Skin Cycling huidverzorgingsroutine met peeling en retinol Skincare Boulevard

Skin Cycling huidverzorgingsroutine met peeling en retinol

 

Wie over het net scrolt, heeft het ongetwijfeld al gezien: Skin Cycling is dé hype. Van artikelen in MarieClaire tot video’s op TikTok: iedereen is into Skin Cycling. Maar wat is het en hoe kan je deze methode vergelijken met het Start to Peel plan bij Skincare Boulevard ?

  

Wat is skin cycling ?

Skin cycling is een huidverzorgingsroutine op basis van een rotatiesysteem, ontwikkeld door dermatoloog Whitney Bowe, van vier nachten: twee nachten behandelen gevolgd door twee nachten herstel. Zo werkt het volgens het Bowe principe:

 • Nacht 1: Reinigen, exfoliëren met een chemische exfoliant (peeling crème), hydrateren.
 • Nacht 2: Reinig, breng retinoïde (vitamine A – retinol) aan, en hydrateer.
 • Nacht 3 en 4: Dit zijn herstelnachten, dus gewoon zacht reinigen en voldoende hydrateren. Gebruik vooral hyaluronzuren of een zachte olie.

Binnen de routine van vier nachten, is vooral de keuze van het ingrediënt in nacht 1 en 2 belangrijk. Herhaal elke week gedurende 4 nachten, of herhaal in een continue cyclus. Overdag gebruik je voldoende SPF om je huid te beschermen tijdens en na dit proces.

Het idee of principe achter skin cycling

Het basisidee achter skin cycling is om je huid te peelen (doorlaatbaar maken), en dan intens te behandelen met het (meestal) irriterend, krachtige vitamine A product, dan meteen een pauze in te lassen en te kalmeren met een herstellend product, zodat er een balans ontstaat.

Voordelen van skin cycling

 •  huidirritatie bij herhaald gebruik (dagelijks) van vitamine A voorkomen
 • je huid zal algemeen gezien ingrediënten beter opnemen
 • je kan verschillende huidproblemen aan te pakken

De huid behandelen in dit soort van cycli kan zeer nuttig zijn bij huidverzorgingsroutines voor zowel anti-veroudering als acné als bij een droge huid (waar talg ontbreekt).

Minpunten van skin cycling

 •  Skin cycling is niet altijd geschikt voor mensen met een zeer droge of gevoelige huid, omdat het voortdurend wisselen tussen verschillende producten eerder irritatie en droogheid kan stimuleren
 • In sommige gevallen kan skin cycling verwarring veroorzaken omdat het moeilijk kan zijn om de verschillende producten die in een routine worden gebruikt bij te houden.

Het toepassen van een product als retinol kan risico geven op overbelasting van de huid en vraagt veel aandacht van de gebruiker om voordelen te bereiken zonder schade aan de huid.

 

Start to peel: verwijder overtollige dode huidcellen en maak je huid glad

De Skin Cycling methode versus Start to Peel plan bij Skincare Boulevard

Start to Peel is een methode ontwikkeld door mij – Kris, skin expert bij Skincare Boulevard – om op een veilige doch zeer efficiënte manier, zowel op gezette tijden (kuur) als in een onderhoud, de huid te gaan peelen en behandelen met gerichte actieve ingrediënten.

Het principe achter Start To Peel

 • Peeling kuur van 10 nachten tot 30 nachten,  vooral focus op winter – lente periode
 • Gecombineerd met kalmerende, herstellende en actieve (niet irriterende) ingrediënten en SPF (overdag)
 • Binnen een vaste routine: 10 tot 30 dagen dezelfde routine (lees meer: stappenplan Start to Peel)
 • Die kan herhaald worden ter onderhoud: gemiddeld 2 nachten per week

Voordelen van Start To Peel

 • Overtollige dode huidcellen van de oppervlakte verwijderen: zo wordt ruwe doffe huid weer glad, en zijn er ook minder opeenhopingen van schilfers waaronder slechte bacteriën kunnen gaan woekeren;
 • Cel regeneratie boosten: peelen stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen;
 • De huid meer doorlaatbaar maken voor de opname van actieve ingrediënten die de huid voorzien van een verscheidenheid aan antioxidanten, vitamines en andere ingrediënten om verschillende problemen aan te pakken (rimpels, verlies van elasticiteit, onzuiverheden, reactiviteit, acné, droge huid);
 • De keuze van actief ingrediënt wordt aangepast aan de behoefte van jouw huid;
 • Door de keuze van ingrediënten en techniek, krijgt de huid een scala aan voordelen zoals exfoliatie, hydratatie en behandeling van schilfers, roodheden en puistjes, zonder risico op irritatie;
 • Deze techniek is geschikt voor elk huidtype, ook voor de meest gevoelige en droge huidtypes.
 

Nu meer lezen over de voordelen van peelings ? klik hier.

Start to Peel: het stappenplan. Meer info hier.

 

Skin Cyling vs Start to Peel: welke methode past bij jou ?

Kortom: met Skin Cycling pak je de huid stevig aan door het alternerend gebruik van vitamine A en peelings, bij Start to Peel kies je voor zachtere ingrediënten die door langer gebruik hetzelfde effect behalen, zonder enige irritatie en geschikt voor alle huidtypes.

 

Ook interessant voor jou:

Kalmeren en herstellen: met probiotica bacteriën

Actieve serums: bekijk de collectie.

Het voordeel van peelings voor je huid: lees hier.

Start to peel: stappenplan

 

 

Terug naar blog