Donkere kringen wallen rimpels rond het oog verbeteren I Skincare Boulevard

Verbeter donkere kringen, rimpels en wallen rond het oog met dagelijkse verzorging

Expressielijnen en rimpels, donkere kringen, wallen en huidverslapping. De zone rond de ogen is de eerste plek is waar deze tekenen verschijnen, het gevolg van de natuurlijke huidveroudering en onze drukke - niet altijd supergezonde - levensstijl.

De zone rond het oog is veel dunner en bevat weinig talgklieren en minder collageen en elastine dan de rest van de huid. De oogcontour is enorm onderhevig aan invloeden als dehydratatie, vermoeidheid en UV én is vaak de eerste plaats waar we de eerste zichtbare veroudering opmerken. Geef extra aandacht aan de delicate huid rond het oog, want met een dagelijkse consistente aanpak kan je donkere kringen, wallen en rimpels aanpakken en voorkomen, en de oog zone aanzienlijk verbeteren.

Om uit te leggen wat de beste oplossing is voor de oogcontour, vertel ik je eerst hoe de veroudering aan het oog ontstaat:


Hoe ontstaan rimpels en expressielijnen rond het oog ?

Je beweegt de spieren rond het oog continue: lachen, samenknijpen in de zon, fronsen, maar ook knipperen. Al deze herhaalde gezichtsuitdrukkingen hebben impact op de huid: deze plooit telkens mee met de beweging en na verloop van tijd zullen er lijntjes ontstaan, die zich steeds verdiepen, totdat het collageen breekt en er een permanente rimpel ontstaat. 

Wat zijn donkere kringen ?


Donkere kringen onder de ogen zijn blauwe of paarse bloedvaatjes die door de huid schijnen doordat de huid onder de ogen erg delicaat en dun is, en worden veroorzaakt door een combi van verschillende factoren:

 • Aders en haarvaatjes die door de dunne huid heen zichtbaar zijn
 • Volume verlies (van vet onder het oog), ook vaak genetisch
 • Slechte circulatie rond het oog
 • Collageen verlies waardoor de dunne huid nog dunner wordt


Wat zijn wallen ?

Wallen onder het oog worden meestal veroorzaakt door vocht, maar kunnen ook bestaan uit vet. De opeenhoping of zwelling onder het oog houdt vaak het vocht vast en kan erg storend zijn. Dit kan liggen zowel aan veroudering, genetica en voeding, en wordt gestimuleerd door onze lifestyle (korte nachten, veel stress) en door slechte circulatie rond het oog.

Factoren die invloed hebben op huidveroudering rondom het oog

De huid rondom het oog is slechts 0,3-0,5 mm dik en behoort daarmee tot de dunste huid van je ganse lichaam. Daarnaast bevat de huid rondom het oog weinig talgklieren waardoor de huid van nature minder goed gehydrateerd kan blijven en waardoor de huid gevoeliger is voor de vorming van fijne droogtelijntjes, snel elasticiteit en volume verliest.

Hou daarnaast rekening met nadelige invloeden van roken, te veel uren achter de PC, repetitief verstoorde slaap en slaap tekort, ijzertekort, medicatie, slechte nier - of leverfunctie, trage schildklier, stress, en UV. 

Dit alles stimuleert de 3 meest voorkomende problemen aan het oog: donkere blauwe of zwarte kringen, wallen en rimpels. Houd je oog contour strak en fris met een dagelijks actie plan om oog contour problemen te voorkomen en verbeteren.

 

Verzorg je oogcontour en verminder donkere kringen, wallen en rimpels

Huidverzorgingsadvies bij donkere kringen, wallen en rimpels

Donkere kringen hoe kom je er vanaf ? Wat helpt echt tegen rimpels onder ogen? Hoe krijg ik de wallen onder mijn ogen weg?

Er is een gezamenlijke oplossing voor elke van deze drie problemen. Want de stappen die jij elke dag kunt nemen, zullen de circulatie verbeteren, de huid dikker en gladder maken en de spanning verbeteren. Deze stappen sommen we voor je op in ons verzorgingsadvies of hoe jij de oogcontour optimaal verzorgt:


STAP 1 Circulatie verbeteren

Stimuleer de micro circulatie rond het oog. Voordelen:

 • Betere bloeddoorstroming en meer zuurstofrijk bloed dat voeding aanvoert naar de oogzone
 • Betere lymfedrainage of afvoer van afvalstoffen
 • Dode huidcellen verwijderen en cel vernieuwing stimuleren (verdikt de huid en boost collageen productie)


Product en gebruik:
Natuurspons wit - Konjac softscrub: gebruik deze natuurspons elke dag, maak ronde bewegingen rondom en over het oog.
Silky Smooth Scrub: super zachte scrub op basis van olie, gebruik 1x per week

 

 Oog serum dat de oog contour verbetert Eye Serum by Collagen Lift

 

STAP 2 Collageen (volume) en hydratatie (hyaluronzuur) toevoegen:

Collageen en hyaluronzuur zijn BFF’s: ze vullen mekaar enorm aan en werken heel goed samen: verdikken de huid en houden vocht vast. Voordelen:

 • Verdikt de huid door toevoegen van collageen
 • Verbetert elasticiteit en huidspanning
 • Verhoogt hydratatie, verbetert de vochtbalans

Producttip en gebruik:
Coup D'Excellence: stimuleert de collageen productie en lift de huid. Breng aan op de donkere kringen en volledig rond het oog, op alle hangende huid en rimpels.
Pure Ha Trio: hyaluronzuur. Breng aan na de Coup D'Excellence, of op een gereinigde huid, over de ganse oogzone.
Hyalu'Intense: diepe rimpels pak je lokaal aan met deze intense rimpelvuller.
Red Carpet collageen: deze collageen drank met hyaluronzuur vult en lift de huid van binnenuit. Drink elke dag.


STAP 3 Gebruik een oog serum of oog crème of oog olie

Gebruik een aangepast product voor de ogen dat beschermt tegen uitdrogen, lijntjes en rimpels vermindert, donkere kringen opfrist, én zorgt voor een uitstekende vochtbalans. Tip: antioxidanten helpen de huid te versterken en de vorming van nieuwe rimpels te voorkomen.

Producttip en gebruik:
The Eye Serum: vloeibaar oog serum dat donkere kringen onder de ogen en wallen vermindert en de huid gladder maakt.
Anti-Wrinkle set Day-Night: oog crème tegen rimpels, set van 2 producten, 1 voor dag en 1 voor nacht. Voor ogen, en voor lippen.
Ageless Eye Cream: krachtige crème voor de verouderde oogcontour. 
Restoring Eye Serum (contour oil): verhelderend olie concentraat voor de vermoeide oogcontour.


Eye Patch oogmasker voor de oogcontour van OMG
SOS: oog masker met booster effect

Peptiden en caffeïne voor een instant boost van de tere huid onder het oog. Gebruik regelmatig een specifiek oogmasker, pre-party of bij een zeer vermoeide oogomtrek, om de oog contour snel op te frissen.

Voordelen van een oogmasker:

 • verstevigt
 • lift
 • verheldert
 • maakt gladder
 • hydrateert diep


Producttip en gebruik:
Foil Eye Patch OMG!: reinig zachtjes en breng de oogpatch aan onder het oog, dicht tegen de wimpers. Laat minstens 10 minuten inwerken. Verwijder de patch en dep het overtollig product in de huid.

Ook interessant voor jou:

Bekijk de ganse COLLECTIE Oogverzorging

Blog: hoe gebruik je make up om kringen en wallen te camoufleren

Blog: dit werkt echt tegen veroudering.

Vitamine C verlicht de huid en de donkere kring: de collectie Vitamine C. 

Terug naar blog