Gladde huid voor gans je lichaam, ook voor je billen I Skincare Boulevard

Zo krijg je gladde billen: verzorgingsadvies voor een gladde, strakke lichaamshuid

Ik kan deze blog meteen beginnen met oplossingen voor cellulite (de bobbelige structuur van de huid en het onderhuidse bindweefsel), maar een gladde huid op de billen is meer dan je cellulite aanpakken alleen. Jawel het hoort erbij, maar waarom stoppen bij de billen ?

Ik vertel je hoe jij én je billen én de rest van je lichaam gladder en strakker maakt. Ik geef je tips rond huidverzorging, actieve producten en focus op bewegen, ondersteunende voeding en vitamines. Zodat je kan pronken met een gladde huid; van billen tot top en teen.


OVER DE AUTEUR:
Kris Schoeters is ondernemer, skin expert en gepassioneerd bezig met huidverzorging op een natuurlijke manier. Haar doel: iedereen beter leren smeren. Want een mooie huid, die begint thuis in de badkamer. Meer weten ? Lees het verhaal van Kris.


Wat is cellulite en welke factoren verergeren de sinaasappelhuid ?

Cellulite is normaal en hoort bij het vrouwelijk lichaam zoals een tonic bij gin. Het verschijnen van cellulite is verbonden aan genen en hormonen, en wordt beïnvloed door voeding, beweging en oa verzorging.

Cellulite staat voor sinaasappelhuid of putjes die worden gevormd door afwijkingen in het bindweefsel en vetweefsel (deze bevinden zich onderaan, in de diepste huidlaag) en daarvoor zijn er dus vaak meerdere oorzaken: genetica, inflammatie in het lichaam door een ongezonde levensstijl zoals te weinig bewegen, te veel ongezonde vetten en suikers, ongezonde gewoonten als roken en alcohol, bepaalde medicatie. Ook veroudering (verslapping van het bindweefsel en de huid) speelt een rol, en de hormonale invloed (teveel aan oestrogeen, daling in groeihormonen).

De aanwezigheid van cellulite wordt trouwens vaak gekoppeld aan vb spijsverteringsstoornissen, constipatie of leveraandoeningen en sowieso aan circulatie problemen, ontstekingen en het daaraan gerelateerde ophouden van vocht.

Wie minder spiermassa heeft en daarbij een slechte doorbloeding, heeft in regel meer kans op cellulite, maar zelfs een mager en / of gespierd, zelfs actief persoon kan nog steeds last hebben van de gekende putjes in de billen.

Wat kan je doen aan cellulite ?

Ik krijg als huidexpert vaak vragen over cellulite, en dit is mijn advies: focus je niet op de sinaasappelhuid en de putjes in je billen.

Focus op een gezonde darm, en op een gezonde manier van leven en daardoor wordt je huid ook strakker, met een betere bloeddoorstroming en afval verwerking, en een stabielere hormonale huishouding.

Natuurlijk kan je de cellulite zone lokaal gaan behandelen met een scrub en een specifiek product (die optie geef ik je hieronder ook mee), maar ik wil je vooral motiveren om meer te doen. Hoe krijg je gladde billen en een gladde huid over gans je lichaam

Ik ben zelf al heel lang bezig met de gezondheid van mijn darmen en spijsvertering omdat ik, zoals de meeste mensen, de negatieve gevolgen begon te merken van mijn westerse levensstijl. De voorbije jaren verdiepte ik me in thema’s als de verbeterde lever- en galwerking, intermittend fasting, low carb en gezonde vetten, en focus ik me fel op gezonde darm voeding. 

En dat zie ik absoluut ook aan mijn huid. De huid is egaler, steviger en ik heb veel minder last van ontstekingen dan ooit. Ik verzamelde 5 belangrijke tips voor je, en ik deel ze graag allemaal met je voor een gladde huid (van top tot teen).


1. Beweeg meer !

Onze zittende lifestyle is absoluut nefast … dus beweeg elke dag ! Adem bewuster, span je echt eens in en laat daarbij het bloed stromen, stimuleer de lymphe, en bouw spieren op.

  • meer bloeddoorstroming zorgt voor verbeterde aanvoer van voedingsstoffen en versterkt alle weefsels;
  • meer lymfedrainage: zeker in gebieden waar je veel cellulite ziet, zitten lymphe vloeistoffen en de afvalstoffen die ze moeten afdrijven, ‘opgesloten’ in de cellen. Hoe meer drainage, hoe meer de vloeistoffen en de toxische afval, kunnen worden afgevoerd;

Een wandelingetje is een goed begin, beter nog is elke dag voldoende (10k – 15k) stappen zetten aan een flink tempo ! Ik liet me alvast inspireren door Lies Helsloot, de take you time expert die iedereen aan het wandelen krijgt als onderdeel van een gezonde levensstijl.

Ook in de badkamer kan je door het toevoegen van een aantal ‘routines’ ervoor zorgen dat bloeddoorstroming en lymphedrainage worden gestimuleerd, en meteen ook de huid extra zacht maakt. Wat denk je van drybrushing? Dit is een techniek die je kan uitvoeren met Peach Blossom Drybrush, een zachte borstel die je inzetten ook bij cellulite.

Tip: begin steeds aan de tenen en werkt langzaam, zonder extra druk, in circulaire bewegingen naar boven toe (richting je hart). Geef extra aandacht aan: de liesstreek, de buik, de oksels. Maak er een gewoonte van, elke dag. 

Maar ook spierkracht trainen, wordt vaak vergeten en blijft een zeer belangrijk punt: ikzelf ‘work out’ tot 3x per week, om spieren op te bouwen, en focus vooral ook op de grootste spiergroepen: benen, rug. Wat meer spieren betekent meer tonus, meer stevigheid voor de huid, maar ook meer vetverbranding, waardoor de vetmassa afgebouwd wordt, en dus de druk op de weefsels kan verlichten.


2. Verzorg je huid beter met scrubs en crèmes:

Je huid verzorgen en tegelijk masseren: dat is ook stimulatie ! Dat doe ik door bijvoorbeeld een wekelijkse zachte scrub, met deze PhytoActive Scrub, van teen tot top.

Deze bodyscrub is een 2-in-1: de dode huidcellen verwijderen, de huid verfijnen, en tegelijkertijd – dankzij de cirkelvormige bewegingen van teen tot top – een zachte stimulatie van de lymphebanen. 

Specifiek voor de cellulite: Slim & Firm

Lokaal je huid gaan verstevigen én stimuleren kan met Slim & Firm: deze specifieke cellulite-crème verfijnt de contour en verstevigt de huid. Ik begon deze een tijdje geleden te gebruiken op mijn moeilijke zones die nog meer aandacht konden gebruiken: mijn billen en mijn bovenarmen en ja, mijn huid werd zachter en gladder en toch wel ook fijner en beter qua contour.

Zalige zachte en gehydrateerde huid: lotions & olie

De gezondste bodylotion is goed voor je microbioom: met Prebiotic Body Lotion doe je meer dan een crème smeren alleen. Deze lichaamscrème bevat meer dan 22% zachte plantaardige Karité - en olijfboters die de huid snel extreem hydrateren en is ook nog eens super vriendelijk voor de eigen huid bacteriën.

Pure verwennerij dankzij deze luxueuze all-over body oil: Radiance Body Oil is een rijke bron van antioxidanten en essentiële ingrediënten. De lichtgewicht formule deze lichaamsolie maakt je huid instant super glad. Trekt snel in en ruikt zeer lekker.

Een schuim dat ook een lotion is, en die je ook als aftersun kan gebruiken: de Foam Tastic Things is een wonderlijke bodylotion met vele functies. De formule stimuleert huidvernieuwing, en verbetert de huid barrière en elasticiteit van de huid. Dankzij oa niacinamide krijg je sneller herstel van de verbrande huid na zonnecontact.


3. Eet meer gezonde voeding 

Eet gezonder en meer biologisch, en kies voor voeding die rijk is aan polyfenolen. Dit zijn stoffen in planten die als een antioxidant werken. Voedingsmiddelen rijk aan polyfenolen zijn bijvoorbeeld blauwe en rode vruchten, groene thee, pure chocolade, olijfolie, noten.

Eet zo gevarieerd en onbewerkt mogelijk om de lever te ontlasten en een goede ontgifting mogelijk te maken. Ik eet vooral veel blauwe bessen en rode vruchten, maar ook groenten zoals witloof (en andere zoals groene asperges) die inuline bevatten (natuurlijke prebiotica), en rucola en artisjokken (veel bitters), die allemaal de darmgezondheid en vertering stimuleren.  

Let ook op met alcohol: verminder tot 1 à 2 x per week maximaal, en beperk tot de puurste en meest suikervrije vorm (champagne brut, gin met spuitwater). Drink daarbij voldoende water om te compenseren. Ik drink trouwens elke avond thee van MARIA DISTEL; die de lever ondersteunt!


4. Neem mineralen, vitamines en collageen

Naast gezonde voeding kan je ook kiezen voor:

Vitamines, mineralen, collageen en antioxidanten die je lichaamsprocessen ondersteunen en beschermen van binnenuit, om degeneratie van de cellen tegen te gaan.

  • Magnesium-posome: magnesium reguleert enorm veel processen in je huid, en werkt stressverlagend door de weerstand op te bouwen, en regelt de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van je spieren
  • Resveratrol: sterk anti-age antioxidant die de vorming van vrije radicalen beperkt en de weefsels beschermt
  • C-posome: krachtige Vitamine C, onmisbaar voor een stevige huid en gezond collageenweefsel
  • Collageen supplementen: doeltreffend in huidversteviging en hydratatie. Eén van de beste manieren om je huid glad en strak te houden. Collageen toevoegen verstevigt merkbaar de huid, waardoor de structuren meer elasticiteit en weerstand tegen de verharding van het bindweefsel (en de vorming van kuiltjes). 


5. Keep a positive mind

Want stress, en vooral ook chronische stress zorgt voor de aanmaak van cortisol waardoor inflammatie van de weefsels vermeerderen, en de vetopslag wordt bevorderd. Stress vooral niet over cellulite, want dit is een normaal fenomeen dat samenhangt met oestrogenen (vrouwelijk hormoon). Focus op de gezondheid van je lichaam, en zorg eerst goed voor jezelf.

Zit je in een stressvolle situatie ? Werk of privé ? Zoek iemand om mee te praten, en ‘lucht’ vooral je hart. Ik combineer elke dag een flinke wandeling met een diep gesprek. Mijn man is een ideaal klankbord, maar soms is dat een vriendin, of ik praat soms tegen mezelf 😉

Hou je gedachten positief en vrolijk, en vooral: richt jezelf op het doel dat je wil behalen. Ikzelf ga regelmatig aan de slag met mijn doelen en affirmaties, en ik vermijd heel bewust te gaan piekeren. Dat lijkt soms moeilijk, maar deze actie - je brein op positiviteit te richten – is iets dat je kan gaan trainen, net zoals een spier.

En last but not least ! Zorg voor een goede, kwalitatieve nachtrust. Tijdens de slaap zal het slaaphormoon melatonine als antioxidant de laaggradige ontsteking in het lichaam verlagen.


OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Verouderen is fact of life, maar dat wil niet zeggen dat je niets kan doen aan diepe rimpels of huidverslapping. Houd je huid in topshape met deze tips: blog 'wat werkt echt tegen huidveroudering'

Heeft het zin een collageen supplement te nemen ? Dat vroeg ik me ook af. Lees er alles over op de blog.

Producten voor het lichaam: van olie tot tanning, cosmetica voor de huidverzorging van je lichaam vind je in deze collectie.Terug naar blog