Collageen poeder of drankje: wat is de beste keuze Skincare Boulevard

Wat is de beste keuze: een collageen poeder of drankje ?

Collageen is HOT en iedereen wil collageen innemen. Maar wat kies je best: een collageen poeder of drankje ?

Dat collageen populair is, is heel begrijpelijk als je weet dat collageen zich overal in ons lichaam bevindt: in spieren en botten, in nagels en haar, én vooral ook in het bindweefsel en de huid. We verliezen collageen door natuurlijke veroudering vanaf ons 20ste levensjaar waardoor huidverslapping, verminderde huidkwaliteit en rimpels zeer zichtbaar worden.

Dat collageen vind je in de dermis, de tussenlaag van jouw huid, waar collageen (volume) in een ideaal trio met elastine vezels (elasticiteit of rek) en hyaluronzuur (vochtvasthouder) gebundeld zit. Het trio dat zorgt voor een strakke, stevige, volle, gladde en vooral bouncy skin.

Door natuurlijke veroudering maken we zelf steeds minder, en ook minder kwalitatief, collageen aan. Ook de eigen collageen voorraad in de huid vermindert gestaag. Na de menopauze blijft er maximaal gemiddeld een 10% over.

Met andere woorden: collageen verlies en het daarbij horende vochttekort maakt jouw huid dunner, veel droger, minder weerbaar, breekt sneller - wat leidt tot meer en diepere rimpels. Elastinevezels verliezen hun grip en de rek gaat eruit, wat leidt tot huidverslapping.

Als je wil inzetten op een jonge huid, minder rimpels en huidverslapping, zet dan in op collageen als supplement. En dat hebben veel consumenten en producenten goed begrepen. Iedereen wil collageen, en collageen is overal verkrijgbaar, van apotheek tot online tot gym. Je vindt collageen in alle vormen: poeders, drankjes, capsules, matcha thee verrijkt met collageen etc. En in alle prijsklassen. Maar is dat goedkoop en overvloedig aanwezig collageen altijd even gezond en effectief ?

Als jij wil kiezen voor een kwalitatief product, dat op lange termijn een gezonde meerwaarde plus resultaat biedt voor jouw huid, dan is bewust kiezen belangrijk. We geven jou daarom aandachtspunten voor de beste aankoop van collageen, en eindigen met de conclusie: wat is het beste collageen poeder of collageen drank.


Waarop let je als je collageen wil kopen ? FAQ !


Zijn er verschillende types collageen ?

Inderdaad, er zijn meerdere varianten: Collageen Type I, Collageen Type II, Collageen Type III (en dat gaat zo verder). Collagen Type I komt het beste overeen met het collageen in onze huid, nagels en haren en algemeen bindweefsel.

Is collageen altijd gebaseerd op dierlijk collageen ? Bestaat er collageen dat geschikt is voor vegetariërs, vegans ?

Het soort van collageen dat opneembaar is door onze huid, is afkomstig van koeien, varkens of vissen. De beste match komt van bovine of runder collageen: deze ligt qua DNA structuur het dichtste bij ons als mens en heeft de hoogste opneembaarheid. Viscollageen staat op een tweede plaats. Vegan collageen, dus uit planten, bestaat maar verschilt te veel van het menselijk collageen om doel te bereiken.

Stel je dus een groot vraagteken bij producten die beweren volledig plantbased of zelfs labmade collageen aan te leveren en daarbij 100% vegan zijn. Niet alleen staat de werkzaamheid van het product daarbij ter discussie, weet ook dat zelfs het zogezegde vegan collageen dat in laboratoria wordt vervaardigd, gebruik maakt van menselijk, kippen- of ander dierlijk DNA.

Kan collageen halal of koosjer zijn ?

Vaak wel en de meesten noteren dat ook op de verpakking. 

Is gehydrolyseerd collageen beter ?

Kleine fragmenten worden snel opgenomen in de spijsvertering. Hoe sneller, hoe beter. Kies daarom steeds voor gehydrolyseerd of gefragmenteerd collageen, wat betekent dat de collageen peptiden gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen en gebruikt.

Hoe weet ik waar mijn collageen product is geproduceerd ? 

De meeste leveranciers zetten duidelijk het land van productie op de verpakking. Let best vooral vooral op: wat is de basis (type), zijn er studies op de zuiverheidsgraad van het product, zijn er klinische studies op effectiviteit, welke ingrediënten werd toegevoegd, hoe wordt het product aangeleverd (poeder, caps) etc.

Wat kost collageen ?

Kwalitatief collageen is het beste type 1 collageen, plus het hydrolysatie proces (fragmenteren van collageen voor betere opneembaarheid waarbij enzymen worden ingezet voor collageen peptiden), verrijkt met antioxidanten en hyaluronzuur. Dit alles heeft een prijs. Wees zeer kritisch tov collageen producten die ‘ goedkoop ’ zijn want daar boet je vaak in op kwaliteit, ingrediënt, opneembaarheid ea. Een maandelijkse kost vanaf € 100 is te verwachten.

Waarop let ik in de samenstelling van mijn collageen product ?

De producten momenteel op de markt bevatten opvallend verschillende hoeveelheden en opvallend verschillende kwaliteiten collageen en worden vaak gemengd met vulstoffen, vooral bij poeders of poeders in caps. Als vulstof wordt vaak gebruik gemaakt van lactose, sacharose of zetmeel.

Hoe puurder de samenstelling, hoe minder synthetische toevoegingen die ervoor zorgen dat je lichaam harder moet werken om te ontgiften en de kans op oa een aangetaste darmwand vergroot.

Hoeveel collageen heb ik nodig ? Welk dosis collageen kies ik best ?

Tussen de 5g (= 5000 mg) en 8g (= 8000 mg) maximaal. Per dag. Dat is de maximaal opneembare én benodigde dosis voor optimaal resultaat.

Welke extra ingrediënten zijn aangeraden bij collageen ?

Vitamine c helpt bij het omzetten van aminozuren en bij de productie van collageen in de dermis; het is ook een krachtige antioxidant die cellen ontdoet van vrije radicalen en de conditie van de huid verbetert. Onmisbare component !

Hyaluronzuur is een molecuul dat van nature in onze huid aanwezig is en het effect heeft dat het voller wordt, waardoor het dichtheid en stevigheid krijgt. Het kan meer dan 1000 keer zijn gewicht in water vasthouden. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat hyaluronzuur de hydratatie van de huid verbetert, de aanmaak van collageen stimuleert en de elasticiteit van de huid handhaaft. Toegevoegd aan je dagelijkse dosis collageen zorgt deze voor meer én sneller resultaat.

Essentiële aminozuren als calcium, magnesium en zink, evenals UV-beschermende pigmenten - carotenoïden , chlorofyl en xanthofylen zijn allemaal welgekomen.


Wat is beter collageen poeder of collageen drank ?

Collageen drankjes hebben een aantal voordelen op collageen poeders:

  • een collageen drankje bevat de exacte dagelijkse dosis in de juiste mix van ingrediënten zonder onzuiverheden
  • je kan het drankje puur nemen, zonder te mengen met onnuttige vloeistoffen
  • collageen drankjes bevatten geen vulstoffen zodat de vertering vlot verloopt
  • collageen drankjes zitten verpakt in een dosis per dag, kan je dus eenvoudig meenemen op weekend of reis
  • collageen drankjes zijn lekker !

Opgelet: neem collageen steeds nuchter voor het beste effect.

Ter info: een dagelijkse dosis van 5 g wordt aanbevolen. In ‘droog’ gewicht zouden dat 14 tabletten per dag zijn in poedervorm.


Conclusie: het beste collageen ...

is gehydrolyseerd type 1 runder collageen in een drankje. Kies voor collageen als aanvuller van je dagelijkse behoefte, maar wees kritisch. Wil je graag resultaat zien en kiezen voor een gezonde aanvulling op lange termijn, hou dan rekening met de beste ingrediënten, in de beste mix.


Lees de verpakking, wees niet verlegen om vragen te stellen, en weet ook dat kwalitatief collageen een bepaalde prijskaartje heeft. Kies voor het allerbeste collageen drankje: bekijk Collagen Lift Paris, 100% made in France.

 

Ook interessant voor jou:

Bekijk alle voordelen van de brand: Collagen Lift Paris

Sunkissed skin: dat kan ook dankzij collageen. Met Luminous Gold collageen met antioxidanten worden je cellen beschermt tegen DNA schade door uvstraling van de zon. Effectief tegen rimpels, huidverslapping en pigmentvlekken.

Shop alle collageen oplossingen van Collagen Lift Paris


Terug naar blog