Beter hydrateren in de winter maakt je huid soepel en comfortabel Skincare Boulevard

 

Donker, koud, gure wind, en ijskoude regen ? Wanneer de koudste tijd van het jaar aanbreekt lijdt onze huid: ze voelt droger aan, is snel rood en gevoelig en je ziet meer lijntjes en rimpels. De beschermende huid barrière staat onze druk en als de gezonde weerstand daalt, dan daalt de huidkwaliteit snel mee. HYDRATEREN is hét code woord in de koudste maanden van het jaar. Dankzij een stabiele vochtbalans voelt jouw huid, ook op de meest gure dagen, toch comfortabel aan en weersta jij de koude met glans. Letterlijk 😉

 

Wat doet de winter met jouw huid ? Typische huidproblemen in de winter en oorzaken waarom jouw huid droger wordt in de winter: 

Je huid staat onder grote druk van het koude jaargetijde: ijzige lucht, gure wind, lage luchtvochtigheid buiten gecombineerd met droge, warme en vochtarme lucht binnen vormen samen een grote uitdaging voor jouw huid barrière.

Het broodnodige vocht dat je huid soepel houdt en je barrière intact, verdampt zowel binnenskamers als buitenshuis. Dit leidt vaak tot huidproblemen als uitdroging, roodheid, rode droge vlekken, trekkerigheid, schilfering en een zeer oncomfortabel gevoel.

Je huidtype verandert niet als het koud is, maar wordt wel droger.

Als het weer kouder wordt, kun je last krijgen van een drogere huid omwille van de dehydratatie van je weefsels. Daarnaast wordt er ook minder talg geproduceerd door de talgklieren, waardoor de natuurlijke huidvetten ook verlagen.

Dus zowel wie een gecombineerde en vette huid heeft, als wie een reeds van nature droge huid heeft, merkt dat de huid droger wordt in het koude seizoen. Hou daarmee extra rekening.

 

Tips om je huid beter te verzorgen en te beschermen tijdens het koude seizoen

1. Reinig voorzichtig en met respect voor je huid barrière

Jouw huid verliest vocht en maakt minder vet aan dan in de warmere seizoenen. Ga dus nog voorzichtiger om met jouw huid barrière, en hou de toplaag van huidvetten en schilfers voldoende intact. Gebruik een ultra zachte reiniging, en exfolieer alleen dmv chemische exfoliants als salicylzuur.

2. Remedie bij verhoogd trekkerig gevoel en droge plekjes

Heb je het gevoel dat je huid droog is en schilfert ? Ga niet keihard scrubben om de velletjes te verwijderen, maar softscrub zo zacht mogelijk zodat je huid niet geïrriteerd geraakt. Voeg extra hydratatie (aka: hyaluronzuur) toe voor jouw dagcrème, eventueel in dubbele of 3dubbele lagen. Een iets rijkere dagcrème kan wel nuttig zijn om je eigen talglaag te versterken, maar kies er eentje die wel past bij je huidtype.

3. Bescherm beter

Van kledij tot SPF: wie zich buiten waagt als het ijzig koud is, kan zich beter wapenen. Beschermende kledij bespaart je huid het ijzige contact met de buitenlucht of vermindert het shockeffect op je huid.

EN beschermen dat doe je ook met SPF: want schadelijke UV-straling is altijd aanwezig, ook wanneer het bewolkt is, en nog meer op koude zonnige dagen wanneer UV kan reflecteren op sneeuw.

4. Vul je voedingspatroon aan

Aangepaste voeding met een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren is over het algemeen een goeie tip in de winter. Je vindt deze in noten, zalm, avocado en olijfolie. Of neem elke dag een lepel Omega 3-6-9 olie: deze houdt de huid soepel van binnenuit en brengt balans in je vetzuren.

5. Boost lucht & vochtigheid alom

Verlucht beter en investeer in een luchtbevochtiger: deze kan het vochtverlies in de lucht compenseren die de droge kamerlucht aan jouw huid onttrekt. En drink zelf ook voldoende water: hydrateer je weefsels ook altijd van binnenuit en hou je vochtgehalte zelf mee op peil.

Tip: gember thee met citroen en honing. So good in so many ways ;)

6. Zet specifieke producten in die je huid hydrateren – HYDRATATIE BOOSTERS

Wist je dat je niet je hele huidverzorgingsroutine hoeft aan te passen in de winter ? Je huidtype blijft hetzelfde, de verzorgingsproducten ook. Voeg een extra hydratant toe die je hydratatie op peil houdt, of een beschermde crème die je huid helpt weerstand te bieden tegen vocht verlies.

 

TOP 3 hydratatie van Kris:

1 Instant Flight Protection

Serum ontwikkeld om de huid te beschermen tegen klimatologische schommelingen die kunnen voorkomen tijdens het reizen, in airco-omgeving of bij lage luchtvochtigheid. Voorkomt de typische uitgedroogde, vochtarme huid en vermindert vochtwallen onder de ogen

Bekijk HIER.

2 PURA HA + Total Renew Hydra Repair

Ideaal voor de gecombineerde tot vette huid: diepe hydratatie die je huid doet herademen. Extra tip: dubbele laagjes zorgt voor een opbouwende hydratatie van de weefsels.

Bekijk HIER: PURE HA en TOTAL RENEW.

3 COLLAGEN BOOST

Een verademing voor de normale tot droge huid: een volle, zachte en diep hydraterende crème die je huid zo zacht en soepel als een baby velletje maakt.

 Bekijk HIER.

 

Hydrateer, herstel én versterk jouw huidje met onze selectie van serums, balms voor lippen, crèmes en zelfs voedingssupplementen met hyaluronzuur, collageen en vele andere ingrediënten die vocht toevoegen, aantrekken en vasthouden. Krachtige hydratanten boosten jouw huidkwaliteit en vormen een onmisbare extra bij jouw dagelijkse routine. Een volledig overzicht van alle hydratatie boosters vind je in deze collectie (klik HIER om ze allemaal te bekijken).

 

🤍 Take good care of you ! Liefs, Kris

 

Ook interessant voor jou:

Tips for lips: verzorg je lippen 

The Walking Hand Spa: intense verzorging voor droge handen

Ultimate Hydra Repair Duo: bekijk de set

Alle hydratatie boosters: bekijk hier

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.