Wintersport-huidverzorging-en-bescherming Skincare Boulevard

Deze huidverzorgingsproducten neem je mee op wintersport

We gaan skiën ! Onder een stralende zon, op een zacht wit tapijt van sneeuw en we stoppen regelmatig in de après-skibar. Wat neem je mee op je ski trip ? Denk niet alleen aan je materiaal en skibril, neem ook huidverzorging mee op wintersport. Kies verzorgingsproducten die je huid beschermen tegen de zon én waarmee je nadien je huid lekker kan verwennen.

Huidverzorgingsproducten voor een aangepaste ski skincare routine

 

1. Ga nooit de ski piste op zonder een voedende, hydraterende crème op je gezicht. 

Je zit lekker warm ingepakt en toch voel je de ijzige ruwe wind tegen je wangen blazen. Je krijgt een droge huid, en ruwe en soms erg rode plekken op je gezicht. Gebruik een voedende crème die je plaatselijk of over het ganse gelaat aanbrengt.

Met Age Control Dry & Sensitive Skin zit je goed op elke piste: een beschermende, zeer smeuïge crème met een hoog geconcentreerde extra hydraterende formule die de beschermfunctie van de huid verbetert en huidhydratatie optimaliseert. Extra troef: vervaagt rimpels en lijntjes.

2. Bescherm je huid tegen de krachtige zon op ski reis

De zon in de bergen kan, ook in het midden van de winter, enorm snel schade aanbrengen aan je huid. De zonnekracht in de bergen is vaak al sterker dan op zeeniveau, en door de reflectie van de zon op sneeuw en ijs kan de intensiteit van de straling tot 80% toenemen. Je wordt continue aan straling blootgesteld, en bleke huidjes worden meteen rood, met zonneschade – van gevoeligheid, tot rimpels, vlekken en verslapping - tot gevolg

Smeer je huid in met zonnebrandcrème. Ook als je normaal gezien niet snel verbrandt. Welke zonnecrème je ook kiest, met SPF 30 en SPF 50 zit je altijd goed, zolang je elke 2-3 uur herhaalt.

Zonnecrèmes die zink bevatten, reflecteren de straling. Ideaal voor een gevoelige huid: Amazinc Things SPF 30 beschermt intens en geeft je huid een extra glow. Of kies voor een hoge bescherming die waterproof is: Sunny Things hydraterende zonnecrème SPF 50 is het ideale family pack. Wil je snel een kleurtje ? Tinted zonnecrème SPF 50 voor een easy bronzed glow vind je bij de Super Fluids, Spf 50 in kleine handige flacon.

3. Lippenbalsem met spf houdt gesprongen lippen tegen

Vergeet je lippen niet ! Gebruik SPF lippenbalsem, kies transparant (neutraal) of ga voor een kleurtje. Je lippen worden beschermd tegen uv straling én uitdroging. Geen droge en kapotte lippen meer, dankzij verzorgende lipbalms met zonnefactor.

Deze 3D Miracle Lips met SPF 15 is een zachte balsem specifiek voor hydratatie en herstel van droge lippen, beschikbaar in vier kleuren. Of kies voor deze verzorgende lippenbalsem met SPF 50 verrijkt met hyaluronzuur, cameliaboter en vitamines, die jouw lippen een elegante en intense kleur geven.

4. Verzorgende olie herstelt elke huid na de sneeuw

Na een lange dag op de piste is er niks zo fijn als je huid kunnen verzorgen met een product dat je huid terug soepel maakt en diep voedt. Masseer een herstellende natuur olie in je gezicht en hals. 

The Face oil is een natuurlijke luxe gezichtsolie met een bedwelmende geur uit 100% biologische essences. Deze voedende olie met retinol-effect bevat natuurlijke ingrediënten die rimpeltjes verminderen, de huid diep verzorgen, roodheid kalmeren én de teint egaliseren. Of kies voor het Nourishing Face Serum; een 100% organic mix van gevarieerde oliën met oa essentiële vetzuren en antioxidanten, die vocht vasthoudt en de huid een optimale glans geeft.

5. Handen, voeten en lichaam in top conditie op de piste

Je gezicht krijgt veel aandacht tijdens een vakantie in de sneeuw, maar je lichaam, voeten en handen verdienen ook een extraatje na een dagje op de latten. Je handen en voeten krijgen tijdens een wintervakantie heel wat te verduren. Bevroren tenen, tintelende rode handen, een huid die barst. Je zal wel al gemerkt hebben dat de lucht in de bergen droger is, waardoor ook je lichaamshuid na een paar dagen helemaal trekkerig en droog wordt. Goede gewoonte: smeer je helemaal in met een voedende olie of bodylotion zodat je zijdezacht de lakens in glijdt.

Twee vliegen in één: Hand Foot Fast Skin Repair is een herstellende crème die speciaal is ontwikkeld voor het behandelen van droge, ruwe handen en voeten. De formule bevat actieve ingrediënten die snel barsten, wondjes en kloven herstellen en tegelijkertijd de huid intensief hydrateren. Tip: bestaat ook in klein formaat voor in je jaszak, perfect om even op de ski lift je handen in te smeren.

Of check deze: Prebiotic Moisturizing Body Lotion is geschikt voor alle huidtypes, ook de meest gevoelige. Deze bodylotion met prebiotische eigenschappen die de huid op een natuurlijke manier stimuleren, hydrateert en kalmeert de huid, en vermindert jeuk en roodheid.

Full body olie vind je hier: Radiance Body Oil is een snel absorberende, luxueuze all-over behandeling voor de huid. Rijke bron van antioxidanten en essentiële ingrediënten, 100% organisch met een delicaat aroma van pure Bulgaarse rozen, exotische Ylang-Ylang en sandelhout. Heb je vermoeide spieren, voeten of pijnlijke gewrichten? Extra tip: doe een paar druppels Radiance Body Oil in je bad en geniet.

 

OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Zonnecrèmes, lippenbalsem en andere SPF producten; de collectie zonneproducten

 

 

Terug naar blog