Waarom is een collageen supplement innemen belangrijk voor je huid

Waarom is collageen supplement belangrijk en heeft het zin om collageen in te nemen ?

Hoe ouder we worden, hoe minder collageen in onze huid. Door de natuurlijke afbraak van collageen, varia lifestyle invloeden (roken, bijvoorbeeld) en het verminderen van onze eigen collageen productie, houden we tegen ons 40Ste nog slechts 50% over, en dat zakt naar 10% na de menopauze. De huidveroudering door verlies van collageen is zichtbaar: meer en diepere rimpels, een ruwe huid en een verslapte huid. De grote vraag is: hoe krijg ik meer collageen voor een stevige, rimpelloze huid ?

 

Heeft het zin om collageen te nemen ?

Dat collageen belangrijk is om je huid stevig en jong te houden, dat is duidelijk. Alle sterren doen het: Jennifer Aniston en de Kardashians promoten het nemen van een collageen supplement elke dag. Voor wie zich liever op wetenschappelijke studies baseert dan het lifestyle advies van fitness goeroes en wereldsterren, heb ik een paar feiten opgesomd:

  • Effectieve collageen supplementen bevatten collageen-peptiden (= gehydrolyseerd collageen). Collageen-peptiden zijn aminozuren die gemakkelijk, door hun formaat, worden opgenomen via de spijsvertering in de bloedbaan. Op die manier worden fibroblasten – jouw eigen collageen productie units - gestimuleerd om meer collageen aan te maken.
  • Collageen type 1 is eigen aan het collageen in de huid, maar ook de nagels, haren en bindweefsel. Rundercollageen ligt het dichtste bij het menselijk DNA en garandeert de beste opname.
  • Verisol ® collageen is een bioactief collageen peptide, waarvan klinisch bewezen werd dat deze de huid zichtbaar en voelbaar verbetert. De volledige studie kan je trouwens hier (download pdf) raadplegen.
  •  Hoe puurder de samenstelling, hoe beter. Aangezien goedkope pillen en poeders vaak tot 80 % (!) vulmiddelen bevatten, is een collageen drank de beste oplossing. Poeders mengen met andere drankjes of smoothies benadeelt de opname, dus het wordt sterk aangeraden je collageen drank puur op een nuchtere maag te nemen.
 

 

 

Waarom collageen elke dag nemen belangrijk is

De dagelijkse opneembaarheid collageen door ons lichaam is beperkt tot ongeveer 5gram. Je kan dus beter elke dag 1 collageen shot nemen, in plaats van een 1 keer veel collageen.

Door dagelijks een collageen supplement in te nemen, wordt de huid consistent van binnenuit gestimuleerd om collageen aan te maken. Binnen de 4 weken geven collageen supplementen een beginnend zichtbaar resultaat, na 6-8 weken is het resultaat zichtbaar en voelbaar.

 

 

Waarom zou je een collageen supplement gebruiken: 5 redenen en voordelen

1. Collageen nemen houdt de natuurlijke huidveroudering tegen

De huid van oudere mensen is meestal slapper, meer gerimpeld en dunner dan die van jongere mensen. Dankzij collageen hou je je eigen voorraad collageen op peil en ga je daarmee de veroudering tegen.

2. Collageen nemen vermindert het aantal en de diepte van de rimpels

Dankzij gehydrolyseerd collageen van het type 1 dat de huid dikker en steviger maakt, zie je een duidelijke vermindering van rimpeltjes en de diepe rimpels worden veel gladder. Ook zeer nuttig als preventiemiddel bij beginnende veroudering.

3. Collageen nemen bevordert de elasticiteit en de huidspanning

Collageen zorgt over je ganse lichaam voor stevigheid en huidspanning. Als onderdeel van het bindweefsel trekt collageen de huid beter samen en maakt deze beter bestand tegen de zwaartekracht. Hangende wangen, maar ook hals buik en billen gaan erop vooruit.

4. Collageen nemen herstelt schade aan de huid na zon, en bij ongezonde levensstijl

Wist je dat je van oa (snelle) suikers rimpels kunt krijgen? De suikers hechten zich vast aan het collageen in de huid, waardoor dit verhardt en beschadigt (glycatie).

Rokers krijgen veel sneller veel diepere rimpels en algemene pollutie stimuleert ook collageenafbraak. Maar de grootste boosdoener is de blootstelling aan de zon.

Collageen houdt je collageen voorraad op peil, en combineer vooral met een gezonde levensstijl!

5. Collageen stimuleert niet alleen de huid: ook haren, nagels en bindweefsel

Collageen supplementen bevatten collageen type 1 en dat heeft een positieve impact op:

  • haar: haren hebben meer volume, groeien sneller en krijgen meer glans
  • cellulite: je huid wordt algemeen steviger
  • nagels: nagels worden sterker en groeien sneller

 

CONCLUSIE: go for collageen ! Kies de beste formule: Collagen Lift ® produceert collageen drankjes met gehydrolyseerd Verisol ® collageen type 1 sinds 2016, en smaakt lekker naar rood fruit. Bekijk collageen supplementen hier. Take good care of you ! 🤍 Liefs, Kris.

 

Ook interessant voor jou:

Luminous Gold: collageen drank tegen huidveroudering en zonneschade.

Men, collageen ook voor mannen

Alle voordelen van de brand Collagen Lift ®

Kies de beste oplossing voor jouw huid: doe de huidtest

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.