waarom breken wimpers af verzorgingstips volle lange wimpers Skincare Boulevard

Vermijd afgebroken wimpers met onze verzorging en make-up tips

Zo mooi als ze zijn en hoe graag we er ook mee ‘batten’, wimpers dienen vooral om de ogen te beschermen tegen vuil en helpen bij sensorische functies zoals knipperen. Wimpers zijn dus functioneel, en we hebben ze nodig, maar we willen ze ook graag lang, vol en mooi. Soms breken onze wimpers af, of vallen uit, en dat willen we maar al te graag vermijden !

Waarom breken wimpers af

Wimpers zijn samengesteld uit keratine - hetzelfde eiwit waaruit haar en nagels bestaan - maar ze zijn veel fijner en korter dan het haar op je hoofd, en heel delicaat. Door die kwetsbaarheid zijn wimpers erg gevoelig aan schade en breken wimpers snel af.

Eén van de grootste boosdoeners waardoor wimpers sneller kunnen afbreken, is make-up (woepsie). Vooral wanneer je je ogen 's avonds niet goed reinigt, merk je dat je wimpers sneller afbreken. De mascara gaat klonteren en door het bewegen in je slaap breken de wimpers snel af. Een andere oorzaak van afgebroken wimpers is het wrijven in je ogen: zowel bij jeuk of irritatie als bij het gebruik van een demake-up product die je mascara niet goed losweekt waardoor je extra veel gaat wrijven. Beter verzorgen is dus een grote aanrader voor mooie wimpers !

Verzorgingstips voor wimpers

1. Verwijder mascara en andere oog make-up op een zachte manier: gebruik bij het verwijderen van oogmake-up een zachte make-upremover die speciaal is ontwikkeld voor de ogen. Vermijd wrijven of trekken aan je wimpers, omdat ze hierdoor kunnen breken of uitvallen. Doordrenk in plaats daarvan een wattenschijfje met make-up remover, en houd het een paar seconden zachtjes tegen je gesloten ooglid zodat de make-up kan oplossen voordat je het zachtjes wegveegt.

 

TIP: Eye make-up remover van Nannic, een vegan olie op basis van kokos, die make-up losweekt en je wimpers zacht maakt.

2. Vermijd waterproof mascara: hoewel waterbestendige mascara geweldig kan zijn voor speciale gelegenheden, kan regelmatig gebruik ervoor zorgen dat je wimpers brozer worden. Waterproof formules vereisen vaak krachtiger wrijven om te verwijderen, wat kan leiden tot beschadiging van de wimpers. Kies voor gewone mascara voor dagelijks gebruik.


Tip: Big&Bold Natural Mascara by i.am.klean is een vegan, all natural zwarte mascara die je wimpers langer en voller maakt, niet-waterproof.

3. Wees voorzichtig tijdens het aanbrengen van make-up: vermijd bij het aanbrengen van mascara of eyeliner overmatige laagjes of agressief borstelen. Zachte, gelijkmatige bewegingen zullen je wimpers minder snel belasten.

4. Gebruik een schoon mascaraborsteltje: om klonteren te voorkomen en de mascara gelijkmatig te verdelen, gebruik je een schoon mascaraborsteltje (je kunt wegwerpborstels krijgen) om door je wimpers te kammen na het aanbrengen van mascara.

5. Wees voorzichtig met valse wimpers: als je plak wimpers gebruikt, breng deze dan voorzichtig aan met een geschikte lijm. Gebruik bij het verwijderen een make-up remover om de lijm voorzichtig op te lossen voordat je ze eraf trekt. Pas op dat je tijdens het proces niet aan uw natuurlijke wimpers trekt.


6. Overweeg een lash booster: zoals de Lash Primer. Deze wimper primer verlengt en versterkt de wimpers. Met ingrediënten uit sperziebonen en klaver is deze alvast 100% vegan én ideaal als basis voor gezonde wimpers, die meteen langer en voller worden.

 


7. Zorg voor een gezond dieet: een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan vitamines en mineralen draagt bij aan de gezondheid van uw haar, huid en nagels, inclusief uw wimpers. Vitaminen zoals biotine en B-vitamines zijn bijzonder belangrijk voor de gezondheid van jouw haar. Dankzij voedingssupplementen vul je eventuele tekorten snel aan. Tip: HAIR supplement met biotine, keratine en druivenpitextracten boost de gezonde haargroei.

8. Blijf gehydrateerd: voldoende water drinken is essentieel voor het behoud van gezond haar, inclusief wimpers. Hydratatie ondersteunt de algehele gezondheid van je haarzakjes.

9. Vermijd overmatig of onvoorzichtig krullen: overmatig gebruik van wimperkrullers kan de wimpers verzwakken en beschadigen. Als je toch een krultang gebruikt, zorg er dan voor dat deze schoon is en je niet aan je wimpers trekt.

CONCLUSIE: de zachte verzorging van wimpers is dé sleutel tot lange, volle wimpers en een prachtige blik.


OOK INTERESSANT VOOR JOU:


Meer minerale make-up: bekijk het i.am.klean assortiment
Donkere kringen of wallen ? Lees onze tips voor een frisse oogcontour
Blogpost: Rimpeltjes onder de ogen: wat kan je eraan doen

Terug naar blog