Hoe krijg je een stralende huid I Skincare Boulevard

Verzorgingstips voor een gladde en stralende huid

Heb je het gehad met droge vlekken, een grauwe waas, of een onfrisse huid ? Zou je graag een fris, rozig perzikhuidje hebben dat super glad is, perfect gehydrateerd, en straalt van gezondheid ? Laat me je dit verklappen: je kan een huid hebben die mooi glans op elke leeftijd, zelfs na de menopauze !  Wat is het geheim van een gladde en stralende huid ? Het kan een uitdaging zijn om je weg te vinden in een lawine van online adviezen, dus ik deel hier mijn zes effectieve verzorgingstips die je huid laten glanzen op een natuurlijke manier.


Kris Schoeters Skincare Boulevard

OVER DE AUTEUR:
Kris Schoeters is ondernemer, skin expert en gepassioneerd bezig met huidverzorging op een natuurlijke manier. Haar doel: iedereen beter leren smeren. Want een mooie huid, die begint thuis in de badkamer. Meer weten ? Lees het verhaal van Kris.

 

Verzorgingstips voor een gladde en stralende huid, op een natuurlijke manier

Een zuivere en gladde huid met een natuurlijke glow is bereikbaar voor elk huidtype: ook voor een droge huid, een normale huid of een vette huid. Zet mijn verzorgingstips consistent in, en binnen een paar dagen zie jij al verschil in de kwaliteit van je huid. Hou je deze tips vol op lange termijn, dan heb je de basis van een anti-age strategie die de natuurlijke huidveroudering minder kans geeft.

 

1. Houd je huid als super clean

Een gladde huid begint met een schone lei. Reinig je huid elke dag twee keer, ochtend en avond, zo grondig en zacht mogelijk tegelijkertijd. Een reiniging heef tot doel je huid te ontdoen van dode huidcellen, overtollige talg en onzuiverheden.

Dat vertaal ik voor je in een basis reiniging, deze bestaat uit:

  • zeep die het vuil weghaalt,
  • een natuurspons die de dode huidcellen en fijne lijntjes weg scrubt,
  • een toner die je huid hydrateert, opfrist en voorbereidt op de volgende stap in je verzorging

Met nadruk op zacht: hoe hardhandiger je reinigt, hoe meer kans op huidschade en irritatie. Supertip: gebruik je make-Up ? Start dan met een specifieke make-up remover voor je de normale reinigingsroutine uitvoert. Is reinigen té time consuming ? Nee hoor: niet in vergelijking met de voordelen die je ermee behaalt. Zonder reinigen geen glow !

2. Peel dode huidcellen

Dode huidcellen klitten samen en vormen een korstje van ruwe, oneffen huidstructuur en maken je huid dof en grauw. Hoopjes oude huidcellen vormen een ideale basis voor slechte bacteriën om te gaan woekeren. Een chemische peeling haalt het toplaagje van dode huidcellen weg, en maakt je huid snel gladder. Ook poriën en andere oneffenheden verfijnen. Tip: gebruik minstens één keer per week een chemische peeling, type salicylzuur (gevoelige en droge of acné huid) of glycolzuur (verouderde huid met rimpels en pigmentvlekken), en hou je huid super smooth.

3. Voeg goede bacteriën toe

Je huid bevat een laag van bacteriën, je microbioom. Deze onzichtbare laag van huideigen bacteriën is onmisbaar voor een stralende huid. Met aangepaste en microbioom vriendelijke huidverzorging maak je de bacteriën happy, en een happy bacterie zorgt voor een gezonde glans. Tip: probiotica huidverzorging bevat goede bacteriën die jouw microbioom herstellen en versterken.

4. Hydrateer altijd

Zorg ervoor dat je vochtbalans op peil blijft. Elke huid heeft extra vocht nodig, ook de droge of de meest vette huid. Eén van de belangrijkste hydraterende ingrediënten is hyaluronzuur of hyaluronic acid; deze zorgt voor diepe hydratatie van de huidcellen en daarmee voor een soepele en gladde huid. Kies dan ook steeds voor een hyaluronzuur in je serum en of crème. Ps; ook perfect als basis aan je oog !

Vitamine C boost Stralende Huid I Skincare Boulevard

5. Vitamine C boost

Wie een grauwe teint wil omtoveren, denkt ook best aan Vitamine C. Dit wondermiddel - nee, ik overdrijf niet - is een fantastisch ingrediënt om in te zetten. Je huid krijgt er een boost van en ziet er snel veel frisser uit. 

Tip: Vitamine C is beschikbaar in vele vormen. Knijp elke dag een citroen leeg in je waterbottle, gebruik het in een serum of neem het in via een voedingssupplement of via drinkbaar collageen. Vitamine C is trouwens de motor van collageen aanmaak, boost je immuniteit en ondersteunt vele andere lichaamsfuncties.

6. Spf met een glowy plusje

De oorzaak van directe huidveroudering: de zon. Gebruik dus SPF; niet alleen als de zon aan de blauwe hemel staat maar smeer je zonnecrème elke dag van de 365. Zo bewaart je huid barrière het broodnodige vocht, en vermijd je lijntjes en rimpels. Tip: meng je zonnecrème met een minerale bb crème of foundation. Zo creëer je snel een extra glowy effect, en optimale bescherming.

 

👉🏻👉🏻 Hou jij je aan deze zes huidtips, dan blijft je gezicht glad en fris op hele lange termijn.

 

Ook interessant voor jou:

Op de blog: voordelen van hyaluronzuur in je dagelijkse huidverzorging

Anti-age: de collectie. Huidverzorging die huidveroudering tegen gaat. 

Ontdek producten met Vitamine C - de collectie.

Hoe een peeling je huid opfrist, op de blog.

 

 

Terug naar blog