Huidveroudering omvat niet alleen rimpels, maar ook huidverslapping en een vaak een ruwe grauwe huid. Volg elke dag de vier stappen binnen je routine en hou je huid jong, met de tips in deze blog.

De mooiste manier om te verouderen: tips voor een gladde strakke en glanzende huid op lange termijn

 

Mooi en natuurlijk verouderen, en dus huidveroudering vertragen en tegengaan is perfect mogelijk met dagelijkse aangepaste verzorging, gewoon in je eigen badkamer. Vind eerst de juiste routine, en de juiste producten aangepast aan jouw unieke huid, en blijf dan consistent verzorgen met hier en daar een tweakje voor het beste resultaat op lange termijn. Skinexperte tips van Kris om de veroudering van de huid tegen te gaan, met focus op het gelaat, ontdek je hier.


Natuurlijke huidveroudering en veroudering door invloeden

Voor ik mijn tips op je loslaat, eerst dit: er zijn meerdere redenen waarom we verouderen. Niemand ontsnapt aan de natuurlijke veroudering, en de meeste van ons hebben ook nog eens te maken met aanvullende factoren zoals oa UV (enorme invloed!) en alles wat met levensstijl en levenskwaliteit te maken heeft: ongezonde voeding, alcohol, luchtkwaliteit (reizen, pollutie, airco), medicatie, hoe goed we slapen, hoe gelukkig we zijn en hoeveel stress we hebben.

Het resultaat, aka de verouderingsverschijnselen, zijn min of meer hetzelfde: lijnen, rimpels, plooien, pigmenten, ruwe structuur, verslapping, onregelmatige weefselgroei, een dunnere en drogere huid, uitgezette aders.

Afhankelijk van je eigen genetica en bijkomende invloeden wordt de veroudering ernstiger, meer aanwezig en zichtbaar. Voorbeeld: expressierimpels worden diepe breuklijnen, pigmentvlekken vermeerderen vooral op alle (overmatige) aan de zon blootgestelde huid, de algemene huidkwaliteit wordt duidelijk ruwer, zelfs meer leerachtig en stug, met grote aders en met een totaal verlies aan elasticiteit waardoor alle huid enorm gaat hangen.


Hoe kan jij huidveroudering tegen gaan en zelfs vertragen ?

Er is niet 1 trucje, een frisse gladde huid op lange termijn vraagt elke dag inzet en blijven volhouden. Belangrijk: zorg ervoor dat je start met producten die passen bij je huid, en die je huid gaan verfijnen, verstevigen en voeden, en beschermen. En of je nu een vette, droge of reeds wat verouderde huid hebt: er is altijd een oplossing op maat voor iedereen, en zeker ook voor jouw unieke huid.

Wil jij graag advies op maat ? Start dan hier jouw HUIDTEST en ontvang specifiek productadvies + gebruikstips in je mailbox !


Tips: verzorgingsplan voor een frisse huid forever

 

masker met terracotta klei voor een anti age huid boost


1 Haal dode huidcellen weg – van softscrub tot peelingcrème

Een gladde huid, ontdaan van alle overtollige residu (zoals talg, pollutie, huidschilfers) die mooi het licht weerkaatst en soepel blijft: zorg ervoor dat vuil en dode huidcellen dagelijks verwijderd worden. Zo blijft de toplaag glad, verhoogt de opneembaarheid van werkzame stoffen, kan de hydratatie balans beter bewaard worden, en zorg je mee voor een gezondere huid barrière.

Tip: gebruik elke dag een softscrub natuurspons, waarmee je veilig dode cellen weg haalt, zelfs bij de acne en gevoeligste huidjes, op een zachte en effectieve manier

Tip: gebruik een zachte scrub, liefst op basis van herstellende oliën: ideaal voor een zon verouderde huid niet-gevoelige huid die een boost kan gebruiken

Tip: gebruik regelmatig een chemische exfoliator, die de toplaag van dode huidcellen losweekt.


2 Serum alert

Vitamine C met stip, vitamine E en Vitamine A (retinol) of in bioretinol vorm: zet altijd een serum in of combineer er 2, en wissel regelmatig (elke kwartaal, mee met de seizoenen) ook eens af om je huid anders te gaan stimuleren.

Dankzij een serum duw je werkzame ingrediënten diep in de huidkanalen. Gebruik een serum om jouw huid actief te gaan stimuleren en zelfs veranderen.

Tip: hyaluronzuur is rimpelvuller en huidbooster numero uno, maar vergeet ook de collageen boosters niet: samen zijn ze de beste vrienden van jouw huid (volume en hydratatie). Tip hyaluron: Pure Ha Trio, Age ReverseHyalu'Plump en Hyalu'IntenseTip CollageenCoup D'Excellence, GSH Serum.

Tip: pak pigment aan, en verhinder de vorming van nieuw pigment. Je kan egaliserende serums zoals Luminous Brightening Night en zelfs anti age oliën gaan inzetten, trouwens ook zalig om je wekelijkse gelaatsmassage mee uit te voeren. Tip: the Face Oil, Iridescent Light Serum, Skin Tone Balancer

 

Hyaluronzuur Pure HA Trio is een hydra repair verzorging in vloeibaar serum.

3 Hydrateer voldoende

Kies een vocht inbrengende, balancerende crème, die verzorgt en voeding geeft, en de huid beschermt. Die sluit jouw actieve ingrediënten in, en geeft jouw cellen een boost van hydratatie, voor een comfortabel gevoel. De meeste hydraterende crèmes zijn geschikt zowel dag als nacht.

Tip: Kies een hydraterende crème aangepast specifiek om de vochtbalans van jouw huid te reguleren, soepel te houden, je huid te beschermen én te herstellen. Dewelke je kiest hangt sterk af van je huidtype ! De meeste hydraterende crèmes bevatten heel wat extra antiage goodies ingrediënten zoals hyaluronzuur, probiotica, squalaan maar ook vitamine E en rozenolie wordt ingezet.


4 SPF – Sun Protection Factor

SPF wordt vaak “De beste anti-rimpelcrème” genoemd en dat is nog waar ook: aangezien de meeste huidveroudering enorm gestimuleerd wordt door (onbeschermd) UVA en UVB. Na de ochtend routine gebruik je dus best altijd een SPF: ook in de winter, ook als de zon achter de wolkjes zit. SPF ALWAYS.

TIP: je kan ook een zonnecrème of zonneserum kiezen passend bij je huidtype. Wie een vettere huid heeft, gaat eerder voor een oil-free formule, of kiest met Silicia voor een talg absorberend en talg regulerend ingrediënt.5 Celboost vanbinnen uit !

Zo belangrijk, en essentieel op langere termijn: counter ongezonde voeding, stress en varia DNA Schade met ANTIOXIDANTEN: ik gebruik deze als verzamelnaam voor alle goodies die je huid enorm helpen, voeden en herstellen aan de binnenkant. 

Tip: kies voor een kuur: van vitamine C en vitamine preparaten, tot resveratrol (super antioxidant), of ga voor magnesium en de beste verhouding Omega3-6-9 olie. Bekijk alle vitamines en mineralen hier.

Tip: drinkbaar collageen vult je cellen, verrijkt met hyaluronzuur voor de extra hydra boost: ontdek Red Carpet, de mega musthave voor elke vrouw. Huidverjongend én pakt pigment aan: Luminous Gold.

 

6 BOOST YOUR SKIN

Zeer belangrijke tip, eentje die (zonde) vaak wordt vergeten: masseer je crèmes in je huid via specifieke handelingen. Het mechanisme van de techniek zorgt mee voor een boost van zuurstof naar je cellen en gaat afval verwerking in gang zetten.

Bekijk deze YouTUBE video waar ik een korte massage voordoe. Gegarandeerd minder rimpels en meer glow.

 Huidveroudering iets voor jou ?

Nope, wij gaan voor forever young en dan vooral voor die stevige, gladde en stralend gezonde huid ! 🤍🤍 Liefs, KrisNog meer voor jou:


Ik heb heel wat TOP FAVORIETEN voor de echte huidverjonging en huidversteviging, die verzamelde ik in een specifieke collectie, de YOUNGFOREVER Collectie: HIER.


Ook interessant:

Beperkt DNA schade en huidveroudering door de zon – lees tips hier.
Bekijk alle SPF toppers - ontdek hier.
Krachtige supplementen voor een huidboost van binnenuit - Lees Meer.
Huidverjonging van de oogzone - adviezen en producttips: ontdek hier.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.