Minerale make-up met natuurlijke ingrediënten verbetert de acné huid Skincare Boulevard

Hoe minerale make-up met natuurlijke ingrediënten de acné huid verbetert

Heb jij een onzuivere huid met acné en gebruik je make-up om je huid probleem te coveren ? Niet onlogisch: we verbergen onze pukkels onder een laag make-up en proberen zo een egale teint te creëren. Toch kan het gebruik van make-up je acné probleem stimuleren, en vaak benadrukt de olie in make-up nog meer je onzuiverheden.

Een onzuivere huid, met rode bultjes die ontsteken en grote rode pukkels, vaak pijnlijk, die zich met kracht naar boven duwen en zeer explosief kunnen zijn. Iedereen met een acné gevoelige huid is soms erg verveeld met de rode huid en de (soms vele) ontstekingen.

Ga jij op date, heb je een belangrijke professionele afspraak of nemen ze net vandaag die nieuwe foto’s voor de company website ? Roodheden en acné verbergen onder een laagje make-up is de logische oplossing, en beter nog: kies voor make-up op basis van mineralen, die helpt je huid zelfs te verbeteren.

Wat is minerale make-up?

Minerale make-up is make-up gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten die ontstaan door geologische processen; zoals mica, zinkoxide, titanium, en ijzeroxides. Deze mineralen worden tot een zeer fijn poeder vermalen waardoor ze geschikt zijn om te gebruiken als make-up.

Minerale make-up is niet nieuw: je kan de oorsprong terug dateren tot de Grieken en Romeinen, en zelfs schoonheidskoningin Cleopatra die al kohl gebruikte rond haar ogen.

Veelgebruikte mineralen in minerale make-up

 • IJzeroxiden. Minerale pigmenten die worden gebruikt om de juiste kleur te krijgen.
 • Zink is een natuurlijke zonbeschermer, werkt helend en verzacht de huid. Het vermindert roodheden en minimaliseert het aantal ontstekingen.
 • Titaniumdioxide. Mineraal met een sterk dekkend vermogen, dat licht reflecteert en heeft van nature ook een SPF factor rond de 15. Het is één van de meest efficiënte ingrediënten die beschermen tegen UV-stralen.
 • Mica. Bevat licht reflecterende deeltjes, zorgt voor een mooie glinstering en vormt een mooie glow op je huid.
 • Boron Nitride. Bacterieremmend, ontsmettend en absorberend. Het zorgt ervoor dat de make-up goed samensmelt met je huid en de make-up er niet als een masker op blijft liggen.
 • Silica. Houdt het vocht vast in je huid en zorgt daardoor voor een optimale hydratatie. Daarnaast zorgt het ervoor dat je huid zijdezacht aanvoelt.

Gezonde voordelen van minerale make-up

Omdat minerale make-up enkel natuurlijke ingrediënten bevat, zijn er een aantal (gezonde) voordelen aan verbonden: 

 • Minerale poeders smelten niet, dus je kan ze alle dagen gebruiken, ook tijdens hete zomerdagen;
 • Minerale poeders laten de poriën ademen, ipv ze af te sluiten, daardoor krijgen ontstekingen minder kans
 • Minerale poeders zijn vrij waterresistent, dus je kan zelfs zweten en ermee sporten
 • Minerale poeders hebben een ingebouwde UV-bescherming: zowel titanium dioxide als zinkoxide reflecteren UV-stralen en fungeren als een (lage, maar toch) zonnefilter.
 • Minerale poeders bevatten zink: deze heeft kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen
 • Minerale poeders zijn samengesteld uit pure pigmenten, zonder kunstmatige geur- en kleurstoffen, parabanen en conserveermiddelen
 • Minerale poeders zijn meestal lang houdbaar, omdat ze geen kunstmatige conserveermiddelen bevatten

Second skin make-up met mineralen

Minerale make-up wordt vaak beschouwd als een tweede huid, een beschermlaag bovenop je huid.

De minerale poeders geven je huid een mooie en natuurlijke dekking en glans, liggen zachtjes op je huid en voelen zeer licht en ademend aan.

Hoe meer laagjes, hoe meer dekking. Via de specifieke techniek - laagje per laagje aanbrengen en polishen met de bijhorende Kabuki borstel - smelt het poeder samen met de huid, en door de licht reflecterende deeltjes gaat je huid stralen en krijg je een extra glow.

 

Huid problemen als vergrote poriën, overmatige talg, onzuiverheden, pukkels en acné hebben baat bij het gebruik van minerale make-up poeders.

Minerale make-up: voordelen bij huidproblemen

Dankzij de natuurlijke ingrediënten, is minerale make-up hypoallergeen en geschikt voor zowel de meest gevoelige huid en de acné gevoelige huid. Zinkoxide is een natuurlijk UV-beschermer en heeft kalmerende, genezende en ontstekingsremmende eigenschappen, en beschermt je huid daarnaast ook tegen vrije radicalen.

 

Minerale make-up: voldoende bescherming van je huid tegen UV ?

Een laagje minerale make-up heeft een lichte (!!) extra meerwaarde als bescherming tegen de zon. Want: je zou er een enorme dikke laag van moeten aanbrengen om een gelijkmatige verdeling te verkrijgen. Ideaal: breng een laagje make-up aan na je SPF. Er zijn ook SPF 50 zonnepoeders die je extra kan inzetten, maar ook daar: voorzie eerst een SPF serum of crème voor maximale bescherming.

 

Hoe gebruik je minerale make-up

Start met een schoon, gereinigd gelaat, en breng de nodige serums, dagcrème en SPF aan.

De beste primer voor minerale make-up is een glad gelaat dat goed verzorgd is met de juiste ingrediënten. De poeders hechten zich aan je huid, en mengen zich met je eigen huidvetten en producten.

Start met een minimale hoeveelheid poeder, en neem dit op de Kabuki borstel. Plaats dan de borstel op je gelaat, stip een aantal keer rondom de t-zone (eerst afgifte poeder) en begin dan cirkels te maken. Hoe langer je ronddraait, hoe meer de poeders zich vermengen, hoe meer egaliteit en glow.

Wil je graag meer dekking; breng dan een tweede of zelfs derde laag aan. Opgelet: beter meerdere dunne laagjes dan 1 dikke laag.

 

 Essentiële tool minerale make-up Kabuki borstel of kwast.

Essentiële tool: de Kabuki borstel of kwast.

Deze heeft veel korte haartjes die dicht bij mekaar zitten, zijn zacht en nemen het poeder goed op.  Dankzij de korte Kabuki borstel, kan je steeds draaiende bewegingen maken. Dankzij deze tool verdeel je het poeder over je gelaat (en hals). Tip: reinig je borstel elke week (check deze handige zeep).

 

Essentiële afwerking: Synbiotic Skin Spray is de ideale fixing spray

De ideale setting spray na minerale poeders: deze frisse nevelspray met probiotica fixeert je make-up en geeft je huid een extra glow, dankzij goede bacteriën die je huid barrière herstellen. Setting, fixing, repairing. Bekijk hier.

 

CONCLUSIE: voordelen van mineralen voor de huid

Minerale make-up is dus ook dé aanrader voor de acné gevoelige huid. Dankzij de kalmerende en ontstekingswerende eigenschappen van zink heeft jouw huid zelfs baat bij het gebruik van deze make-up, en de ingebouwde UV filter vormt een extra beschermingslaag bovenop je skincare routine. Met minerale make-up kan je de rode, geïrriteerde huid met ontstekingen veilig bedekken, en krijgt je huid net dat beetje extra glow.

 

 i am klean minerale make-up met loose foundation powders zijn de beste voor de acné gevoelige huid.

Merk in de kijker: i.am.klean minerale make-up van Belgische makelij

I am klean, net zoals hun merk duidelijk aangeeft, is 100% vegan mineral make-up met respect voor je huid. Zij produceerden een aantal artikelen met losse poeders, waaronder basis foundations  bronzers, highlighters en blush, maar er zijn ook liquid foundations, lipsticks en lipgloss, tot oogschaduw en mascara, waarbij minerale poeders worden gemengd met allerlei andere ingrediënten.

Belgischduurzaamgezond en luxueus. Naast gezond voor je huid en natuurlijk, is het bovendien ook een duurzaam merk, dankzij hervulbare palletten en sticks.

Bekijk het volledige assortiment van i.am.klean.

  

OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Voordelen van liquid foundation: lees meer.

De zachtste eye make-up remover: bekijk hier.

Huidverzorging voor de vette acné huid: bekijk hier.

Terug naar blog