Verbeter je huid met hyaluronzuur: minder rimpels gladde huid Skincare Boulevard

Voordelen van hyaluronzuur voor je huid: meer dan een anti-rimpel oplossing

Is hyaluronzuur werkelijk onmisbaar in jouw huidverzorgingsroutine ?

De huid - en beauty industrie denkt alvast van wel: er zijn een ontelbaar aantal producten op de markt die een vorm van hyaluronzuur bevatten. En ook ik ben mega fan: als één van de belangrijkste elementen in onze huid dat vocht aantrekt en vasthoudt is hyaluronzuur, of hyaluronic acid, een musthave voor een soepele en gladde huid, en ja: het is een oplossing bij rimpels.

Naast het anti-rimpel effect, heeft hyaluronzuur een aantal andere voordelen voor je huid. Ik leg je in deze blog uit hoe jij dit wonderlijke ingrediënt kan inzetten bij je huidverzorgingsroutines om meer te bereiken dan een anti-rimpel effect alleen.




OVER DE AUTEUR:  Kris Schoeters is ondernemer, skin expert en gepassioneerd bezig met huidverzorging op een natuurlijke manier. Haar doel: iedereen beter leren smeren. Want een mooie huid, die begint thuis in de badkamer. Meer weten ? Lees het verhaal van Kris.


Wat is hyaluronzuur ? 

Hyaluronzuur is lichaamseigen stof, die zich van nature als vulmiddel tussen je cellen, in het bindweefsel, en in je gewrichten bevindt. Hyaluronzuur is te vinden overal in je lichaam en daarmee één van de belangrijkste moleculen.

Hyaluronzuur is een sterke hydratant of humectant: het trekt vocht aan en houdt het vast, tot wel 1000 keer zijn eigen volume. Hyaluronzuur verhoogt het volume in de huid, door vocht vast te houden zowel in de onderste lagen, als de toplaag van de huid. Het is daarmee een super belangrijk onderdeel van de huid, dankzij dit spons-effect.

Hoe werkt hyaluronzuur om rimpels te verminderen?

Doordat hyaluronzuur zo goed vocht kan aantrekken en vasthouden, helpt het bij zowel fijne lijntjes als diepere rimpels.

Dat heeft vooral te maken met het gewicht van hyaluronzuur, er bestaan nl verschillende soorten moleculaire gewichten:

  • Lage moleculaire gewichten dringen dieper door, waardoor ze dankzij het spons-effect, het vocht aantrekken en vasthouden, wat resulteert in het ‘opduwen van de rimpel’ van binnen naar buiten.
  • Medium en hoge moleculaire gewichten zetten zich dan weer op de toplaag van de huid en waar het vocht een oplossing biedt bij dehydratatie en fijne lijntjes. 

Het verwondert je dan ook niet dat dit één van de hotste ingrediënten is in skincare! Je vindt hyaluronzuur in alle formaten in veel antirimpelformules, in hydraterende cremès, rimpelvullende serums, zelfs in spf en ook in maskers.

Hoe vind je hyaluronzuur op de incilijst?

Als je de inci of ingrediëntenlijst nakijkt, dan vind je hyaluronzuur op deze manieren: 

  • Hyaluronic acid of hyaluronzuur, de pure vorm
  • Hydrolyzed Hyaluronic acid of gehydrolyseerd hyaluronzuur, de gefragmenteerde vorm van de molecule, kleiner om de opname in de onderste huidlagen te bevorderen
  • Sodium hyaluronate of natriumhyaluronaat, een zout dat verkregen wordt uit hyaluronzuur. Het heeft dezelfde voordelen, met één verschil: de huid neemt het nog makkelijker op dan hyaluronzuur.

Waarom is hyaluronzuur meer dan een anti-rimpel ingrediënt? Waar is hyaluronzuur goed voor?

Omdat hyaluronzuur vocht aantrekt, helpt het de kwaliteit van de huid en de barrière te herstellen. Meer vocht in de huid:

  • vermindert dehydratatie,
  • maakt de huid gladder en zachter,
  • kalmeert gevoelige en geïrriteerde huid, en ontstekingen,
  • verzacht de trekkerige huid,
  • versterkt de huidbarrière en de natuurlijke beschermfilm,
  • helpt het microbioom

Hyaluronzuur is een voordeel bij vele huidproblemen !


Is hyaluronzuur voor iedereen geschikt ?

Naarmate we ouder worden, neemt het aandeel hyaluronzuur af. Hoe rijper de huid, hoe minder soepel, zacht en vol dan een jonge huid. Hyaluronzuur is een ingrediënt dat onmisbaar is voor elke huid, op basis van natuurljike veroudering alleen al.

Daar bovenop komt dat door de omgeving waarin wij leven - vervuiling, slechte luchtkwaliteit, het continue wisselen van airco naar droge warmte, en UV – hyaluronzuur in de huid sneller afbreekt. Dit leidt tot een gedehydrateerde huid en heeft invloed op de huidkwaliteit, op de huidbarrière, op de gevoeligheid en de veroudering.

Hyaluronzuur toevoegen aan de verzorgingsroutine is een goed idee voor elke huid, ook preventief. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat elk huidtype gebaat is, ook droge of vette huidjes kunnen hyaluronzuur veilig gebruiken. Zelfs bij ancé !


Gebruik hyaluronzuur in jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine: tips

TIP 1: Gebruik op de vochtige huid.

Dat wil zeggen: na de reiniging laat je je huid vochtig, en breng aanvullend meteen hyaluronzuur aan als basis, voor je andere serums of crèmes gebruikt. Het aanwezige vocht op de huid helpt bij de optimale opname.

TIP 2: Zeer vochtarme huid ? Combineer meerdere producten met hyaluronzuur.

Bij de vochtarme huid kan je lagen hyaluronzuur opbouwen. Start na je reiniging  eerst met het meest vloeibare en pure hyaluronzuurserum, gebruik dan een hyaluronzuurserum dat ook andere ingrediënten inzet, werkt dan vervolgens af met een crème die ook hyaluronzuur bevat.

Gebruik steeds dunne laagjes, en neem je tijd om alles goed te laten indringen. Voordeel: de huid wordt meer verzadigd van vocht, je houdt vocht beter en langer vast, je krijgt een zeer glad en aangenaam resultaat, wie make-up gebruikt zal een veel mooier make-up look krijgen

TIP 3: Sluit hyaluronzuur altijd in, dus na je specifieke serum of druppels, gebruik je best een dag-nacht crème die het hyaluronzuur insluit in het huidkanaal.

TIP 4: Hyaluronzuur is geschikt voor letterlijk elk huidtype en helpt bij elk huidprobleem: de gedehydrateerde huid, de droge huid (bevat te weinig talg) die vochtarm is, de vette huid (die teveel talg bevat) en vochtarm is, en de gevoelige huid waarbij de aanwezigheid van hyaluron meespeelt in het kalmerend effect

TIP 5: Je kan hyaluronzuur ook innemen.

Meest effectief: drinkbare collageen met hyaluronzuur, geeft jouw huid een boost van hyaluronzuur van binnenuit, hiervan zie je meestal snel resultaat omdat de weefsels instant beter bevochtigd worden.


7 producten met hyaluronzuur: deze moet je hebben

Als je de hydratatiebalans van je huid wil herstellen, kan je best huidverzorgingsproducten toevoegen aan je routine die hyaluronzuur bevatten. Ik maakte een lijstje voor je met producten waar veel hyaluronzuur in zit:


1 Pure Ha trio: het puurste en meest vloeibare hyaluronzuur, in 3 moleculaire gewichten. Dit pure serum zorgt instant voor diepe en oppervlakkige hydratatie. Pure excellence en aangeraden voor elke huid.

2 Age Reverse: actief serum met hyaluronic acid in micro caps: duwt de rimpels omhoog van binnen naar buiten. Bevat aanvullende antirimpel ingrediënten, vooral geschikt voor de rijpere huid.

3 Hyalu'Plump & Hyalu'Intense:

Hyalu is the way to go! Dit zijn twee sterke en actieve serums by Collagen Lift, gericht op de verbetering van de huid:

  1. Hyalu'Plump: zet in bij beginnende veroudering, geschikt voor elk huidtype
  2. Hyalu'Intense: diepe en intense behandeling voor de rijpere huid, verbetert ook huidspanning
4. Polyvitaminic Antioxidant Booster

Ideale combinatie: hyaluronzuur met vitamine C, vitamines en antioxidanten die de huid helpen beschermen en verjongen. Speciaal samengesteld om de tekenen van veroudering te bestrijden, waaronder rimpels, fijne lijntjes en verlies van elasticiteit. 


5 Total Renew: balancerende dag-nachtcrème met diepe hydra repair functie, bevat hyaluronzuur, melkzuur en probiotic voor een totaal ervaring die je nooit meer zal willen missen.

6 Collagen Lift Red Carpet: collageen en hyaluronzuur in een effectieve en perfecte mix. Collageen verstevigt de cellen, en verjongt de huid van binnenuit. Tot 50% minder rimpels ! Drink elke dag 1 ampule voor optimaal resultaat.


OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Bekijk alle hydraterende producten met hyaluronzuur, in de collectie vochtboosters.

Op de blog: hydrateer om acné en gevoeligheid te verbeteren.

Drinkbaar collageen met hyaluronzuur verbetert de huidcellen van binnenuit. Ontdek de collectie Collagen Lift Paris.

In the picture: dit duo is jouw optimale vochtbooster: ontdek Ultimate Hydra-Repair Duo 

Terug naar blog