Vragen over huidmicrobioom Billie Magazine - Skincare Boulevard

Allemaal Beestjes: 9 vragen over het huidmicrobioom

Dit lees je over het huidmicrobioom in Billie Magazine:

"Het huidmicrobioom beschermt je huid tegen agressors, houdt je immuunsysteem in toom en vermindert ontstekingen. ... Het microbioom en de huidbarrière vormen samen een bijzondere dynamiek. ... Zo lang alles goed gaat, merk je niet dat ze op je huid zitten. Uv-straling, rook, luchtveruilling, chloorwater, antibiotica, maar ook cosmetica kunnen zijn balans verstoren. De barrièrefunctie van de huid wordt dan aangepast en de huid wordt gevoeliger voor infecties.

Het gevolg ? Een gevoeligere huid. Die gevoeligheid is niet altijd direct zichtbaar, maar kan ook pas later, door herhaalde irritatie, tot uiting komen, net zoals je een allergie kunt opbouwen. Ook huidaandoeningen als acné, zwemmerseczeem en schilfertjes op je hoofdhuid zijn gelinkt aan een verstoord microbioom, waarbij specifieke bacteriën, gisten of schimmels de bovenhand nemen. 

Biomecare: ... je met skincare niet alleen zorgt draagt voor je huid, maar ook voor het microbioom dat erop leeft. Cosmetica lief voor de beestjes op mijn huid ? Bevatten zachte oppervlakte-actieve stoffen ... en ook door pro- pre of postbiotica aan hun formules toe te voegen."

Lees het volledige artikel over huidmicrobioom in Billie: download pdf.


"Goede bacteriën sprayen: even sprayen om pro- en prebiotica op je huid toe te voegen en haar te hydrateren. Synbiotic Skin Spray van Skincare Boulevard."


>>>  Synbiotic Skin Spray met probiotica (goede bacteriën) en prebiotica (voeding) is een fijne nevelspray voor het huidmicrobioom:

° geschikt voor elke huidtype
° verbetert de huid kwaliteit
° herstelt de eigen huid bacterie of microbioom
° herstelt de vochtbalans
° gebruik op alle zones (gelaat, hoofd, lichaam, voeten, handen)
° fixeert make-up: de meest gezonde fixing spray
° ideaal: elke ochtend en avond na de verzorgingsroutine
° gebruik na SPF
° gebruik meerder keren per dag

Beschikbaar in 2 versies: 200ml en 50ml (travel proof).


Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.