Hoe-gebruik-je-olie-in-de-huidverzorgingsroutine Skincare Boulevard

Hoe en wanneer gebruik je olie in je huidverzorgingsroutine 

Door regelmatig een olie te gebruiken als onderdeel van een gezonde huidverzorgingsroutine, kan je echt profiteren van de diverse voordelen voor een stralende en gezonde huid. Een olie is geen vervanging voor een actief serum of een crème, maar wel een aanvullende meerwaarde voor elk huidtype. 

Wanneer gebruik je olie

Je huid voelt gedehydrateerd en trekkerig

Olie die je bovenop je crème of serum gebruikt is een uitstekende manier om je huid weer zacht en soepel te krijgen. Werkzame ingrediënten uit de crème dringen door in je huid, en door de olie verdampt er weinig vocht zodat je huid niet uitdroogt.

Je kan een druppel of twee olie mengen met je gezichtscrème, of aanbrengen over gans je gelaat en hals en decolleté).

Je huid is beschadigd, geïrriteerd, ontstoken en rood

Een olie kan, door de veelheid aan actieve bestanddelen, een grote troef zijn in het herstel van de huid, en een kalmerende werking hebben. Zo kan een olie bijdragen aan het verminderen van symptomen als gevoeligheid, dehydratatie, roodheid, eczema, psoriasis, en zelfs acné helpen verbeteren.

Je huid ziet er grauw of dof uit

Een goede gezichtsmassage met een olie kan wonderen doen, helemaal als de huid nog een beetje vochtig is na de reiniging. Dankzij de stimulatie van de bloed - en lymphebanen wordt afval sneller afgevoerd en zuurstofrijk bloed sneller aangevoerd. Zo krijgt je huid een flinke oppepper, zal de teint merkbaar frisser worden, en neemt je huid de bestanddelen goed op. Toptip voor een stralende en glanzende huid.

Je hebt fijne lijntjes en rimpels

Olie is rijk aan vitamines en essentiële vetzuren, en stimuleert op natuurlijke wijze de collageenproductie. Olie is dus een uitstekende anti-rimpelverzorging met voedende eigenschappen, die helpt bij het verstevigen van het gelaat, rimpels en kraaienpootjes verzacht.

Ook voor het lichaam

Net zoals voor het gezicht, kan de  huid van je lichaam voordeel hebben van de zachtheid van olie. Gebruik een olie vlak na ja douche of bad, en masseer diep in de weefsels voor de zachtste huid. Vergeet ook je voeten, handen, nagels en nagelriemen niet even mee te nemen. Kan ook: een paar druppeltjes olie in je badwater voorkom je dat je huid uitdroogt.


Hoe gebruik je olie in je huidverzorgingsroutine

Hoe gebruik je olie in de huidverzorgingsroutine, rekening houdende met je huidtype

Afhankelijk van je huidtype, raad ik aan olie meer of minder frequent te gebruiken, en ook je aantal druppels aan te passen. Twijfel dus niet aan de voordelen van olie, want zelfs de vetste huid kan ervan genieten. Houd wel rekening met je huidtype:

Normale huid:

Gebruik regelmatig (2 tot 3 keer per week – meer als de luchtvochtigheid laag is) een paar druppels in je crème.

Droge tot zeer droge huid:

Gebruik elke dag meerdere druppels olie, gebruik als volledig laag na andere serums en vlak voor of na de crème.

Gecombineerde en vette huid:

Gebruik 3x per week één druppel olie ’s avonds, en meng met je crème. Op zeer droge dagen (winter zowel als zomer) kan je meer olie gaan gebruiken.

Tip bij de oliemassage: neem na de massage te veel aan olie af, door een zacht bloemenwater te gebruiken (vb: rozenwater)


Welke olie kies jij ?

Olie is als vloeibaar goud voor je huid: van top tot teen. Een goede gezichtsolie en lichaamsolie is een must in ieders huidverzorgingsroutine. Er bestaan enorm veel soorten olie: zowel van olijven en avocado, als van bomen (zoals de Moringa Oliveira Tree) en zelfs bloemen (zoals rozenolie) en vruchten (rozenbottelolie). Elke versie heeft voordelen voor de huid, maar het handigste is de combinatie van oliën in één krachtige formule.

Daarom kies ik bij Skincare Boulevard voor gemengde oliën, met een lichte textuur die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen, zonder een vettig residu achter te laten. Ze dringen diep door in de huidlagen en leveren voedingsstoffen direct aan de cellen.

Maak je keuze uit onze oliën:

The Face Oil: anti-age gezichtsolie met bio-retinol effect

Nourishing Face Serum: zachte biologische herstellende olie op basis van rozen

Restoring Eye Serum: herstellende olie voor de oogcontour

Radiance body oil: luxueuze all-over behandeling die je huid super zacht maaktOOK INTERESSANT VOOR JOU:

De voordelen van olie voor je huid (blog)

Hoe krijg je een stralende huid (blog)

Deze producten gaan huidveroudering tegen: de collectie anti-age

Hét supplement bij rimpels en huidverslapping: ontdek collageen supplementen


Terug naar blog