Hoe darm bacteriën invloed hebben op de huid Skincare Boulevard

Hoe je darmen invloed hebben op het microbioom van je huid

Wist dat jouw darmbacteriën invloed hebben op de kwaliteit van je huid, op de gevoeligheid en zelfs in directe relatie staan met jouw gezonde glow ? Hoe gelukkiger en gezonder het bacteriële ecosysteem in je buik, hoe meer je dat zal zien aan de buitenkant: darmen in balans zorgen voor een gladde, frisse en kalme huid met een natuurlijke glans.

De bacteriën in onze darm en die van onze huid, staan in directe relatie met mekaar. De darmbacteriën leven in een donker, vochtig klimaat, afgesloten van zuurstof. De huid bacteriën daarentegen leven in een drogere, eerder zure en zuurstofrijke omgeving. Toch kan je alle twee de ecosystemen benoemen als familie van elkaar: ze beïnvloeden mekaar door middel van onder andere jouw immuunsysteem.

Jouw huid microbioom, verzamelnaam voor de bacteriën, gisten en schimmels die op jouw huid leven, staan onder grote druk van UV-straling, medicatie, verkeerde cosmetica, ziekmakende virussen ea. Terwijl we hier bij Skincare Boulevard dankzij onze huidtest met advies ervoor zorgen dat we je huid super goed en aangepast verzorgen om 1000x weerbaarder te worden en actief te herstellen, kan het toch zijn dat je, ondanks alle inspanningen in de badkamer, af en toe nog last hebt van opstootjes zoals roodheid, acné, droge schilfers, trekkerige huid ea

 

Synbiotic Skincare bevat probiotica en prebiotica, en zijn echte lifesavers voor je huid en microbioom

 

Eén van onze favoriete hulpmiddelen – sommigen noemen het zelfs de lifesavers van de huid barrière – zijn de Synbiotic Skincare producten. Deze bevatten probiotica en prebiotica, in een serum en een spray en meerdere volumes. Deze producten kalmeren en herstellen je huid microboom door miljarden gezonde bacteriën (pro) en hun gezonde voeding (pre) toe te voegen aan je huid. Door de barrière te versterken geven we je huid de kracht om zichzelf te verbeteren; de meest natuurlijke manier van herstel.

Als de dagelijkse huidverzorging op punt staat, wordt het tijd dat we kijken naar onze darm.

 

Hoe kan je de bacteriën in de darm verbeteren ?

Tijdens de begeleiding van onze klanten en hun huidverzorging merken we vaak dat mensen die klachten hebben als rosacea, acné of een heel reactieve huid, ook vaak last hebben van constipatie, winderigheid, opgeblazen darmen en pijn in de buik, leaky gut, overprikkelde darmen en zelfs diarree.

Al deze tekenen van disbalans in de darmen, uiten zich vooral in tijdelijke tot langdurige ontstekingen, die op hun beurt vaak leiden tot een overdrive of onderdrive van ons afweersysteem, en daarmee naar een scala van huidproblemen:

  • roodheid, jeuk en schilfers
  • grauw, dof en grijs,
  • varia allergieën,
  • overgevoeligheid in het algemeen van de huid, aan zon / UV maar ook aan cosmetica of warmte
  • rosacea en acné,
  • sneller afbraak van collageen ,
  • de productie meer rimpels

Of het nu een tijdelijke fenomeen is (geïrriteerde darmen na de vakantie of feesten) of een permanente situatie, het is dus belangrijk om de ontsteking in de darm te verminderen, en te zorgen voor darmen in balans. op twee grote aandachtspunten voor je darmen:

 

 

1. Een gezonde levensstijl, met focus op voeding

Een gezonde levensstijl omvat: stop met roken, beweeg elke dag voldoende, hydrateer beter, vermijd stress en alcohol en neem alleen hoogstnodige medicatie. 

Ook voeding is een belangrijke pijler, en het mag gezegd worden: de goede bacteriën in jouw darm houden enorm van gezonde voeding. De grootste killers voor jouw buik ecosysteem zijn ongezonde vetten, suikers (incl koolhydraten als brood, en suikers uit alcohol) en zuivel. Hoe meer aangepast de voeding is aan de darm, hoe vlotter de spijsvertering werkt, en hoe beter de vertering en transit, hoe minder risico op ontstekingen.

Geef jouw darm bacteriën dan ook specifiek bacterievoedsel. Deze zijn de absolute favorieten van de goede darm bacteriën:

* INULINE, prebiotische suiker

Inuline is een type oplosbare vezel, met de eigenschappen van een prebiotische suiker. Maw: inuline is een vezel die niet wordt verteerd door de maagsappen, en daardoor in de darm belandt waar het als een prebioticum fungeert. Prebiotica helpen om het aantal goede bacteriën in ons spijsverteringsstelsel te voeden en hun groei te ondersteunen.

Bronnen van inuline vind je in knoflook, aspergewortels, artisjok, aardpeer, pastinaak, andijvie en cichoreiwortel, die allemaal 15-20% inulinegehalte hebben. Inuline kan ook worden gevonden in een aantal meer gangbare voedingsmiddelen zoals bananen, uien, prei en gerst, hoewel veel van deze slechts een 1-5% inulinegehalte hebben.

** RESISTENT ZETMEEL

Resistent zetmeel, ergens te vergelijken qua werking met de inuline, is een type zetmeel dat niet wordt verteerd door de dunne darm. Daarom valt het in de categorie van voedingsvezels. Resistent zetmeel wordt wel in de dikke darm gefermenteerd en kan zo een positief effect hebben op de darmflora.

Bronnen van resistent zetmeel:

Onrijpe bananen, witte - rode - groene bonen, erwten, linzen, gerst, afgekoelde aardappelen, afgekoelde rijst, havermoutpap of pap met granen en zaden. 

 

Hoe kan je je darmen verbeteren met supplementen

2. Supplementen die helpen bij vertering en darmkwaliteit 

Ondersteunende supplementen zorgen mee voor een instroom van goede bacteriën of probiotica net zoals Synbiotic Skin Serum & Spray dat doen voor jouw huid. Opgelet: supplementen hebben het beste effect gecombineerd met gezonde ondersteunende voeding.

Ik richt graag jouw aandacht op deze vier producten: supplementen met probiotica en enzymen, met natuurlijke vitale ingrediënten, met de grootste zuiverheid en bio beschikbaarheid.

 

1. Super 8+ herstelt snel de balans van de darm

Super 8+ bevat 8 bacteriestammen met in totaal 42 miljard levensvatbare micro-organismen en is speciaal ontwikkeld in een hoge maar veilige dosis om de darmen snel terug in balans te brengen.

Vooral geschikt als het echt even fout gaat: ik denk daarbij vooral aan periodes dat je onregelmatig eet, andere voeding of besmet drinkwater neemt of overmatig veel eet, zoals tijdens vakantie of reizen, feestdagen, ed. De probiotica in deze formule brengen je darmen snel weer op orde.

👉🏻 Ontdek SUPER 8+

 

 2. Enzyme Blend

Plantaardige spijsverteringsenzymen die je helpen bij het normaal verteren van vetten, proteïnen, koolhydraten, oplosbare vezels, zetmeel, melk en (samengestelde) suikers.

Heel handig in periodes met te veel eten - zoals de feestdagen - maar ook als je bepaalde voeding niet goed verteert. Sommige mensen hebben last van bonen, of van melkeiwitten of van bepaalde kazen. De enzymen ondersteunen je vertering.

👉🏻 Ontdek Ultimate Digestive Enzyme Blend


3. Adult's Blend reguleert en herstelt de balans van de darm bacterie

Adult's Blend voedingssupplement bevat Bifido- en Lactobacteriën, 6 specifieke bacteriestammen met 17 miljard levensvatbare micro-organismen die bedoeld zijn voor de ondersteuning van de darmwerking volwassen mannen en vrouwen.

Deze probiotica kan je regelmatig bijnemen en inzetten voor normale werking, voor een betere transit en daardoor uiteindelijk een frissere huid. 

👉🏻 Ontdek Adult's Blend

 

4. C-posome: de vitamine C booster

Vitamine C is onmisbaar voor immuunsysteem en is een krachtige antioxidant, maar vitamine C is ook onmisbaar voor onze huid: ze zorgt oa mee voor een gezonde collageenvorming. 

Deze C-posome bevat vitamine C1, en wordt snel door de darmen en het lichaam opgenomen. Ideale boost tijdens de winter, en extra ondersteunend aan een mooie huid.

 👉🏻 Ontdek C-posome vitamine C

 

 

Ook interessant voor jou:

Ontdek probiotica voor de huid: Synbiotic Skincare helpt je huid microbioom

Nog meer producten voor gezonde darmwerking: de collectie Vitaminen en Supplementen

Voordelen van Collageen Supplementen: op de blog 

 

 

 

Terug naar blog