Minerale make-up met natuurlijke ingrediënten verbetert de acné huid Skincare Boulevard

Hoe minerale make-up met natuurlijke ingrediënten de huid verbetert

Heb jij een onzuivere huid en gebruik je make-up om je huid probleem te coveren ? Zie je pigmentvlekken of donkere kringen en gebruik je oranje tinten coversticks om pigmenten te verdoezelen ? Vind je rode vlekken vervelend en gebruik je daarom make-up ?

Niet onlogisch: we verbergen onze issues onder een laag make-up en proberen zo een egale teint te creëren. Toch kan het gebruik van sommige make-up je probleem stimuleren, en vaak benadrukt de olie in make-up onzuiverheden of schilfers nog meer.

Ga jij op date, nemen ze net vandaag die nieuwe foto’s voor de company website of kom je graag altijd met een mooie make-up voor de dag ? Zeg ja tegen make-up, maar kies voor make-up op basis van mineralen, die helpt je huid zelfs te verbeteren. Ik ben grote fan van mineralen, en ik vertel je op deze blog graag waarom ;)

 

OVER DE AUTEUR:  Kris Schoeters is ondernemer, skin expert en gepassioneerd bezig met huidverzorging op een natuurlijke manier. Haar doel: iedereen beter leren smeren. Want een mooie huid, die begint thuis in de badkamer. Meer weten ? Lees het verhaal van Kris.

  

Wat is minerale make-up

Minerale make-up is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten die ontstaan door geologische processen; zoals mica, zinkoxide, titanium, en ijzeroxides. Deze mineralen worden tot een zeer fijn poeder vermalen waardoor ze geschikt zijn om te gebruiken als make-up.

Minerale make-up is niet nieuw: je kan de oorsprong terug dateren tot de Grieken en Romeinen, en zelfs schoonheidskoningin Cleopatra die al kohl gebruikte rond haar ogen.

Welke mineralen vind je in minerale make-up

  • IJzeroxiden. Minerale pigmenten die worden gebruikt om de juiste kleur te krijgen.
  • Zink is een natuurlijke zonbeschermer, werkt helend en verzacht de huid. Het vermindert roodheden en minimaliseert het aantal ontstekingen.
  • Titaniumdioxide. Mineraal met een sterk dekkend vermogen, dat licht reflecteert en heeft van nature ook een SPF factor rond de 15. Het is één van de meest efficiënte ingrediënten die beschermen tegen UV-stralen.
  • Mica. Bevat licht reflecterende deeltjes, zorgt voor een mooie glinstering en vormt een mooie glow op je huid.
  • Boron Nitride. Bacterieremmend, ontsmettend en absorberend. Het zorgt ervoor dat de make-up goed samensmelt met je huid en de make-up er niet als een masker op blijft liggen.
  • Silica. Houdt het vocht vast in je huid en zorgt daardoor voor een optimale hydratatie. Daarnaast zorgt het ervoor dat je huid zijdezacht aanvoelt.

Gezonde voordelen van minerale make-up

Omdat minerale make-up enkel natuurlijke ingrediënten bevat, zijn er een aantal (gezonde) voordelen aan verbonden: 

  • Minerale poeders smelten niet, dus je kan ze alle dagen gebruiken, ook tijdens hete zomerdagen;
  • Minerale poeders laten de poriën ademen, ipv ze af te sluiten, daardoor krijgen ontstekingen minder kans
  • Minerale poeders zijn vrij waterresistent, dus je kan zelfs zweten en ermee sporten
  • Minerale poeders hebben een ingebouwde UV-bescherming: zowel titanium dioxide als zinkoxide reflecteren UV-stralen en fungeren als een (lage, maar toch) zonnefilter.
  • Minerale poeders bevatten zink: deze heeft kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen
  • Minerale poeders zijn samengesteld uit pure pigmenten, zonder kunstmatige geur- en kleurstoffen, parabanen en conserveermiddelen
  • Minerale poeders zijn meestal lang houdbaar, omdat ze geen kunstmatige conserveermiddelen bevatten

Second skin make-up met mineralen

Minerale make-up wordt vaak beschouwd als een tweede huid, een beschermlaag bovenop je huid.

De minerale poeders geven je huid een mooie en natuurlijke dekking en glans, liggen zachtjes op je huid en voelen zeer licht en ademend aan.

Hoe meer laagjes, hoe meer dekking. De poeders, ook als deze in een liquide vorm of stick verwerkt zijn, smelten samen met de huid, en door de licht reflecterende deeltjes gaat je huid stralen en krijg je een extra glow.

Minerale make-up: voordelen bij huidproblemen

Dankzij de natuurlijke ingrediënten, is minerale make-up hypoallergeen en geschikt voor zowel de meest gevoelige huid en de acné huid. Zinkoxide is een natuurlijk UV-beschermer en heeft kalmerende, genezende en ontstekingsremmende eigenschappen, en beschermt je huid daarnaast ook tegen vrije radicalen.

Minerale make-up: beschermt ook tegen UV

Een laagje minerale make-up kan een lichte meerwaarde hebben als bescherming tegen de zon, want gemiddeld bevat minerale poeder een SPF 15. Nadeel: je zou er een enorme dikke laag van moeten aanbrengen om een gelijkmatige verdeling te verkrijgen.

Wel ideaal zijn specifieke minerale zonnepoeders, die spf 50 bevatten: deze (zoals Sunny Ever After SPF 50)  kan je dan ook extra inzetten (na je zonnecrème) om overdag bij te poederen, voor maximale bescherming.

Gebruikstip bij minerale make-up

De beste primer voor minerale make-up is een glad gelaat dat goed verzorgd is met de juiste ingrediënten. De poeders hechten zich aan je huid, en mengen zich met je eigen huidvetten en producten.

Bereid je huid dus altijd voor: start met een schoon, gereinigd gelaat, en breng eerst de nodige serums, dagcrème en zonnecrème aan.

Gebruik steeds een minimale hoeveelheid poeder of liquid. En breng deze aan over je gezicht en hals. Gebruik een specifieke borstel om het product aan te brengen zodat het zich vermengd met je eigen huidvetten.

Hoe beter het poeder zich vermengt, hoe meer egaliteit en glow.

Wil je graag meer dekking; breng dan een tweede of zelfs derde laag aan. Opgelet: beter meerdere dunne laagjes dan 1 dikke laag.

Meer glow:  gebruik een fixing spray na minerale make-up

Fixeer je minerale poeders met een vochtinbrengende spray, die je make-up look afwerkt. De ideale setting spray na minerale poeders is Synbiotic Skin Spray, frisse nevelspray met probiotica fixeert je make-up en geeft je huid een extra glow, dankzij goede bacteriën die je huid barrière herstellen. Setting, fixing, repairing. 

 

CONCLUSIE: minerale make-up heeft veel voordelen voor de huid

Minerale make-up is dé aanrader voor elke huid,  en bij huid problemen.

Dankzij de kalmerende en ontstekingswerende eigenschappen van zink heeft jouw huid zelfs baat bij het gebruik van deze make-up, en zonnepoeders met extra UV filter vormen een extra beschermingslaag tegen zonneschade bovenop je skincare routine. Met minerale make-up kan je roodheid en ontstekingen veilig bedekken, en krijgt je huid net dat beetje extra glow.

 

 Cosmetic bag Skincare Boulevard

Merk in de kijker: i.am.klean minerale make-up van Belgische makelij

i.am.klean, net zoals hun merk duidelijk aangeeft, is 100% vegan mineral make-up met respect voor je huid. Kies uit een assortiment foundations, liquid foudation, bronzers, highlighters en blush, maar er zijn ook varia lipsticks en oogschaduw en mascara, allemaal op basis van gezonde minerale poeders.

Belgischduurzaamgezond en luxueus. Naast gezond voor je huid en natuurlijk, is het bovendien ook een duurzaam merk, dankzij hervulbare verpakkingen.

Bekijk het volledige assortiment van i.am.klean.

  

OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Voordelen van liquid foundation: lees meer.

De zachtste eye make-up remover: bekijk hier.

Huidverzorging voor de vette acné huid: bekijk hier.

Terug naar blog