Hoe kan je het microbioom van de huid herstellen Skincare Boulevard

Verbeter je microbioom voor een stralend gezonde huid

De wereld waarin wij leven bestaat uit triljoenen bacteriën, en wij als mens leven daarmee samen in harmonie. Ons lichaam is onderdeel van het bacterieel universum en wijzelf vormen ook een wereld van flora: de meeste gekende zijn de bacteriën in onze darm, en we hebben ook een soortgelijk ecosysteem op onze huid.

Hoe meer evenwicht in de bacteriële flora op onze huid, hoe gezonder de omgeving en hoe beter onze immuniteit. Door slechte invasieve bacteriën, versterkt door invloeden als uv-straling, geraakt ons huid microbioom uit balans, en dat merk je meestal aan huidproblemen als: een droge trekkerige huid, onzuiverheden en acné, rode irritatie, dehydratatie, en versnelde huidveroudering. Je kan de balans in je huid bacteriën terugbrengen, door je huid te verzorgen met respect voor je microbioom en andere goede bacteriën of probiotica toe te voegen om schade te herstellen.


Wat is het microbioom van de huid ?

De term microbioom verwijst naar alle micro-organismen die in en op ons lichaam leven, en de huid heeft dus ook haar eigen microbioom. Deze eigen huidflora ontwikkelt zich meteen na de geboorte, zodra de pasgeborene in contact komt met het geboortekanaal en de buitenwereld. Het huid microbioom bestaat uit een onzichtbare laag van bacteriën, schimmels en virussen. Het microbioom, in samenwerking met de huid zelf, vormt mee de zuurmantel of beschermingsfilm van de huid. Die samenstelling van deels symbioten (gezonde huidflora, die netjes samenleven) en een kleiner deel pathogenen (slechte bacteriën) is per persoon steeds uniek, even uniek als je vingerafdruk. De samenstelling hangt deels af van je genen, van je lifestyle en wordt beïnvloedt door heel wat interne en externe factoren.

Waarom is het microbioom van de huid belangrijk ?

Het microbioom van de huid werkt als een beschermende barrière die zorgt voor het natuurlijk evenwicht van de huid. De verzameling van bacteriën vormt een verdedigingslinie tegen slechte invloeden en is het afweersysteem dat je immuniteit regelt. De beestjes op je huid zijn zoals een leger: ze bewaken de huid barrière tegen indringers, ze lopen wacht en doen ondertussen nuttige herstellingen en controles.

Een microbioom in balans beschermt de huid, zodat potentieel schadelijke ziektekiemen worden geneutraliseerd. Daarnaast is het microbioom van de huid belangrijk voor de werking en het welzijn van je volledige lichaam.

Zonder deze onzichtbare laag van soldaatjes in de vorm van biologische bacteriën, zou onze huid en aanvullende de darm, hersenen en andere organen overwoekerd worden door slechte virussen.

Wat gebeurt er met je huid als het microbioom niet in balans is ?

Wanneer het microbioom van de huid uit balans geraakt, dan verzwakt de huid barrière. Daardoor krijgen schadelijke bacteriën de overhand. Dat uit zich snel in uiterlijke tekenen als roodheid, irritatie, onzuiverheden, trekkerig gevoel, uitgedroogde plekken met neiging tot atopie, acné.

Ons huid microbioom geraakt verzwakt door invloeden als UV-straling, pollutie, natuurlijke veroudering, alcohol, medicatie en ziekte. Ook slecht voor je microbioom: de verkeerde aanpak tijdens de huidverzorging. Agressieve reinigers bijvoorbeeld, kunnen het microbioom aantasten. Een huid met een onevenwicht ecosysteem geraakt snel geïrriteerd.Synbiotic Skincare bevat probiotica en prebiotica die het microbioom herstellen en je huid verbeterenHoe verbeter je het microbioom van de huid ? En hoe kan je de huid helpen het microbioom stabiel te houden ?

Breng de balans terug in je bacteriële ecosysteem door je huid aangepast te verzorgen dankzij microbioom – vriendelijke huidverzorging:


1 Reinig zacht en vermijd agressieve reinigingsproducten en tools

Vermijd te harde wasgels die je huid uitdrogen, en laat reinigingsborstels aan de kant liggen. Zelfs een gelaatsscrub kan de barrière extra gaan schaden.

2 Gebruik probiotica en prebiotica of Synbiotica als microbioom – vriendelijke huidverzorging

oplossing bij een beschadigd huid microbioom is de combinatie van probiotica en prebiotica, die je kan vinden in Synbiotic Skincare.

  • Probiotica - verzamelnaam voor alle goede bacteriën die een gezondheidseffect hebben als je ze in een voldoende hoeveelheid toedient – kalmeren de huid, en herstellen het huid microbioom. Probiotica versterken de eigen huid bacteriën, net als een nieuwe lading goede soldaatjes, en herstellen het evenwicht van het eigen eco systeem.
  • Prebiotica of een prebiotische suiker is de ideale voeding voor probiotica, en voeden ook het eigen microbioom

Samen zorgen probiotica en prebiotica ervoor dat:

  • de vochtbalans en de talgproductie wordt geregeld
  • roodheden, irritatie en inflammatie kalmeren (ook na zonnebrand)
  • de gevoelige, droge en trekkerige huid verzacht en ontspant
  • het risico op infecties en ontstekingen als puistjes en acné verlaagt
  • de huid krijgt een frisse uitstraling en een natuurlijke glow

De Synbiotic Skincare producten - beschikbaar in serum en spray - van Skincare Boulevard bevatten een zeer hoge concentratie aan prebiotica en probiotica. Zo zorgen ze mee voor een zeer stabiele en stevige, gezonde huid. Synbiotic Skincare is geschikt voor elk huidtype. Ook als je geen huidproblemen hebt, is het zeer zinvol om dagelijks deze probiotica te gebruiken. Ze houden namelijk het microbioom van je huid intact en werken preventief.

3 Bescherm je huid barrière met zonnecrème

Bescherm je huid dagelijks tegen uv-straling. Vooral een zink zonnecrème zoals de Amazinc Things die de straling reflecteert, is aangeraden bij het herstel van de huid barrière.

  

👉🏻👉🏻 Verbeter en respecteer je microbioom 😉 Dankzij microbioom vriendelijke huidverzorging heb je minder huidproblemen en gaat je huid stralen !


Ook interessant voor jou:

Synbiotic Skincare met probiotica en prebiotica herstellen je huid.

Bewezen: probiotica bacteriën doen ongewenste acné stoppen.

Zonnecrèmes beschermen je huid: bekijk ons assortiment zonnescherming.

Voeg synbiotica toe aan je huidverzorging. Krijg huidverzorgingsadvies via de gratis online huidtest.

Ontdek: Stratum Symbiosum, huidverzorgingslijn met actieve ingrediënten en prebiotica voor een microbioom in balans.


Terug naar blog