Tips-voor-een-mooie-make-up-look Skincare Boulevard

Zo krijg je een mooie make-up look met een natuurlijke finish

Wie een mooie make-up look wil bereiken, moet een balans vinden tussen heel wat factoren. Om te beginnen is het vinden van de juiste kleur en soort van concealer, foundation en highlighter al een opgave. Dan ga je kiezen tussen tools, zoals welke brush is het handigste of neem ik toch niet beter een beauty blender erbij ? Je houdt best ook rekening met je huidtype, want sommige make-up kan pukkels verergeren. Dat is al tricky op zich.

En eens je alle kleuren en tools verzameld hebt en aan de slag gaat, is het resultaat niet altijd wat jij ervan verwachtte. Soms is je make-up vlekkerig of zie je strepen op je wangen. Liquid foundation lijkt te korrelen en het lijkt wel of je poeder in je poriën kruipt. Wat gaat er fout ?

De mooiste make-up vertrekt van een gladde, goed verzorgde huid. Dat is de basis. Ik vertel je graag wat mijn ervaringen zijn met de voorbereidingen voor een perfecte (minerale) make-up look, en ik geef je extra tips voor de mooiste finish.

 

OVER DE AUTEUR:  Kris Schoeters is ondernemer, skin expert en gepassioneerd bezig met huidverzorging op een natuurlijke manier. Haar doel: iedereen beter leren smeren. Want een mooie huid, die begint thuis in de badkamer. Meer weten ? Lees het verhaal van Kris.

 

Tips voor een mooie make-up look, van huidverzorging tot fixing spray

Basis: de beste basis is een gladde huid

Waarom is een gladde huid de beste basis voor een glanzend mooie make-up? Omdat licht beter reflecteert op een gladde ondergrond. Hoe gladder de huid, hoe beter het resultaat.

Start dus met je huid te ontdoen van alle korstjes, droge velletjes en schilfers. Gebruik ofwel dagelijks een softscrub natuurspons (zoals de Konjac spons) die je huid vrij houdt van oneffenheden, of geef jezelf een grondige reinigingsbeurt.

Door te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en verbeter je de textuur van je huid. Dit doe je door een zachte scrub zoals deze Silky Smooth Exfoliant, of je kan een snelle opfrisbeurt doen met een chemische peeling. Kies vervolgens een hydraterende serum of crème met hyaluronzuur, om je huid glad en gehydrateerd te houden. Tip: Hyalu'Plump krachtig hyaluronzuurserum is de perfecte make-up basis.

Een goed gehydrateerde huid zorgt voor een gelijkmatige basis voor je make-up en is alvast een eerste stap om te voorkomen dat je foundation vlekkerig wordt. Je leest alles over efficiënt reinigen via deze blog: hoe reinig je best je gezicht.

Primer: een primer is je beste vriend

Gebruik een primer, die is je beste vriend als het gaat om het creëren van een langdurige make-up look. Kies een primer zoals de Klean Primer, die geschikt is voor elk huidtype en poriën egaliseert en niet comedogeen is voor de vette huid.

Breng de primer gelijkmatig aan over je hele gezicht. Gebruik ook een primer op je oogleden, zoals de specifieke Klean EyePrimer. Een goede primer helpt om je foundation gelijkmatig aan te brengen en zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten zonder te vervagen of te vlekken.

Foundation: minder of meer, kies zelf je dekking

Het hoeft niet elke dag een big make-up deal te zijn, dus wie snel een dekkend laagje wil, kan aan de slag met een BB crème. De BB cream Second Skin is daarvan een perfect voorbeeld: een licht gekleurde hydraterende crème op basis van minerale poeders. Superlicht, snel en makkelijk aan te brengen en geeft je gezicht een licht tintje. Geschikt voor elk huidtype.

Een klassieke foundation vind je dan weer in liquid foundations of een loose powder foundation. Het hoeft er allemaal niet zo erg klassiek uit te zien. Vaak gehoorde klacht bij foundations: ik heb net een masker op, het ziet er zo onnatuurlijk uit, of: bij mij blijft het niet zitten.

Bij het kiezen van je foundation, is het belangrijk om te letten op de formule. Kies een foundation die past bij jouw huidtype. Als je een droge huid hebt, kies dan voor een hydraterende formule die je huid niet uitdroogt. Voor een vette huid, zoek naar een matterend foundation in poedervorm die helpt om glans te controleren. Welke je ook kiest: deze tips zijn nuttig bij elke foundation.

  • Mijn gouden tip: gebruik niet te veel product bij de eerste laag. Heb je meer dekking nodig, werk dan met verschillende dunne laagjes.
  • Verdeel de foundation mooi over het gezicht en gebruik nadien een beautyblender of een specifieke kabuki brush (bij poeders) om huid en foundation mooi in mekaar over te laten smelten
  • Opgelet: als je de foundation met de vingers aanbrengt kan het resultaat minder egaal zijn
  • Voor liquid foundation: als je deze aanlengt met een liquide primer of een zachte dagcrème, wordt de foundation transparanter en blendt hij beter in de huid. Ook voor een te dikke foundation is dit de ideale oplossing.

De perfecte foundation is vooral ook experimenteren met verschillende texturen, zoals een liquide foundation basis laag afpoederen met een vleugje foundation of bronzer, om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw huid en je gewenste make-up look.

Hydrateer meer: zo vermijd je een cakey look

Eindig je steeds met een droog en aangekoekt resultaat ? Dan kan je best tijdens het make-uppen (is dat een werkwoord?) extra hydratatie aanbrengen. Het makkelijkste is om de concealers en poeders te gaan bevochtigen. Ofwel gebruik je een beauty blender, waardoor je sowieso een natuurlijker resultaat krijgt, of je kiest voor een bevochtiging met een nevel mist, zoals de Synbiotic Skin Spray. Ideaal: combineer de twee ! Spray en dep met de blender zodat de mist en make-up samen mooi versmelten.

Spray, fix, set tot het einde

Dankzij een hydraterende nevelspray – die we ook fixing spray of setting spray noemen – krijg je een meer natuurlijke make-up look, met een mooie glow. De fijne mist in de Synbiotic Skin Spray zorgt er ook voor dat de make-up één geheel vormt en goed vasthoudt om ervoor te zorgen dat het de hele dag blijft zitten. Of bekijk de Glam Locker Fixing Spray, een geurige mist.

Je kan als allerlaatste stap een transparante poeder gebruiken, als finishing touch om je make-up te setten en overtollig vet te absorberen. Breng de poeder aan op je T-zone en andere te veel glanzende gebieden.

Met of zonder fixing poeder, gebruik je altijd als finishing touch een setting spray om je make-up te locken en ervoor te zorgen dat die er de hele dag of avond perfect uitziet.

Ga voor een natuurlijke look, met deze tips !

 

OOK INTERESSANT VOOR JOU:

BeautyBlender, de must have make-up spons, en alle accessoires, vind je in de collectie BeautyBlender

Shop meer leuke minerale make-up en vul je assortiment aan. Bekijk onze collectie minerale make-up.

Dit doe je met een liquid foundation; onze tips voor het mooiste resultaat (blog)

Zoveel keuzes, wij helpen je met advies. Lees verder op de blog: kies de juiste concealer bij kringen, wallen en rimpels onder het oog

 

 

Terug naar blog