Hoe krijg je een mooie en stralende huid Skincare Boulevard

Verzorgingstips om een grauwe doffe huid weer stralend en mooi te maken

Liever een fris, wat rozig perzikhuidje dat perfect gehydrateerd is ? Liever geen droge vlekken, grauwe waas, of onzuivere vette huid ? Een frisse huid op elke leeftijd, zelfs na de 30-40-50 of ouder: ja dat kan wel.  Wat is het geheim van een stralende huid ? Ontdek hier de vijf verzorgingstips die je huid laten glanzen op een natuurlijke manier.

Verzorgingstips voor een natuurlijke, stralende huid

Een zuivere huid met een natuurlijke glow is bereikbaar voor elk huidtype: ook voor een droge huid, een normale huid of een vette. Zet deze verzorgingstips consistent in, en binnen de paar dagen zie jij al verschil in de kwaliteit van je huid. Hou je deze tips vol op lange termijn, dan heb je de basis van een anti-age strategie die zelfs huidveroudering mee tegen houdt.

 

1. Start altijd met een super cleane huid

Reinig je huid elke dag twee keer, zo grondig en zacht mogelijk tegelijkertijd. Een basis reiniging bestaat uit: zeep die het vuil weghaalt, een natuurspons die de dode huidcellen en fijne lijntjes weg scrubt, en een toner die je huid hydrateert, opfrist en voorbereidt op de volgende stap in je verzorging. Met nadruk op zacht: hoe hardhandiger, hoe meer kans op huidschade en irritatie. Supertip: reinig zeer grondig na make-up. Start met een specifieke make-up remover voor je de normale reinigingsroutine uitvoert. Is reinigen té time consuming ? Nee hoor: niet in vergelijking met de voordelen die je haalt. Zonder reinigen geen glow !

2. Peel dode huidcellen

Dode huidcellen klitten samen en vormen een korstje van ruwe, oneffen huidstructuur en maken je huid dof en grauw. Hoopjes oude huidcellen vormen een ideale basis voor slechte bacteriën om te gaan woekeren. Een chemische peeling haalt het toplaagje van dode huidcellen weg, en maakt je huid snel gladder. Ook poriën en andere oneffenheden verfijnen. Tip: gebruik één keer per week een chemische peeling, type salicylzuur (gevoelige en droge of acné huid) of glycolzuur (verouderde huid met rimpels en pigmentvlekken), en hou je huid oppervlakte super smooth.

3. Voeg goede bacteriën toe

Je huid bevat een laag van bacteriën, je microbioom. Deze onzichtbare laag van huideigen bacteriën is onmisbaar voor een stralende huid. Met aangepaste en microbioom vriendelijke huidverzorging maak je de bacteriën happy, en een happy bacterie zorgt voor een gezonde glans. Tip: probiotica huidverzorging bevat goede bacteriën die jouw microbioom herstellen en versterken.

4. Hydrateer altijd

Zorg ervoor dat je vochtbalans op peil blijft. Elke huid heeft extra vocht nodig, ook de droge of de meest vette huid. Eén van de belangrijkste hydraterende ingrediënten is hyaluronzuur of hyaluronic acid is één van de ingrediënten die zorgen voor diepe hydratatie van de huidcellen en daarmee voor een soepele en gladde huid. Kies dan ook steeds voor een hyaluronzuur in je serum en of crème. 

5. Spf met een glowy plusje

De oorzaak van directe huidveroudering: de zon. Smeer spf: niet alleen als de zon aan de blauwe hemel staat. Gebruik je zonnecrème elke dag van de 365. Zo bewaart je huid barrière het broodnodige vocht, en vermijd je lijntjes en rimpels. Tip: meng je zonnecrème met een minerale bb crème of foundation. Zo creëer je snel een extra glowy effect, en optimale bescherming.

 

👉🏻👉🏻 Hou jij je aan deze vijf tips, dan blijft je gezicht glad en fris op hele lange termijn.

 

Ook interessant voor jou:

Verzorgingsroutine op jouw maat: gratis online huidtest met product en gebruiksadvies

Op de blog: voordelen van hyaluronzuur in je dagelijkse huidverzorging

Anti-age: de collectie. Huidverzorging die huidveroudering tegen gaat. 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.