en vergeet je hals niet.

Tip 4  Creëer schaduw en geef je wangen kleur
Werk af met een Loose mineral foundation naar keuze, of gebruik een laagje bronzer en werk af me een leuke blush.

TIP 5 gladde huid voor een mooier effect
Soms last van schilfertjes en droge vlekken na make-up? Hou je huid glad: verwijder dagelijks overtollige dode huidcellen met een scrubsponsje en hydrateer je huid met hyaluronzuur serum en vochtinbrengende crème voor een glanzend en stralend effect.

TIP 6 Hou je poeders beperkt
Wil je na de liquid glow foundation afpoederen met een Loose mineral foundation ? Gebruik zeer weinig product, en draai het product erin met de specifieke kabuki brush voor extra glowy skin.

TIP 7 Onder de liquid: primer
 Heb je een vrij oneffen huid, of kruipt je make-up in je poriën ? Gebruik een primer: een licht hydraterende basis die je huid egaler maakt en je make-up langer vasthoudt.

TIP 8 Extra glow
Is jouw huid wat dof en is je resultaat niet glowy voldoende ? Gebruik een natuurolie: zoals The Face Oil, een paar druppels op jukbeenderen, voorhoofd en neus doen wonderen ! 

TIP 9 werk af met een mist
De meest gezonde fixing spray is Synbiotic Skin Spray; miljoenen goede bacteriën in een frisse nevel mist die je make-up bevochtingen en vast houden, en tegelijk je huid barrière regenereren en beschermen voor een natuurlijke glans. Of kies voor de i.am.klean Glam Locker Fixing Spray voor extra glow.

https://www.skincareboulevard.be/products/glam-locker-fixing-spray

Tip 10 kies de juiste kleur
Bij de kleurkeuze geldt zowel de ondertoon (rozig, gelig of neutraal) en hoe donker of licht deze is. Vertrek altijd vanaf je basis huidskleur, en maak je keuze:

10A: ondertoon

Kies tussen roze ondertoon en gele ondertoon. Tip: meng 2 kleuren om een neutrale tint te krijgen.

Roze of gele ondertoon bepalen iamklean

10B: kleur sterkte - hoe licht of donker

kleur 1 = geschikt voor huidtype 1 en 2

kleur 2 = geschikt voor huidtype 2 en 3

kleur 3 = voor huidtype 3-4-5

10C: twijfel je ? Test set beschikbaar !

Toch twijfels ? BESTEL de TEST SET: 3 kleuren liquid naar keuze om te testen thuis (met aankoopwaardebon). Bestel je test set hier.


OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Deze liquid Glow Foundations zijn onze aanraders

Minerale make-up is beter voor acné (blog)

Bekijk het assortiment minerale make-up i.am.klean

Terug naar blog