Krachtige supplementen voor een anti age huid boost Skincare Boulevard

Krachtige supplementen voor een anti-age huidboost

Onze huid: wat een invloeden heeft deze te verduren ! Stress, zonlicht, pollutie, te weinig slaap, snelle of geen aanpaste verzorging, ongezonde voeding, medicatie. No wonder dat onze huid soms echt dof, ruw, en trekkerig is. Dat onze huid er ongezond uitziet, dof is met rimpels en verslapt !

 

Naast een routine op maat met aangepaste reiniging, serums en crèmes en bescherming, raad ik dan ook aan om je huidkwaliteit te gaan boosten van binnenuit. Naast water en voeding, bespreek ik in deze blog ook supplementen die mee zorgen voor een soepele en gezonde huid.

 

Water drinken helpt je huid

Drink dagelijks voldoende water, 1.5 liter.

Want verlies van lichaamsvocht in het algemeen, zelfs 1% verlies, is al een vorm van uitdroging. Uitgedroogde cellen vernieuwen zich slechter, waardoor natuurlijk celdeling minder vlot verloopt en gifstoffen zich ook kunnen stapelen. Blijf dus hydrateren, drink water. Voeg eventueel ‘vitamine C’ toe aan jouw water: met schijfjes komkommer, citroen of limoen, of aardbeien.

Kleine nota: water drinken is top, maar let op met alcohol, dit dehydrateert jouw huid sterk !

De juiste voeding helpt je huid

Goede vetzuren geven de huid een gezonde boost van binnenuit. Eet daarom voldoende plantaardige oliën zoals pure virgin cocosolie, maar ook vis, noten en avocado’s. Alhoewel we daarmee meestal gemiddeld enkel een 5% van onze dagelijkse behoefte aanvullen, is het toch wel een gezond aandachtspunt.

Daarbij staat in relatie het vermijden van: geraffineerde suikers, zuivel en ongezonde vetten. Deze vallen onze darmen aan, en dat merk je vaak meteen aan je huid ! De relatie tussen darm en huid is 100% wisselwerking, dus eet gezonde vetten en vermijd vooral toegevoegde suikers.

Extra hulp voor je huid: vitamines, mineralen, antioxidanten, oliën en collageen

Maak zeker ook gebruik van suppletie, of het toevoegen van supplementen aan je dagelijkse routine om je huid en llichaamsprocessen te ondersteunen. Kies uit vitamines, mineralen en oliën naar behoefte. Op korte maar ook op de langere termijn, maakt goede suppletie een groot verschil mbt jouw huidkwaliteit !


Supplementen die de moeite waard zijn voor jouw huid 

Collageen peptiden

Een dagelijkse aanvulling met collageen. Ik ben grote voorstander van collageendrankjes, die bevatten naast collageen ook hyaluronzuur, antioxidanten en vitamines (zoals vitamine C dat onontbeerlijk is voor de beste opname en maximale resultaat).

Bij dit type van producten is er een groot aandachtspunt: de juiste opneembare dagelijkse dosis in combi met een afbreekbaar product dat de cel bereikt, is hier iets waar je best zeer goed op let, kies dus altijd voor het gehydrolyseerde type 1 collageen, zoals je dat kan vinden in de producten van Collagen Lift Paris.

De dagelijkse inname van collageen beschouw ik zelf als een must voor elke huid, om de collageenlaag in dermis te verstevigen, het vasthouden van vocht te bevorderen, en op lange termijn rimpels en huidverslapping onder controle te houden.

👉🏻Bekijk COLLAGEN LIFT collageen supplementen verrijkt met hyaluronzuur en vitamines, voor vrouwen én voor mannen.

Olie

Er zijn heel wat oliën voor orale inname op de markt, in vloeibare vorm of in capsules, uit varia bronnen geperst of verkregen.

Als jij een product wil gaan selecteren voor jouw huid, dan raad ik je vooral aan om alvast ook te focussen op 2 zeer ‘essentiële vetzuren’: nl de omega 3-6. Deze hebben bewezen reeds na een paar dagen dat de huid zachter en soepeler wordt.

Kies voor een ongeraffineerd product, en voor hoogstaande kwaliteit. De aanvulling van essentiële vetzuren herstelt de gezonde balans binnen een westers voedingspatroon.

👉🏻 Ontdek: ULTIMATE OIL BLEND met Omega 3-6-9.


Antioxidanten

Vrije radicalen, bijproducten van levende cellen en zuurstof (bekijk het als: uitlaatgassen) versnellen de natuurlijke veroudering. Voldoende gezonde voeding én super sterke antioxidanten bijnemen, gaat het verouderingsproces tegen. Je lichaam en cellen krijgen meer zuurstof en energie, ontstekingen verminderen, de ‘aanval’ op de cellen wordt beter opgevangen.

👉🏻 Bescherm en verjong van binnenuit: ontdek RESVERATROL-Posome anti age.

Naast deze 3 onontbeerlijke suppletie producten, zijn er andere supplementen (vitamine C, magnesium etc) die absoluut de moeite waard zijn om te bekijken !

Ontdek al onze voedingssupplementen.

Terug naar blog