Bescherm-je-huid-op-vakantie Skincare Boulevard

Huidverzorging op vakantie: de tips van Kris voor 360° bescherming

Vakantie in zicht ! Ga jij op city trip, of vlieg je naar een zonnige bestemming ? Hou je huid in de beste conditie door haar optimaal te beschermen. " Is een zonnecrème meenemen dan niet voldoende ", hoor ik je denken ? Er zijn meer manieren om je huid te beschermen dan enkel een uv-filter: zorg voor een 360 graden bescherming voor je huid en maak van je vakantie een succes. Ik vertel je mijn drie tips, inclusief musthave product tips.

 

Bescherm je huid op vakantie met deze drie tips

Tip 1: bescherm tegen pollutie

De onzuivere lucht in drukke steden kan verschillende huidirritaties veroorzaken zoals dehydratatie en roodheid, maar ook onzuiverheden kunnen ontstaan. Zorg voor een goede reiniging: neem je reinigingsset altijd mee wherever you go.

Vier keer reinigen voor een gezonde huid: 

 • verwijder alle make-up
 • gebruik een reinigende maar zachte wasgel en spoel oude talg, resten, pollutie en zweet weg
 • verwijder dode huidcellen met de Konjac spons
 • tone je huid met een verfrissend bloemenwater

Product tip:

 1. Make-up remover 50ml
 2. konjac spons (kleur naar keuze: wit voor droog-normaal-gevoelig, paars voor gecombineerd, zwart voor vette huid)
 3. wasgel reiniger 50ml Pure Active,
 4. toner Rozenwater / Lavendelwater 60ml.

Tip 2: bescherm tegen schadelijke UV-stralen

Tijdens een dagje rondwandelen door de stad of wanneer je op strandvakantie gaat is een breedspectrum zonnecrème die je huid beschermt, het allerbelangrijkste. Regelmatig en goed insmeren is een vereiste om je huid te beschermen tegen verbranding en huidveroudering. Smeer 's ochtends voor je naar buiten vertrekt, en herhaal elke 2 uur. Liever niet meer smeren ? Sprayen of zelfs brushen met minerale poeders kan ook. No excuses ;)

Product tip:

 1. Sunny Side of Things SPf 50
 2. UV-Shield Spf 20 spray
 3. Sunny Ever After Spf 50 zonnepoeder

Tip 3: bescherm je microbioom

Wist je dat door reizen je huid microbioom verstoord kan raken? Dat zorgt er mede voor dat de huid meer moeite heeft om zich te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen. Zorg ervoor dat je je huid voedt en verzorgt met de beste ingrediënten: kies voor microbioom vriendelijke huidverzorging met probiotica en prebiotica. Zo blijven je eigen huid bacteriën weerbaar tegen invloeden en houden ze je huid gezond en fris.

Product tip:

 1. Synbiotic Skincare met probiotica 
 2. Synbiotic Skin Spray 50 ml travelsize,
 3. Stratum Symbiosum set
 4. Stratum Symbiosum travelbox

 

OVER DE AUTEUR: Kris Schoeters is ondernemer, skin expert en heel erg gepassioneerd door huidverzorging. Haar doel: iedereen beter leren smeren. Want een mooie huid: die begint thuis in de badkamer. Meer weten ? Lees het verhaal van Kris.

OOK INTERESSANT VOOR JOU:

 

Terug naar blog