Supplementen, vitamines en collageen verjongen je huid van binnenuit en zijn onmisbaar als aanvulling op je dagelijkse huidverzorging


Onze huid: wat een invloeden heeft deze te verduren ! Stress, zonlicht, pollutie, te weinig slaap, snelle of geen of geen aanpaste verzorging, ongezonde voeding, medicatie. No wonder dat onze huid soms echt dof, ruw, en trekkerig is. Dat onze huid er ongezond uitziet, vaal en grauw, met vele rimpels en verslapt !

Naast een routine op maat met aangepaste reiniging, serums en crèmes en bescherming, raad ik dan ook aan om je huidkwaliteit te gaan boosten van binnenuit. Hier vind je advies en tips voor een vollere, soepele en gezonde huid.


Water
Drink dagelijks voldoende water, 1.5 liter.

Want verlies van lichaamsvocht in het algemeen, zelfs 1% verlies, is al een vorm van uitdroging. Uitgedroogde cellen vernieuwen zich slechter, waardoor natuurlijk celdeling minder vlot verloopt en gifstoffen zich ook kunnen stapelen. Blijf dus hydrateren, drink water. Voeg eventueel ‘vitamine C’ toe aan jouw water: met schijfjes komkommer, citroen of limoen, of aardbeien.

Kleine nota: water drinken is top, maar let trouwens op met alcohol, deze dehydrateert jouw huid sterk !

Voeding

Goede vetzuren geven de huid een gezonde boost van binnenuit. Eet daarom voldoende plantaardige oliën zoals pure virgin cocosolie, maar ook vis, noten en avocado’s. Alhoewel we daarmee meestal gemiddeld enkel een 5% van onze dagelijkse behoefte aanvullen, is het toch wel een gezond aandachtspunt.

Daarbij staat in relatie het vermijden van: geraffineerde suikers, zuivel en ongezonde vetten. Deze vallen onze darmen aan, en dat merk je vaak meteen aan je huid ! De relatie tussen darm en huid is 100% wisselwerking, dus eet gezonde vetten en vermijd vooral toegevoegde suikers.

Suppletie: vitamines, mineralen, antioxidanten, oliën en collageen

Of je kan natuurlijk gebruik maken van suppletie. Ik ben sowieso zelf persoonlijk voorstander van het aanvullen van mijn dagelijkse routine met bepaalde vitamines, mineralen en oliën. Op korte maar ook op de langere termijn, maken deze extra’s een groot verschil uit in jouw huidkwaliteit !


3 types suppletie die absoluut de moeite waard zijn voor jouw huid:

 

COLLAGEEN
Een dagelijkse aanvulling met collageen. Zoals specifieke collageendrankjes, die bevatten meestal extra hyaluronzuur, extra antioxidanten en vitamines (zoals vitamine C dat onontbeerlijk is voor de beste opname en maximale resultaat).

Bij dit type van producten is er een groot aandachtspunt: de juiste opneembare dagelijkse dosis in combi met een afbreekbaar product dat de cel bereikt, is hier iets waar je best zeer goed op let, kies dus altijd voor het gehydrolyseerde type 1 collageen.

De dagelijkse inname van collageen beschouw ik zelf als een must voor elke huid, om de collageenlaag in dermis te verstevigen, het vasthouden van vocht te bevorderen, en op lange termijn rimpels en huidverslapping onder controle te houden.

👉🏻Bekijk de COLLAGEN LIFT oplossingen (klik hier): verrijkt met Hyaluronzuur en vitamines, voor vrouwen én voor mannen.

OLIE
Er zijn heel wat oliën voor orale inname op de markt, in vloeibare vorm of in capsules, uit varia bronnen geperst of verkregen.

Als jij een product wil gaan selecteren voor jouw huid, dan raad ik je vooral aan om alvast ook te focussen op 2 zeer ‘essentiële vetzuren’: nl de omega 3-6. Deze hebben bewezen reeds na een paar dagen dat de huid zachter en soepeler wordt.

Kies voor een ongeraffineerd product, en voor hoogstaande kwaliteit. De aanvulling van essentiële vetzuren herstelt de gezonde balans binnen een westers voedingspatroon.

👉🏻 Bekijk de ULTIMATE OIL BLEND met Omega 3-6-9 HIER.


ANTIOXIDANTEN
Vrije radicalen, bijproducten van levende cellen (bekijk het als: uitlaatgassen) versnellen de natuurlijke veroudering enorm. Voldoende gezonde voeding én super sterke anti oxidanten bijnemen, gaat dan ook het verouderingsproces tegen. Je lichaam en cellen krijgen meer zuurstof en energie, ontstekingen verminderen, de ‘aanval’ op de cellen wordt beter opgevangen.

👉🏻 Bescherm en verjong van binnenuit: bekijk de RESVERATROL pure anti age HIER.

Naast deze 3 onontbeerlijke suppletie producten, zijn er andere supplementen (vitamine C, magnesium etc) die absoluut de moeite waard zijn om te bekijken ! Check al onze boosters HIER.

🤍 Veel liefs !
Kris

PS: huidverzorging en verjonging van binnen ? Top ! Denk ook aan de juiste verzorging met aangepaste cosmetica. Ontvang advies op maat, doe de online huidtest: START HIER.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.