Rimpels onder de ogen Skincare Boulevard

Hoe kan je rimpels onder de ogen voorkomen en verbeteren ?

Lachen, wenen, knipperen, fronsen, knipogen, lange uren turen naar beeldschermen, en je ogen dichtknijpen tegen de zon. De spieren rondom onze ogen zijn continu in beweging, en we zien de eerste lijntjes en rimpeltjes verschijnen. Maar wist je dat niet alle rimpels of lijntjes onder het oog veroorzaakt worden door het samentrekken van de spieren ? Lees verder om meer te leren over rimpels rond de ogen, hoe je oogrimpels kunt voorkomen en ontdek de beste huidverzorging voor de behandeling van rimpels onder de ogen.

 
 

Wat is de oorzaak van rimpels onder het oog ? Wat zijn droogtelijntjes onder het oog ?

De huid rondom de ogen is veel dunner dan de rest van ons gelaat, en bevat minder collageen en elastine. Daardoor breekt de huid sneller, en vormt zich een rimpel onder het oog. De delicate huid is ook sneller onderhevig aan vochtverlies of dehydratatie. Daardoor vormen zich droogtelijntjes, deze lijken op rimpels, maar zijn in feite een gevolg van de uitdroging. Vaak zie je ook dat de huid onder het oog lichtjes begint te verslappen, omdat gebrek aan collageen en vocht ook huidverslapping bevordert.

Hoe kan je rimpels onder het oog vermijden ?

Je kan rimpels misschien niet helemaal voorkomen, maar je kan ze wel verminderen en zeker beperken. Een goede verzorging met krachtige ingrediënten zal de tere huid rondom het oog versterken. Hoe meer collageen, hyaluronzuur en elastine in je huid, hoe minder rimpels, droogtelijnen en huidverslapping.

 

Verschil tussen rimpels en droogtelijntjesOnze top 6 van onmisbare skincare voor de oogcontour vind je verderop in dit artikel, maar eerst een beetje meer uitleg over de invloed van je levensstijl. Want oogrimpels vermijden, is ook zorgen dat je collageen laag op punt blijft. Een gezonde levensstijl helpt daarbij, dus we geven je graag eerst nog deze tips:

 

Hoe helpt een gezonde levensstijl tegen oogrimpels:


1) Bescherm beter in de zon
UV-straling, en dan vooral UVA ( A = aging) versnellen het natuurlijke verouderingsproces en bevorderen rimpels onder de ogen. Gebruik elke dag zonnecrème, bescherm extra met een UV 400 filter zonnebril, en vermijd te lang zonnecontact.

2) Rook niet
Roken is, samen met de zon, één van de grootste factoren die invloed heeft op hoe snel de huid rond de ogen veroudert. Sigarettenrook veroorzaakt een toename van vrije zuurstofradicalen in de huid, waardoor collageen en elastine afgebroken worden, waardoor rimpels ontstaan.

3) Hou je hydratatie op peil met water
Drink water. Hou het vocht op peil, zowel in je lichaam als je huid. Vocht verdampt zeer snel, en de huid rondom de ogen is nog dunner, en dus snel onderhevig aan droogtelijntjes. Wie houdt van koffie of zwarte thee, kan best extra veel water drinken om dehydratatie te counteren.

4) Eet gezonder
Voorkom rimpels onder de ogen met vers fruit en groenten, liefst boordevol antioxidanten zoals granaatappel en bosbessen of broccoli. Combineer met gezonde vetten zoals vette vis of avocado.

5) Slaap voldoende
Mensen die regelmatig te kort of slecht slapen, hebben meer kans op versnelde huidveroudering.

  • Invloed van cortisol op je huid. Te weinig slaap zorgt voor een verhoging van het hormoon cortisol. Dit hormoon wordt door de bijnier geproduceerd en heeft een aantal gevolgen voor je huid. Door een hoge cortisolspiegel worden ontstekingen en de talgproductie gestimuleerd, en vermindert de aanmaak van hyaluronzuur, wat we nodig hebben om de huid te hydrateren. Een langdurig verhoogde cortisolspiegel verhoogt het aantal suikers in het bloed en stimuleert daarmee de versuikering van collageen (glycatie), waardoor collageen afbraak bespoedigd wordt. Daarnaast maakt cortisol de huid dof en droog.
  • Invloed van melatonine op de je huid. Melatonine wordt aangemaakt door onze huid, en zorgt ervoor dat je zachtjes in slaap valt. Het heeft ook positieve effecten op de huid. Melatonine beschermt tegen celschade, helpt het herstel van de huid en stimuleert de aanmaak van nieuw collageen.

 

 The-eye-serum-donkere-kringen-wallen

 

Oogverzorging: musthave skincare tegen rimpels onder de ogen

 

The Eye Serum: vloeibaar oog serum dat donkere kringen onder de ogen en wallen vermindert, lijntjes opvult en de huid gladder maakt.

 

Anti-Wrinkle set Day-Night: oog crème tegen rimpels, set van 2 producten, 1 voor dag en 1 voor nacht. Voor de oogcontour, en voor de zone rond de mond.

Restoring Eye Serum: verhelderend olie concentraat voor de vermoeide oogcontour.

Hyalu'Intense: diepe rimpels pak je lokaal aan met deze intense rimpelvuller.

Red Carpet collageen: collageen drank met hyaluronzuur vult en lift de huid van binnenuit. 

 

Luminous Gold collageen: collageendrank met extra antioxidanten. Helpt bij zonneschade en bij rimpels, ook aan het oog.

 

Ook interessant voor jou:

 Donkere kringen en wallen aanpakken doe je zo.

 Bekijk de collectie: huidverzorging voor de oogcontour

 Sparkly eyes: de mooiste oogschaduw met mineralen

 

Terug naar blog