Gladde huid voor gans je lichaam, ook voor je billen anti cellulite, met tips van de huidexperte Skincare Boulevard

 

Om meteen met de deur in huis te vallen: cellulite is normaal en hoort bij het vrouwelijk lichaam zoals een tonic bij gin. De indicatie van cellulite is verbonden aan genen en hormonen, en wordt beïnvloed door voeding, beweging en oa verzorging. Ik krijg als huidexpert vaak vragen over cellulite, en dit is mijn advies: focus je niet op de sinaasappelhuid en de putjes in je billen.

 

Focus op een gezonde darm, en op een gezonde manier van leven en verzorgen en je huid wordt vanzelf strakker, krijgt een betere bloeddoorstroming, verbeterde afval verwerking, een stabielere hormonale huishouding en een minder ruwe toplaag.

Omdat elke vrouw anders is, en elke hormonale situatie ook, verzamelde ik 5 belangrijke tips - oplossingen uit mijn eigen ervaring die mijn gezondheid en frisse gladde huid hebben bevorderd, en ik deel ze hier, na een beetje extra uitleg, graag met jou ter inspiratie !

 

Wat is cellulite en welke factoren verergeren de sinaasappelhuid ?

 

Cellulite (niet : cellulitis) staat voor sinaasappelhuid of putjes die worden gevormd door afwijkingen in het bindweefsel en vetweefsel (deze bevinden zich onderaan, in de diepste huidlaag) en daarvoor zijn vaak meerdere oorzaken: genetica, inflammatie in het lichaam door een ongezonde levensstijl zoals te weinig bewegen, te veel ongezonde vetten en suikers, ongezonde gewoonten als roken en alcohol, bepaalde medicatie. Ook veroudering (verslapping van het bindweefsel en de huid) speelt een rol, en de hormonale invloed (teveel aan oestrogeen, daling in groeihormonen).

De aanwezigheid van cellulite wordt trouwens vaak gekoppeld aan vb spijsverteringsstoornissen, constipatie of leveraandoeningen en sowieso aan circulatie problemen, ontstekingen en het daaraan gerelateerde ophouden van vocht.

Wie minder spiermassa heeft en daarbij een slechte doorbloeding, heeft in regel meer kans op cellulite, maar zelfs een mager en / of gespierd, zelfs actief persoon kan nog steeds last hebben van de gekende kuiltjes.

 

 

Een gladde huid, stevig en zonder sinaasappelhuid of cellulite. Alhoewel dit een heel normaal en vrouwelijk fenoneem is, kan je wel je huid gladder maken door een aantal technieken toe te passen die de circulatie bevorderen en vooral ook: de darmgezondheid te bevorderen.

Oplossingen:

Ik ben zelf al heel lang bezig met de gezondheid van mijn brein, darm en spijsvertering omdat ik, zoals de meeste mensen, de negatieve gevolgen begon te merken van mijn westerse levensstijl. De voorbije jaren verdiepte ik me in thema’s als de verbeterde lever- en galwerking, intermittend fasting, low carb en gezonde vetten, en focus ik me fel op voeding en microbiota (darm gezondheid).

Ik zocht en vond een heel aantal oplossingen die in een totaal aanpak leidden tot een betere circulatie algemeen, een betere afvalverwerking en darmcontrole, en vooral ook een veel gladdere en duidelijk stevige egale huid. Dat zie ik niet alleen aan mijn lichaam en mijn gelaat, maar ook aan mijn billen. Dus bij deze:

 

1. Stimuleer de circulatie met beweging:

Onze zittende lifestyle is absoluut nefast … dus beweeg elke dag ! Adem bewuster, span je echt eens  in en laat daarbij het bloed stromen, stimuleer de lymphe, en bouw spieren op.

 • meer bloeddoorstroming zorgt voor verbeterde aanvoer van voedingsstoffen en versterkt alle weefsels;
 • meer lymfedrainage: zeker in gebieden waar je veel cellulite ziet, zitten lymphe vloeistoffen en de afvalstoffen die ze moeten afdrijven, ‘opgesloten’ in de cellen. Hoe meer drainage, hoe meer de vloeistoffen en de toxische afval, kunnen worden afgevoerd;

Een wandelingetje is een goed begin, beter nog is elke dag voldoende (10k – 15k) stappen zetten aan een flink tempo ! Ik liet me alvast inspireren door Lies Helsloot, de take you time experte die iedereen aan het wandelen krijgt als onderdeel van een gezonde levensstijl, check zeker haar platform via haar website.

Maar ook spierkracht trainen, wordt vaak vergeten en blijft een zeer belangrijk punt: ikzelf ‘work out’ tot 3x per week, om spieren op te bouwen, en focus vooral ook op de grootste spiergroepen: benen, rug. Wat meer spieren betekent meer tonus, meer stevigheid voor de huid, maar ook meer vetverbranding, waardoor de vetmassa afgebouwd wordt, en dus de druk op de weefsels kan verlichten.

 

Producten die je thuis kan inzetten:

 

 

Ook in de badkamer kan je door het toevoegen van een aantal ‘routines’ ervoor zorgen dat bloed en lymphe worden gestimuleerd, en meteen ook de huid extra wordt verzorgd. Wat denk je van de DRYBRUSH techniek met deze PEACH BLOSSOM, die ultra zacht is, en ook je dode huidcellen veilig weghaalt ?

 

Tip: begin steeds aan de tenen en werkt langzaam, zonder extra druk, in circulaire bewegingen naar boven toe (richting je hart). Geef extra aandacht aan: de liesstreek, de buik, de oksels. Maak er een gewoonte van, elke dag. Lees meer over deze techniek en alle voordelen voor je lichaam en huid HIER.

 

2. Stimuleer de circulatie met verzorging:

  

2.1. Je huid verzorgen en tegelijk masseren: dat is ook stimulatie ! Dat doe ik  door bijvoorbeeld een wekelijkse zachte scrub, met deze PhytoActive Scrub, van teen tot top.

Dit is een 2-in-1: de dode huidcellen verwijderen, de huid verfijnen, en tegelijkertijd – dankzij de cirkelvormige bewegingen van teen tot top – een zachte stimulatie van de lymphebanen.

Opgelet als je gaat scrubben: altijd op een vochtige huid, en nadien goed afspoelen.

 

 

2.2. Slim & Firm

Heel lokaal je huid gaan verstevigen én stimuleren kan met de Slim & Firm: deze specifieke cellulite-crème verfijnt de contour en verstevigt de huid. Ik begon deze een tijdje geleden te gebruiken op mijn moeilijke zones die nog meer aandacht konden gebruiken: mijn billen en mijn bovenarmen en ja, mijn huid werd zachter en gladder en toch wel ook fijner en beter qua contour.

 

3. Voeding

Eet gezonder en meer biologisch, en kies voor voeding die rijk is aan polyfenolen. Dit zijn stoffen in planten die als een antioxidant werken. Voedingsmiddelen rijk aan polyfenolen zijn bijvoorbeeld blauwe en rode vruchten, groene thee, pure chocolade, olijfolie, noten.

 

Eet zo gevarieerd en onbewerkt mogelijk om de lever te ontlasten en een goede ontgifting mogelijk te maken. Ik eet vooral veel blauwe bessen en rode vruchten, maar ook groenten zoals witloof (en andere zoals groene asperges) die inuline bevatten (natuurlijke prebiotica), en rucola en artisjokken (veel bitters), die allemaal de darmgezondheid en vertering stimuleren.  

Let ook op met alcohol: verminder tot 1 à 2 x per week maximaal, en beperk tot de puurste en meest suikervrije vorm (champagne brut, gin met spuitwater). Drink daarbij voldoende water om te compenseren. Ik drink trouwens elke avond thee van MARIA DISTEL; die de lever ondersteunt!

 

4. Suppletie – voeg mineralen, vitamines en microbiota toe

Verbeter je darmgezondheid, en naast gezonde voeding kan je kiezen voor:

4.1. Microbiota (bacteriën) en olie die vertering stimuleren, constipatie en vochtretentie te verminderen.

Bekijk mijn aanbevelingen:

 • Adult’s Blend: deze formule balanceert de darmbacterie, verbetert vertering en bevordert de regelmatige stoelgang
 • Nigella Oil (zwarte komijn): verhelpt spijsverteringsstoornissen en verlaagt winderigheid en opgeblazen darm

 4.2. Antioxidanten en mineralen die je lichaamsprocessen ondersteunen en beschermen van binnenuit, om degeneratie van de cellen tegen te gaan.

Bekijk mijn aanbevelingen:

 • Magnesium-posome: magnesium reguleert enorm veel processen in je huid, en werkt stressverlagend door de weerstand op te bouwen, en regelt de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van je spieren
 • Resveratrol: sterk anti-age antioxidant die de vorming van vrije radicalen beperkt en de weefsels beschermt

 4.3. Bewezen doeltreffend ivm huidversteviging en de gladde huid: Collagen Lift.

Collageen toevoegen verstevigt merkbaar de huid, waardoor de structuren meer elasticiteit en weerstand tegen de verharding van het bindweefsel (en de vorming van kuiltjes).

 

Bekijk mijn aanbevelingen:

Red Carpet: collageen met hyaluronzuur, die de vochtbalans reguleert. Hyaluronzuur heeft een directe invloed op de gladheid van de huid

Welk supplement het best is voor jou, hangt af van je persoonlijke situatie. Ik heb alle opgesomde supplementen gebruikt, soms in combinatie met elkaar, en telkens in kuurvorm.

Bij twijfel: consulteer jouw medische deskundige.

 

5 Keep a positive mind

Want stress, en vooral ook chronische stress zorgt voor de aanmaak van cortisol waardoor inflammatie van de weefsels vermeerderen, en de vetopslag wordt bevorderd. Stress vooral niet over cellulite, want dit is een normaal fenomeen dat samenhangt met oestrogenen (vrouwelijk hormoon). Focus op de gezondheid van je lichaam, en zorg eerst goed voor jezelf.

Zit je in een stressvolle situatie ? Werk of privé ? Zoek iemand om mee te praten, en ‘lucht’ vooral je hart. Ik combineer elke dag een flinke wandeling met een diep gesprek (mijn man is een ideaal klankbord, maar soms is dat een vriendin, of ik praat soms tegen mezelf 😉

Hou je gedachten positief en vrolijk, en vooral: richt jezelf op het doel dat je wil behalen. Ikzelf ga regelmatig aan de slag met mijn doelen en affirmaties, en ik vermijd heel bewust te gaan piekeren. Dat lijkt soms moeilijk, maar deze actie - je brein op positiviteit te richten – is iets dat je kan gaan trainen, net zoals een spier.

En last but not least ! Zorg voor een goede, kwalitatieve nachtrust. Tijdens de slaap zal het slaaphormoon melatonine als antioxidant de laaggradige ontsteking in het lichaam verlagen.

 

Speciale tip : DETOX drank

Deze Detox drank vond ik bij RENS KROES (met dank aan Julie! ), en deze geeft je cellen een absolute boost, werkt ontstekingsremmend en ontgiftend. Ik heb haar recept een beetje getweakt naar mijn voorkeur, en dit is het geworden:

 

Ingrediënten:

 • 500 ml water
 • 1 el appelazijn
 • 25 g verse gember
 • 15 g verse geelwortel (of tl geelwortel poeder)
 • Sap van 1/2 citroen
 • ¼ tl gemalen zwarte peper
 • Nota: wie wenst kan honing toevoegen

 

Snijd de geelwortel (of gebruik poeder) en gember in stukken.

Doe vervolgens 500 ml water, geelwortel, gember en zwarte peper in een pannetje en laat dit 2 minuten op middelhoog vuur koken. Laat het tot 40 graden afkoelen.

Doe zodra het is afgekoeld de appelazijn erbij, knijp de citroen erboven uit (in deze stap kan je honing toevoegen naast wens). Roer.

Schenk het met een zeefje in een grote mok of glas en geniet !

 

NOTA:

Citroen en appelazijn toevoegen zodra het drankje ongeveer 40 graden of kouder is ivm de werking. Als je deze toevoegt wanneer het nog heter is, dan gaan de goede stoffen verloren.

 

CONCLUSIE:

Keep it healthy ! Ik hoop dat je heel wat inspiratie hebt kunnen vinden in mijn tips ! Mocht je een vraag hebben, mail via het contactformulier. Liefs!

Meer weten over mij ? Klik hier.
Bekijk alle lichaamsverzorging: klik hier.
Bekijk alle vitamines, mineralen en suppletie: klik hier.

 

 

 

Terug naar blog