Beste huidverzorgingsproducten voor pigmentvlekken en een frisse teint Skincare Boulevard

Hoe bescherm jij je huid en egale teint met verzorgingsproducten tegen pigmentvlekken? 

Iedereen kan last hebben van pigmentvlekken of bruine vlekken. Meestal zie je pigmentvlekken vooral op zones waar er meer zonneblootstelling is: gezicht, decolleté, handen en armen. 

Wat is de oorzaak van pigmentvlekken?

De pigmentcellen in je huid maken pigment aan, een bruine stof die melanine noemt. Je huid maakt dit bruine pigment aan als reactie op een trigger: de bekendste trigger voor bruine vlekken is de zon. Zonnestralen die de huid bereiken, zorgen er namelijk voor dat je natuurlijke afweersysteem in gang schiet. Een bruine kleur maakt je huid iets meer weerbaar tegen de schadelijke UV stralen en absorbeert de warmte van de zon.

Niet alleen de zon is een trigger: je huid maakt ook pigment aan onder invloed van bijvoorbeeld hormonale veranderingen, medicijnen en irriterende stoffen in cosmetica. Zelfs aanleg en hypergevoeligheid speelt een rol.

Wanneer het pigment productie proces verstoort geraakt, kan de melanine zich gaan ophopen en ontstaat een pigmentvlek.

Alle soorten pigmentvlekken - welke hun oorzaak van ontstaan ook is: zonnevlekken, melasma, zwangerschapsmaker, hyperpigment, ouderdomsvlekken - worden extra beïnvloed door de zon, en worden donkerder in de zomer. De vlekken springen vaak in het oog en verstoren de egale teint van onze huid.

Wat kan je doen aan pigmentvlekken? 

Bestaande vlekken verminderen, verlichten en verkleinen, en je huid algemeen meer egaliteit geven, dat doe je met mijn VIER PIGMENT ACTIEPUNTEN: peeling, antioxidant, beschermen en geduld ;)

Deze producten pakken pigmentvlekken aan en maken je teint egaal: 

Luminous Brightening Night Skincare Boulevard

1. Luminous Brightening Night: glycolzuur peeling

Luminous Brightening Night peeling serum bevat glycolzuur, en werkt in op de bestaande pigmentvlekken. Verheldert de huidskleur, verlicht donkere vlekken, vermindert rimpels, en herstelt de natuurlijke glans van de huid. 

Gebruik: 's avonds, op de gereinigde huid, 2 tot 3x per week. Je kan deze peeling ook gebruik in de zomer, combineer altijd met SPF overdag.

 

2. Ferulic Vit C + DMAE: krachtig antioxidant serum met Vitamine C

Ferulic Vit C + Dmae geeft je huid een mooie glow:

  • Vitamine C remt de aanmaak van melamine, en stimuleert huidversteviging
  • Ferulinezuur helpt fotoveroudering (door de zon) verminderen
  • DMAE vertraagt het anti-aging proces (natuurlijke botox voor de huid)

Samen vormen deze ingrediënten een krachtige anti-age oplossing tegen pigmentvlekken en tegen algemene veroudering.

Gebruik: na de reiniging, verdeel een paar druppels over alle pigmentvlekken en over het ganse gezicht.

Prebiotic Pore Refiner Serum Nannic

3. Prebiotic Pore Refiner Serum: verrassende invloed op de teint

Deze krachtige antioxidant is super sterk en heeft naast het verfijnen van poriën, een aantal andere, zeer verrassende effecten: dit prebiotische serum vermindert hyperpigmentatie, verhoogt de aanmaak van collageen en verzacht acnélittekens. Zeer effectief op de egaliteit van de teint !

Gebruik: neem een pompje van dit product, breng aan over gans gezicht na de reiniging.

The Face Oil Skincare Boulevard

4. The Face Oil: bio-retinol voor een anti-age aanpak

The Face Oil is een krachtig mengsel van meerdere natuuroliën en antioxidant ingrediënten zoals Bidens Pilosa, die samen een effect hebben dat lijkt op retinol (vitamine A) maar dan zonder de eventueel schadelijke neveneffecten:

  • verzacht de gevoelige of vochtarme huid
  • vermindert fijne rimpeltjes
  • egaliseert pigment en de teint

Gebruik: een paar druppels, breng aan over gans gelaat of meng met je crème. 

 

5. SPF: Sunny Side of Things / Amazinc Things

Sunny Side of Things is een SPF 50, geschikt voor elke huid, die beschermt tegen zowel UVA als UVB en alle andere stralingsbronnen. Hydraterende, niet-plakkerige zonnecrème in een 200 ml verpakking. Voor je gezicht, lichaam en gans de familie.

Amazinc Things is een 100% minerale SPF 30 op basis van non-nano zinkoxide met een hoge beschermingsgraad. Ideaal voor de gevoelige huid, en de acné huid.

 

6. Luminous Gold: drinkbaar collageen met antioxidanten draait DNA schade terug

Tip bij pigmentvlekken en zonneschade: voeg antioxidanten toe. Bij antioxidanten is er maar 1 regel: more is much better. En je kan antioxidanten eten, smeren en nu ook in supplement nemen, samen met krachtig anti-aging collageen. 

Luminous Gold is een wonderlijk collageen supplement dat de collageenvoorraad in jouw huid aanvult, en pigmentvlekken en melasma vermindert. Luminous Gold beschermt jouw huid specifiek tegen zonneschade van UVA en UVB.

Gebruik: drink elke dag 1 ampul 30 mins voor het ontbijt (nuchter)

 

 

OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Met deze producten en tips bewaar jij een stralende huid. Gebruik voor je gezicht, hals en denk ook aan je décolleté en handen. Ontdek alle oplossingen voor pigmentvlekken, bekijk de ganse collectie: pigmentvlekken collectie.

 

Terug naar blog