Reinigen is een essentiële stap vóór je serums en crèmes gaat aanbrengen. Je wil de huidkanalen open en vrij hebben, zodat de actieve of voedende en beschermende ingrediënten vlot kunnen opgenomen worden. Lees meer op de blog

Hoe reinig je best je gezicht dagelijkse reiniging stappenplan


Reinigen zonder schade en toch effectief: hoe reinig je de huid elke dag op een zachte en toch grondige manier. Of je nu een vette of droge of gevoelige huid hebt, reinig voldoende maar niet té veel. Ga aan de slag met het stappenplan van 3 en de tips van Kris. Hoeveel stappen zijn er nodig in de reiniging?

Drie stappen zijn nodig:

  1. Gebruik een zachte wasgel: dagelijks vuil was je weg met een wasgel die vooral zacht reinigt, ook bij een gevoelige, droge en acné huid. Je spoelt daarmee vuil en overtollige talg en resten weg.
  2. Softscrub met natuurspons: dode huidcellen polish je elke dag weg op deze veilige manier. De natuurspons is zacht voor elke huid, en haalt net voldoende dode huidcellen weg zonder de huidbarrière te beschadigen. Dankzij de softscrub wordt ook celvernieuwing gestimuleerd, verbetert het lymphe systeem (afval afvoer) en verbetert de aanvoer van zuurstofrijk bloed.
  3. Tone je huid: kies een toner zonder alcohol zoals een rozenwater. Spray veelvuldig, kalmeer daarmee de barrière en voeg daardoor al deels herstellende ingrediënten en vocht toe, dep met een watje de laatste vuilresten weg. Je mag de huid vochtig laten van de toner.


STAP 4: enkel bij open talg poriën en puisten of acné: dep lokaal met een tonic om talg te balanceren, de porie te sluiten en de puistjes uit te drogen

Nota:
Als je make-up draagt, haal dan eerst je make-up weg met een specifieke make-up remover, zoals deze Eye Make-up Remover of algemene MakeUp Remover. Ga dan over naar stap 1.

Deze 3 of 4 stappen omvatten alle fases in een dagelijkse reiniging, zonder enige schade en met een echte frisse reine huid met een mooie natuurlijke glans als gevolg.


Wat met scrubs en chemische exfolianten, zijn dat ook reinigers? Hoe zet je een scrub of exfoliant in ?


Het verschil tussen een scrub met korrels en een chemische exfoliant:

Een scrub bevat korrels, en die ga je manueel toepassen, door aan te brengen en te wrijven. Je let best op: een reeds geïrriteerde of reactieve huid, ook als die droog is, kan nog sneller irriteren met scrubs. Scrubs zijn eerder geschikt voor een zeer ruwe, niet-gevoelige huid, die een flinke opfrissing kan gebruiken. Ook bij vb rokershuid. Tip: Silky Smooth Scrub

Een chemische exfoliant bevat een acid of zuur, waardoor oa de oude cellen losgeweekt worden. Je brengt deze meestal aan over de volledige zone, en laat dan het product zelf het werk doen. Wij zijn grote fan van:

  1. Salicylzuur:


keratolitische peeling met natuurlijk salicylzuur ook gekend als BHA of salicylic acid, dat oude en dode huidcellen verwijdert. Naast een exfoliërende werking heeft deze peeling ook uitstekende ontstekingswerende eigenschappen, vermindert vrije radicalen en werkt zeer gunstig in op schilfers, pukkels, poriën, acné, talg. Ook bij aandoeningen als rosacea, doffe teint, veel onregelmatigheden, vlekken of imperfecties en bij een ruwe huid. Deze gezichtspeeling zorgt voor meer gladheid, minder ontstekingen én een betere structuur. Tip: White Willow Bark Peeling Mask.

2. Glycolzuur:


AHA zuur, bevordert de celvernieuwing en versnelt de exfoliatie voor een gladdere, helderdere en soepelere huid met minder pigmentatie en minder onregelmatigheden. Super geschikt voor de iets oudere huid met zonneschade en rimpels. Tip: Luminous Brightening Night

 

Dit soort van reinigers zet je best in als masker 3x per week of als kuur. Deze ondersteunen jouw dagelijkse reiniging. Afhankelijk van je huidtype en doel kies je de extra reiniging die bij je past.


Welke reinigers kies je voor welk huidprobleem of huidtype ?

Ik creëerde 4 sets, telkens toegespitst op een ander huidtype, en steeds gebaseerd op het principe van softscrubben met natuurspons. We noemen ze daar om de Softscrub sets, dagelijkse reinigers voor elk huidtype.


Set Soft & Calm:
Voor de normale tot droge en gevoelige huid.

Set Soft & Clean:
Voor de gecombineerde (vette T zone en droog) huid

Set Acné & Clean:
Voor de vettere huid met teveel talg en puistjes

Set Acné & Deep Clean:
Voor de altijd vette huid met acné ontstekingen
Deze laatste set bevat ook een chemische exfoliant met salicylzuur ter ondersteuning.

 

🤍 Met deze informatie en perfecte aantal stappen reinig jij je huid elke dag, zonder zorgen en met een fris resultaat. Wil je graag meer info over waarom reinigen belangrijk is ? Lees ook deze blog. Geniet ! Liefs, KrisOok interessant:

Bekijk de 4 Softscrubs Sets.

Start to peel: waarom een peeling nuttig is.

Start to peel: stappenplan voor een peeling kuur.

Bekijk het assortiment Reinigers.

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.